Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki parkiet z dobrym basem

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

a czy są naścienne tapety poprawiające miodność średnicy i firanki cukierkowatość wysokich?

Panowie, nabijacie się a nie ma z czego :) O ile ja uważam że wzmaki, cd a przede wszystkim kable grają tak samo - o czym świadczą wyniki ślepych testów, to akustyka pomieszczenia potrafi czynić cuda jak i spowodować katastrofę. Przeżyłem na własnej skórze gdy po zrobieniu remontu... musiałem zrobić właściwie drugi, ponieważ na skutek pierwszego zrobił się pogłos w pomieszczeniu. Jasne, pytanie akurat o parkiet z dobrym basem jest jajcarskie, natomiast olewana przez większość akustyka pomieszczenia zupełnie nie zasługuje na takie traktowanie :)

The odd get even.

Panowie, nabijacie się a nie ma z czego :) O ile ja uważam że wzmaki, cd a przede wszystkim kable grają tak samo - o czym świadczą wyniki ślepych testów, to akustyka pomieszczenia potrafi czynić cuda jak i spowodować katastrofę. Przeżyłem na własnej skórze gdy po zrobieniu remontu... musiałem zrobić właściwie drugi, ponieważ na skutek pierwszego zrobił się pogłos w pomieszczeniu. Jasne, pytanie akurat o parkiet z dobrym basem jest jajcarskie, natomiast olewana przez większość akustyka pomieszczenia zupełnie nie zasługuje na takie traktowanie :)

Po takim stwierdzeniu smiało można powiedzieć,że Waść masz coś sam w sobie z drzewa-boś głuchy nieboraku jak pień dębowy.

Różne banialuki żem słyszoł... żeby olewać (oszczać)z razu panele to żem nie słyszoł?

?

Po takim stwierdzeniu smiało można powiedzieć,że Waść masz coś sam w sobie z drzewa-boś głuchy nieboraku jak pień dębowy.

E tam :) Wydawnictwa bardziej naukowe niż audiofilskie gazetki i fora, stwierdzają jednoznacznie co ma wpływ na dźwięk zestawu grającego, w kolejności:

1. najważniejsze - warunki dokonania nagrania - mikrofony, studio etc. etc.. Generalnie - kupuj dobrze nagrane płyty;

2. kolumny;

3. pomieszczenie odsłuchowe oraz umiejscowienie w nim kolumn.

Wszystko :) Cała reszta jak wzmak, cd - nie ma znaczenia. Kable, cytuję, to nic innego jak "shameless fraud" :) Naukowe metody, takie jak ślepe testy, jednoznacznie wykazały brak jakichkolwiek słyszalnych różnic między wzmakami, cedekami czy kablami. Audiofilom gra wpakowana w sprzęt kasa i wsio na temat. Ale... i tak nikogo nie przekonam :)

Życzę w każdym razie udanej majówki!

The odd get even.

Prawda, jak to trudno bez personalnych wycieczek? :) Tylko dlatego że ktoś ma inny pogląd.

Chłopie jaki pogląd-przecież to jest stek.........bzdur!!

Moż eto sa jednak Twoje złote mysli?...zachowaj je dla siebie-dziekuje bardzo.

Prawda, jak to trudno bez personalnych wycieczek? :) Tylko dlatego że ktoś ma inny pogląd.

theli a gdzie tu widzisz wycieczke?Piszesz na forum bzdury,by potem mieć pretensje,że ktoś je nazwał.

theli a gdzie tu widzisz wycieczke?Piszesz na forum bzdury,by potem mieć pretensje,że ktoś je nazwał.

Bzdury? Proszę o naukowe wydawnictwo które potwierdzi Wasze rewelacje w temacie różnic w brzmieniu wzmaków, cd a zwłaszcza kabli. Otóż nie ma takowej :) Dlaczego nie ma? Bo zjawisko rozróznienia brzmienia powyższych urządzeń po prostu nie istnieje. Prace naukowe z dziedziny akustyki i psychoakustyki są pod tym względem jednoznaczne. To Wy jesteście przerobieni przez marketing typu voodoo :)

The odd get even.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.