Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm Monitor 11 v6 jak to gra

radark

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście do ,uzyki rockowej, metalowej jest to bardzo dobry wybór. Musisz jednak uważać na dobór elektroniki, przy ostrym, jasnym wzmacniaczu może być zbyt agresywnie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

czy bas jest pełny i mięsisty czy raczej szczupły i punktowy? czy ktoś porównywał je z focalami? generalnie jestem z focala zadowolony ale wszyscy paradigmy zachwalają że do ostrej muzy nie mają konkurencji więc ciekaw jeestem czy różnice są warte zachodu, słucham głównie takiej muzyki

Cóż. Nie umiem opisywać dźwięku jednak napiszę tyle. Słucham muzyki różnej z przewagą szeroko pojętego metalu do zespołów takich jak np Trauma włącznie. Zdecydowanie nie polecam Paradigmów do takiej muzyki. Sam się do nich przymierzałem, posłuchałem i dałem spokój. Jak pisałem nie umiem dźwięku opisywać powiem tylko o basie. Mocny punktowy i ogólnie dobry , tylko męczący bardzo. Moja wypowiedź dotyczy mniejszego modelu bodajże 7v6 lub 9.

miałyby zgrać się z nadem jeśli już, ale jak kolega metal nie poleca tych paczek to chyba coś musi z nimi być jednak nie tak, tak jak pisałem moje focale są niezłe ale jakby miało byc jeszcze lepiej w tej muzie to czemu nie

a nie łatwiej po prostu przesłuchać ? wg mnie do metalu, rocka są świetne a riffy gitarowe - rewelacja, bas punktowy, nie rozlazły, niezbyt miękki, stopa perkusji brzmi potężnie i dynamicznie

są bardzo wyczulone na dobór wzmacniacza, z każdym grają zupełnie inaczej, akurat z nowym Nadem (c370) nie wróżę sukcesów, z jakimś starym Nadem - jak najbardziej :)

• 2 tygodnie później...

byłem posłuchałem i nie wymieniam, z moimi focalami odpadły w przedbiegach, szczegóły opisałem w opiniach, konkluzja jak dla mnie mają za mało basu który lubi na dodatek zadudnić i są zbyt czułe na jakość nagrań, słuchane po nich studio wypadły trochę lepiej jeśli chodzi o przestrzeń i kulturę brzmienia ale możliwości dynamiczne dużo mniejsze szczególnie w metalu,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.