Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V667 + kolumny 2.0

Bloody_Losiu

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem sobie zmienić już 5-6 letni zestaw grający marki SONY na coś nowszego. Zakładam ten wątek ponieważ chciałbym poznać opinię audio-miłośników na temat tego co chcę zrobić.

Mianowicie przez 5-6 lat użytkowania doszedłem do wniosku, że zestaw 5.1 to raczej nie dla mnie, zawsze jestem za blisko któregoś głośnika, subwoofer gra za słabo lub za mocno itp. a w zasadzie super dźwięku przestrzennego przy serialu na Comedy Central czy w wiadomościach na TVN też mi nie trzeba. Natomiast lubię sobie posłuchać muzyki, już nie z CD tylko z MP3 z dysku twardego zapodawanej przez coś co się zowie WD HD LIVE za pośrednictwem kabla HDMI. Do tego mam 2 konsole PS3, X360 też po HDMI o dekoder kablówki.

W związku z tym wydaje mi się, że zdecyduje się na zakup amplitunera Yamaha RX-V667 i zestawu kolumn 2.0 Jamo s608. W razie jakby co zawsze pozostanie opcja żeby dokupić resztę gratów do 5.1...

Teraz pytanie - czy coś takiego będzie w ogóle fajnie grać przy odsłuchu muzyki i czy jako tako da rade przy zwykłych filmach czy TV. Czy też klęska po całości?

https://www.audiostereo.pl/topic/82154-yamaha-rx-v667-kolumny-20/

Zdecydowanie poleciłbym Tobie zakup porządnego 2.0, a następnie kompletowanie reszty. Skoro zastanawiasz się nad JAMO S608, to zdecydowanie przed zakupem dokonaj odsłuchu inny równie ciekawych pozycji w tym segmencie rynkowym jak Heco Victa 700, Roth Oli 4, Paradigm Cinema Phantom v.3. W razie zainteresowania zapraszam na odsłuch.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Sklep.RMS.pl - problem w tym, że mogę przekazać sygnał audio po HDMI albo po kablu optycznym. O ile wiem żaden ampli 2.0 nie ma czegoś takiego na pokładzie. Ewentualnie mogę podpiąć HDMI to telewizora i stamtąd wyjść czinczami, ale to takie bardzo na około.

• Redaktorzy

Sklep.RMS.pl - problem w tym, że mogę przekazać sygnał audio po HDMI albo po kablu optycznym. O ile wiem żaden ampli 2.0 nie ma czegoś takiego na pokładzie. Ewentualnie mogę podpiąć HDMI to telewizora i stamtąd wyjść czinczami, ale to takie bardzo na około.

Oczywiście, że są na rynku wzmacniacze umożliwiające podpięcie do nich źródeł na drodze cyfrowej. Oto kilka przykładów:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-

Ukryta Zawartość

oraz CD amplitunery:

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz - a jest coś w porównywalnej cenie 1500-2000zł? Bo to co podałeś to z tego co widzę ze 2x więcej.

Ok z tego ci się dokopałem na sieci teraz można kupić w cenie około 1500zł 2 amplitunery stereo z wejściami optycznym i coxial. To HARMAN KARDON HK 3490 i ONKYO TX 8050 (ten 2gi raczej w Polsce nie do dostania). Ktoś miał przyjemność słuchać tego HK 3490?

• Redaktorzy

Fr@ntz - a jest coś w porównywalnej cenie 1500-2000zł? Bo to co podałeś to z tego co widzę ze 2x więcej.

Marantz jest niewiele droższy a gra tak, że warto go przynajmniej posłuchać. Mam go na testach w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z B&W CM1 i w 12m daje radę. Do większych pomieszczeń warto pomyśleć o wspomaganiu subem.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.