Skocz do zawartości
IGNORED

Denon avr 1601+AV988+SW800 co wymienić?

budasty

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Mariuszu a czemu miał bym dla Twojego widzi mi sie robić od razu recenzje że bedzie lepiej grało dvd za 5 tys od tego za 200??? sam sie domysl:D POZDRO

P.S a co do różnicy w brzmieniu coaxiali to dalej mi nie wierzysz??? powiem Ci że straszny niedowiarek z Ciebie:D

Nie krec Elfan, nie krec. Wiesz dobrze za co sie placi - za wyrafinowane DAC-i audio i video, za obslugiwane formaty za niezawodnosc, za bajery, za front-end. Ale ja ponawiam swoje pytanie:

Dlaczego audio z przepuszczonego cyfrowo AC3 lub DTS-u ma grac lepiej w zaleznosci od zrodla?

jeszcze testu na słuch nie wykonałem o którym mówiłem i raczej elektronikiem nie jestem,ale ogólnie wiadomo że z powodu dekodera czy enkodera umieszonego w dvd jak i reszty lepszej jakości elektroniki odpowiadajacej za sygnał dts i dd na wyjści coax,no i te róznice co wymieniłes,tym sie włąsnie rózni droższy dvd,i jeszcze jak to słychac to juz wiadomo że jest coś w środku lepszego,słyszałem o dvd manty na forum stereo,ale ja bym takiego nie kupił choć elektronike prawdopodobnie ma takią jak w dvd za 5 tys:).POZDRO

P.S i udownodnie Ci to ślepym testem i sobie sam też udowodnie za niedługo tak jak Ci udowodniłem ze słysze różnice w coaxie cyfrowym za 30 a za 250zł,no chyba ze test wypadnie negatywnie to przyznam Ci racje że nie ma sensu kupowac dvd za 5 tys i można za 200zł w realu razem z kartoflami dostac ronina albo mante i bedzis to samo:)

Tak myslalem Elfan. Ty po prostu nie kapujesz jak to wszystko gra. I fajnie - nie musisz kapowac. Ale nie sil sie w takim razie na testy i recenzje. Odloz Harrego Pottera na polke i wez sie za inne ksiazki.

Drogi Mariuszu

Heh, tak na marginesie jestem z wykształcenia i zawodu automatykiem i informatykiem i kwestie techniczne mi nie są obce (...) a poza tym kilka lat gry na pianinie+gry na kornecie w orkiestrze dętej (szkolnej co prawda tylko:) daje mi tez pewne podstawy muzyczne, heh tak na marginesie nie chce byc wredny ale ostatnio byłem u laryngologa (w związku z pracą...) i słuch to ja mam bdb...

pozdrawiam

O! Fajowo! Informatyk! Extra - no to zaczynamy: jak dobrze wiesz, kompresja polega na zwiekszeniu entropii informacji. Oby odzyskac informacje skompresowana, nalezy wykonac ja asynchronicznie, za pomoca pamieci podrecznej amplitunera (dla niekumatych: nie rozkompresujemy pojedynczego bitu czy bajtu z zipa, a jedynie dluzszy strumien bitow). Oznacza to, ze AMPLITUNER musi "zassac" asynchronicznie (nie on-line, jak w PCM-ie) dluzszy ciag danych skompresowanych zeby je primo rozkompresowac, secundo przerobic DAC-iem i wpuscic w przedwzmacniacz. Jezeli tego nie zrobi (bo z jakis powodow sygnal nie nadejdzie w odpowiednim czasie) to zamiast degradacji bedziesz mial tzw. pyk/piard/syk. A jezeli to zrobi, to chociazbys stanal na glowie efekt bedzie ten sam NIEZALEZNIE od zrodla!

Wypuszczenie AC3/DTS na wyjscie cyfrowe odbywa sie bez zadnej konwersji ze strony odtwarzacza. Nie za bardzo mozna sobie wyobrazic taka konwersje przeprowadzona w real-time - dekompresja/korekcja/kompresja to chyba jednak za duzo jak na procki w budzetowych DVD.

Marusz o co Ci kurna chodzi?!?!?! mówie konkretnie: nie wierzysz w to że słysze róznice w coaxialu cyfrowym wiec test był na slepo wykonany i napisałem recenzje że wychwyciłem róznice,a Ty potem napisałęs ze nie wychwyciłes,i chciałeś wiedziec czy jesko czy ja wychwyciliśmy róznice w DTS czy DD wiec ja na to ze nie bo nie testowałem w filmach i żeby udowodnić Tobie to zrobie to kolejny raz w materiale filmowym,i sie okarze,i czały czas mowa o kabelku cyfrowym a nie o odtwarzaczu dvd i róznic w brzmienu jego dotyczących,bo to jest jak dla mnie oczywiste że dvd za 5 tys zagra lepiej materiale filmowym od dvd za 200zł,a to że dla Ciebie nie ma róznicy jest to przejdz sie do sklepu i sobie posłuchaj może usłyszysz może nie,ale nie wciskaj innym że też nie bedą słyszec jak Ty,tak jak mi to mówiłeś,że cytuje " nie uwierze Ci jak bedziesz słyszałe róznice w kablach cyfrowych" wiec,jak mówiłem straszny niedowiarek z Ciebie.POZDRO

Mariusz i jaki Harry Potter?? domyślam sie ze chodzi Ci o kabelki cyfrowe,głosnikowe i wynikajace z nich różnice w brzmieniu,czyli według Ciebie nawet jak ktoś to słyszy czyli ta róznice to jest takim Harrym Potterem dla Ciebie:D to powiem Ci ze nie wiesz co tracisz jak bys wymienił na jakieś firmowe kable w swoim sprzecie,ale nie kurcze,zapomniałem ze Ty tego nie wyłapujesz czym podepniesz bo to jest magiczne i nie prawdziwe,wiec lepiej nie podpinac droższych bo i po co.

"no to zaczynamy: jak dobrze wiesz, kompresja polega na zwiekszeniu entropii informacji. Oby odzyskac informacje skompresowana, nalezy wykonac ja asynchronicznie"

cholera Mariusz a co to ma do tego że koleś słyszy różnice w brzmieniu:DDD

"jezeli to zrobi, to chociazbys stanal na glowie efekt bedzie ten sam NIEZALEZNIE od zrodla!"

polecam dvd ronina za 200zł w hipermarkecie,apel do wszystkich:nie kupowac dvd powyżej no powiedzmy żeby był bardziej wytrzymałe to nie wyżej od dvd panasłonik s 35,inne denony 2200,2800 i reszta Hi-Endu do nory sie schowac bo nikt nie kupi jak panasłonik ten sam przecie jest:DD smieszne to jest ale raczej nie prawdziwe:D POZDRO

• 1 miesiąc później...

Aby nie zakladac nowego wątku:

Postanowiłem zacząć wymianę kolumn :) najpierw przody, co polecacie?? Na fronty zamierzam wydac do 3.2 tys. (zakup prawdopodobnie w "niemieckich" cenach), może by tak b&w 603s3? (nastepnie dokupiłbym odpowiedni centralny b&w). Czy z Denonem 1601 te kolumny "dogadają się"? Preferencje to: detalicznosc i naturalnosc dzwieku, a na marginesie ostatnio stwierdziłem, że stereo słucham zdecydowanie czesciej niz ogladam kd wiec pod tym katem dobieram fronty...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.