Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezbox Touch Modyfikacje

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem modyfikacje wg. Soundcheck's Squeezebox Touch Toolbox 2.0

I tylko mam jeden problem jeśli ktoś może mi pomóc z góry dziękuję.

Otóż jak wyłączyć aktualizacje oprogramowania w Squeezbox Touchu.

Wg strony Souncheck'a :

1. Open the server-setting-menu/advanced/software updates

2. Select "don't check for updates"

3. Apply

Nie potrafię znaleźć funkcji - "don't check for updates"

Mogę jedynie wybrać instalację nowej aktualizacji.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

https://www.audiostereo.pl/topic/82265-squeezbox-touch-modyfikacje/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wybierasz wersję odpowiednią do systemu i instalujesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marekzawa wielkie dzięki już ustawiłem :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Hej

Lucky czy możesz powiedzieć kilka słów jakie są Twoje odczucia po tej modyfikacji softwarowej ???

czy jest znaczna poprawa czy tylko sugestia/podświadomość działa?

czy masz zamiar albo już grzebałeś coś w zasilaniu na lepsze

pozdrawiam

Tak zainstalowałem, steruję Ipodem. Jurek13 wczoraj słuchałem parę godzin, moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Dziś drugi dzień odsłuchu już z kolegą aby było wszystko obiektywne. Wrażenia z wczoraj na początku niepokojące trzaski po zwiększeniu bufora do 4000 wszystko ok. Dźwięk - scena bardziej namacalna i lepiej zarysowany dół.

Tak zainstalowałem, steruję Ipodem. Jurek13 wczoraj słuchałem parę godzin, moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne. Dziś drugi dzień odsłuchu już z kolegą aby było wszystko obiektywne. Wrażenia z wczoraj na początku niepokojące trzaski po zwiększeniu bufora do 4000 wszystko ok. Dźwięk - scena bardziej namacalna i lepiej zarysowany dół.

a ile Ci zajelo wykonanie wszystkich modyfikacji?

chwilowy brak działalności w audio.

a ile Ci zajelo wykonanie wszystkich modyfikacji?

Około 30 minut :) najwięcej walczyłem z ustawieniem WinSCP miałem problem z grupami użytkowników po odłączeniu tej funkcji w programie komunikacja z Itouchem i PC działa ok. I jeszcze mała podpowiedź jeśli chcesz pobrać ze strony Soundcheck'a jego mod. Proponuję przeglądarkę Firefoxa. Internet Explorer ma kłopot z pobraniem pliku.

a mam pytanie o wylaczenie regulacji glosnosci czy to o to chodzi czy nie o to?:

100%-Volume Lock

I. Installation

Here is the tool for download: touchtoolbox20BB1.tar

Run step 1.-3. (Save file;Copy;Unpack) (see above instruction) to get the program installed and loaded.

4. Run the program:

ttvol100

You'll see a printout telling you, if the mod is enabled/disabled.

Every time you toggle, the system will reboot and enable/disable the mod.

That's about it.

Let me know what you think. I do expect that you'll hear what I hear.

i kilka pytan odnosnie modyfikacji:

1 sprawa: uniknięcie flac dekodowania lokalnie na SBT - wlasnie jak wylacze to to majac dysk po USB odczyta mi flac? czy musze najpierw pomyslec o serwerze?

Niestety aby uniknąc dekodowania na SBT musi być serwer.

Dekodowanie nozna ustawic Albo na serwerze/pc/laptopie albo na touch. Czyli tam gdzie jest postawiony squeezserver. Hdd nie zdekoduje Ci flacow.

ok planuje wkrotce kupic QNAPa i zastanawia mnie czy jak to ma wygladac?

instaluje oprogramowanie (jakie) i wlcze sie z SBT i wszystko dziala?

ok planuje wkrotce kupic QNAPa i zastanawia mnie czy jak to ma wygladac?

instaluje oprogramowanie (jakie) i wlcze sie z SBT i wszystko dziala?

jesli chesz, płynnie odtwarzać pliki hi-res 24/96 to radzę wziąć serwer na atomie z minimum 1.6 prockiem. Tanie qnapy na marvelu mogą sobie nie radzić z rozpakowywyaniem plików hi-res i w konsekwencji bedziesz miał ciągłe buforowanie czyli co kilka sekund przerwę w odtwarzaniu. Wejdz na stronę/forum qnapa lub synology i obczaj które z niższych modeli dają radę z plikami hi-res.Prawdziwą skarbnicą wiedzy jest forum slimdevices. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.

• 2 miesiące później...

Mam pytanie stawiam nowy system. Czy jak zainstaluję nowszą wersję Squeezbox servera czyli zamiast 7.5 to 7.6 beta może coś się sknocić. Mam zainstalowanego na Squeezboxie Moda Soundchecka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.