Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawność fizyczna po 50tce

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

To co z tą sprawnościa po 50-tce,nie ma ich?Pewnie tylko zdarzają sie niepełnosprawni,dbający o sprawność nawet po 60-ce?Nawet brak odwagi dla kontynuowania tego wątku...gdzie te chłopy...

• Redaktorzy

Dochodząc do 50-ki pożegnałem się właśnie z pompkami. Kiedyś owszem, setka na pięściach (co za dziwny pomysł z tymi kciukami?!), ale teraz stawy łokciowe siadają. Nawiasem mówiąc, kumpel mojego ojca ze studiów, facet patologicznie silny, góra mięsa jak Hal Bregg z "Powrotu z gwiazd" Lema, nie był w stanie podciągnąć się na drążku. Za duża masa ciała, niewystarczające przełożenie.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Eee, z tymi kciukami to tak z ciekawości, nie spotkałem kogoś kto by zrobił choć jedną, moje chyba są jakies takieś:)

Z tą masą to fakt, podciaganie na drążku sprawia kłopot wielu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Eee, z tymi kciukami to tak z ciekawości, nie spotkałem kogoś kto by zrobił choć jedną, moje chyba są jakies takieś:)

Z tą masą to fakt, podciaganie na drążku sprawia kłopot wielu.

Na samych kciukach nie, ale kiedyś robiłem pompki na palcach rąk, w czasie treningów czegoś tam.

Pewnie to mój avatar sprowokawał do dyskusji,która zdominowała tkzw.robienie pompek,dobre i to,dla mnie drążek to naturalne ćwiczenia,na codzień i "szwedki"które również polecam.

Nie wiem jak jest po 50-ce, ja dopiero mam ćwierć wieku, ale z ćwiczeń to wykonuję co 2 dzień program 50 pompek(seriami, część na hantlach, część normalnie), do tego stały punkt programu czyli 3 * 8 powtórzeń ćwiczeń z A6W(już nie mam czasu, ani ochoty wykonywać od nowa cały program, a to co wykonuję spokojnie wystarcza utrzymać tułowie i mięśnie brzucha w dobrej kondycji), do tego ćwiczenia rozciągające, szczególnie na nogi. Staram się nie ćwiczyć dłużej niż 40 minut, bo potem spala się tkankę tłuszczową(do 40 minuty Nam to nie grozi).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.