Skocz do zawartości
IGNORED

windows 7 - jaka wersja

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

Tu nie chodzi o wiarę, możesz mi wierzyć lub nie. Istotą audio są własne doznania, bo co Ci po tym, że ktoś słyszy lub twierdzi, że słyszy? :) Ślepe testy też nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem - to pewnego rodzaju egzamin, który trzeba zdawać w mało sprzyjających warunkach, a umysł poddany stresowi płata figle. No ale mniejsza o to. Każdy też słyszy inaczej; na forum jest mnóstwo oszołomów, którzy albo słabo słyszą albo słuchają wiecznie słabych, źle zestrojonych systemów lub też mają małe doświadczenie - tak, słuch również należy trenować. Nawet redaktor pewnego magazynu audio w odpowiedzi na mojego maila, w którym pytałem o serię kabli, napisał, że na temat sieciówek się nie wypowiada, bo nie słyszy ich wpływu - i ten człowiek pisze recenzje, na podstawie których użytkownicy biorą jego słowa za prawdę i wydają swoje cięzko zarobione pieniądze - absurd!

Ciekawe czy Marcin _gps podda się testowi zaproponowanemu przez ov_Darkness bo jeżeli usłyszy różnicę to być może skuszę się na jego player audio JPLAYER za aż 99 euro.

Bo jeżeli Marcin ma tak świetny słuch a inni go nieposiadają wg Marcina to napewno Marcin usłyszy różnicę.

Dzięki Marcin _gps,

niepytam przecież o wrażenia dzwiękowe bo każdy ma inne preferencje.A chodzi tylko czy potrafisz przy takim tescie co post był wyżej odczuć różnicę w dzwięku ?Tylko tyle.

A tak na marginesie to jestem twoim fanem bo dążysz żeby dzwięk z PC Audio był na najwyższym poziomie.Serdecznie Ciebie pozdrawiam

:) Szczerze mówiąc, to ślepego testu nigdy nie próbowałem, ale między swoim playerem, a foobarem na tych samych utworach, podjąłbym się, oczywiście na swoim systemie, w swoich znanych mi warunkach.

Dzięki za miłe słowa, mam świra na tym punkcie, zaczęło się w 2004 roku od SBLive, rosyjskich sterowników kxproject, foobara i ASIO. Od tamtej pory nie ma dnia, bym nie próbował czegoś nowego

Ja wysiadam na dobrym DAC (uDAC2, Audinst) i słuchawkach za ponad 1000PLN (UE Triple.Fi, denon D-2000), jeśli mam odróżnić mp3 190VBR od FLAC.

Kiedyś do foobara była wtyczka do wygodnego testu ABX - próbowałeś z jej pomocą? (ułatwia wychwycenie różnic).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.