Skocz do zawartości
IGNORED

Edifier 2.1 S530D czy cos ciekawszego?

Antaeus

Rekomendowane odpowiedzi

nowe Bose Companion 3 kosztują bodajże 1049 i biją one na głowę wszystko w tej cenie, ewentualnie możesz się rozejrzeć za modelem Companion 5 ale tu już tylko raczej używany zestaw bo nowe ponad 1500zł.

BC3 można kupić za 700-900zł. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie, wbudowany DAC mają dopiero BC5. Ostatnio widziałem BC5 na allegro za 1050zł(nówki).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Swans m10 mogą być ok. Są normalnie skonstruowane - mają dwudrożne satelitki. Nie słuchałem ich ale czytałem dużo pochlebnych opinii na hifi forach w sieci. Tutaj wątek na audiostereo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A bose to jest dźwięk nagłośnieniowy, ma się przebić przez "hałas śwata" :). Taka jest moja opinia po tym co słyszałem (trochę w domu i ispocie"). Dobra koncepcja, ale że zacytuję tytuł pewnej starej recenzji, "nie dla audiofila" :)

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nadal jestem zainteresowany kupnem glosnikow 2.1 do PC wraz z DAC'em [wbudowanym lub nie] za kwote <1000zl

lub bez DAC'a ale z kolei osobną kartą dzwiekową [jaka?]

Odejmij od 1000 zl ok. 300 zł na ESI Dr. DAC Nano, a za reszte 700 zł poszukaj jakichs dobrych glosników - łatwiej bedzie znalezc - wiekszy wybór.

Może Teufel Motiv 2.

a, i takie pytanie, czy do ESI Dr. DAC Nano bez problemu podepne zarowno glosniki 2.1 jak i 5.1? czy blokuję sie automatycznie na 2.0?

prosze o odpowiedz, nie znam technologii tego produktu, nie wiem na czym polega w ogole wzmacnianie dzwieku, zaden producent o tym w ogole nie wspomina w specyfikacji swoich produktow [ktore rzekomo maja go wbudowanego]

decyduje sie na zakup za kwote 1000zl, wolalbym pozniej nie miec sytuacji ze cos kupilem bez powodu, lub nadal czegos mi brakuje :)

decyduje sie na pewno na Edifier'a, chcialbym wziac tego z wbudowanym - S530D, ale jezeli lepsza opcją jest DAC Nano, to wzialbym zatem Edifier C5 + Nano, tylko czy to ma rece i nogi? i czy zakup pozniej karty dzwiekowej bedzie mial sens, skoro bede mial juz wzmacniacz? do tego dochodzi jeszcze pytanie, skoro bede kupowal karte dzwiekową czy Nano zatem jest mi potrzebny? proste pytania zwyklego uzytkownika PC

Stereo podłączysz przy użyciu zwykłego jacka, 7.1 raczej nie obsługuje (mogę się mylić) ale 2.1 i 5.1 podłączysz tylko przy użyciu kabla optycznego więc zestawy jakie będziesz kupować muszą być w takie wejście zaopatrzone bo inaczej nici.

• 2 miesiące później...

Ja znam i polecam Edifiera. Osobiście użytkuję zestaw S330D - mniejszy i tańszy od S530, ale poziom dźwięku jest jak najbardziej zadowalający. Słyszałam jak działa S530 - basy ma naprawde niezłe, Rammstain szedł bez zarzutu. Jako głośniki do kompa - super sprawa. Małe, ładne i dobrze działają. Dodatkowo "instalacja jak dla małpy" - wkładasz wtyczkę i wszystko jest OK...

• 4 miesiące później...

Do 1000zl znalazłem ciekawą ofertę 894zl,

Ukryta Zawartość

Sam korzystam z tego sklepu i mają dobre ceny,

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.