Skocz do zawartości
IGNORED

KLON RLS Callisto III

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie również nie podoba się styl konwersacji, jak i sposób argumentacji kolegi Arku. Jednak zadał bardzo ważne moim zdaniem pytanie. I nie uzyskał na nie sensownej odpowiedzi. A to pytanie brzmi: dlaczego na tym forum można klonować wszystko, włącznie z produktami naszego Tonsilu, a nie można tknąć produktów firmy RLS? Pytam o to również ja, bynajmniej nie dlatego że chciałbym zrobić klony tych kolumienek. Zupełnie mnie one nie interesują. Chcę po prostu wiedzieć dlaczego właśnie tej firmie należy się taka ochrona na tym forum.

Kuzyn murzyna

mikson

odpuść szkoda czasu, jedyna słuszna mozliwość to zakończyć polemikę z wszechwiedzącym, który i słuchał i porównywał, a na dodatek zna od podszewki umiejetności i zdolności konstruktora kitów.

>kuzyn55

W zasadzie w ogóle nie powinno się niczego "klonować". Tym niemniej jest chyba jakaś różnica pomiędzy produktami firm-gigantów, o wielomilionowych obrotach, z narzutami rzędu "koszt materiałów i robocizny razy dziesięć" (albo razy pięćdziesiąt), a bardzo uczciwie wycenionym produktem jednoosobowej rodzimej manufaktury? Ot, taki relatywizm moralny... ;-) Chińczycy, którzy w zasadzie nie znają pojęcia praw autorskich, w ogóle się tym nie przejmują i kopiują wszystko jak leci (a zwłaszcza produkty, które się im zleca do wykonania)... ;-)

Mnie również nie podoba się styl konwersacji, jak i sposób argumentacji kolegi Arku. Jednak zadał bardzo ważne moim zdaniem pytanie. I nie uzyskał na nie sensownej odpowiedzi. A to pytanie brzmi: dlaczego na tym forum można klonować wszystko, włącznie z produktami naszego Tonsilu, a nie można tknąć produktów firmy RLS? Pytam o to również ja, bynajmniej nie dlatego że chciałbym zrobić klony tych kolumienek. Zupełnie mnie one nie interesują. Chcę po prostu wiedzieć dlaczego właśnie tej firmie należy się taka ochrona na tym forum.

jak byś miał troszkę wyczucia co do rodzimego rynku na którym powstają ciekawe konstrukcje i poczucia dbania o takie firmy aby nasz rynek rósł w siłę i powstawały kolejne fajne konstrukcje to byś takich głupich pytań tu nie zadawał na tym forum.

Focal + Naim

jak byś miał troszkę wyczucia co do rodzimego rynku na którym powstają ciekawe konstrukcje i poczucia dbania o takie firmy aby nasz rynek rósł w siłę i powstawały kolejne fajne konstrukcje to byś takich głupich pytań tu nie zadawał na tym forum.

Podobno nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi kolego Mikson. Ta uwaga nie dotyczy odpowiedzi kolegi Twonka, który uczciwie przyznaje się do relatywizmu moralnego. I właśnie ten relatywizm był w tle mojego pytania. Jak byś miał troszkę wyczucia, to zrozumiałbyś to od razu.

Kuzyn murzyna

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Czy robienie klonów to DIY???

Dla mnie naturalną drogą DIY jest:

1. Wykonanie własnej zabawki według udostępnionego projektu.

2.Własny projekt aby zrobić coś unikalnego.

3.Udostępnianie własnych projektów innym.

To wszystko jest bardzo OK!

Klonowanie jest dla tych którzy nie chcą się uczyć a chcą mieć tanio.

Niech przełożą sobie to na własną pracę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.