Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

DanekSwoboda, 7 Mar 2006, 22:18

>ok to juz za pare dni doslownie na Allegro zobaczycie to odtwarzarke puszczam od tysiaca moze sie

>zalapiecie :)

mamy swoje, moze sam sie na nie kiedys zalapiesz :-)

kopułki średniotonowe Dynaydio, jedna ewidentnie po wgnieceniu, facet chce sie tanio wzbogacic. Kupił za 250

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chce sprzedac za 400

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wharfedale Diamond 7.1 za 160zł :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podłogowe QBA na Peerles i SEAS za 799zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli chodzi o sprzedawce to polecam go goraco.

mam od niego wzmacniacz i jest w swietnym stanie i dotarl do mnie doslownie nasteonego dnia.

ceny ma wysokie, to fakt, ale jakosc sprzetu 100% zgodna z tym co pisze, a nawet troche lepsza ;)

Sprawa jest prosta szukam IC na allegro DIY, dopisuje się do tej zakładki bo proszę o wksazanie ciekawych linków właśnie na allegro to co ja znalazłem na kablu klotz'a:

1.

Ukryta Zawartość

2.

Ukryta Zawartość

3.

Ukryta Zawartość

4.

Ukryta Zawartość

miałem okazje posłuchać muzyki na jakimś kablu klotza z tąd linki dotyczą właśnie tego kabelka (różnice jednak między nimi istnieją) i pytanie na który się zdecydować? Może już kotś coś kupował i podzieli się doświadczeniem na tym kableku, albo poradzi, poleci "coś" innego.

Obecnie pracuje na podstawowym IC ProfiGold (50 zł)

Bass powinien być przyjemny i głęboki (oczywiście nie do przesady), przydało by się rozszerzenie sceny (jeśli to możliwe) oczywiście dotego wszystkiego dołoże życzenie ułagodzenia góry - czekam na wskazówki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam kabelek LaGrange zacny, ale czy rodzaj konfekcji na tym poziomie ma aż tak wielkie znaczenie ... ? Nie jestem pewien. Taniej i przyjemniej ( ile satysfakcji ) zakupić kabel + wtyki i wykonac całość samemu. To naprawdę nie skomplikowane i zepsować raczej trudno. Nie zapominajmy, że ten kabel nie jest modelem sam w sobie a jedynie rodzajem kabla który ktos oprawił we wtyki. Przy okazji można potestować inne budżetowe propozycje Klotza. Warte są takiej zabawy omawiany LaGange i IY106. Oba maja zalety i różnice są wyraźne. Dla moich uszu i w moim zestawie właśnie IY106 okazał się trafiony. Jesli jednak "temi rencami" nie bardzo, to proponuję wybrac najtańszy.

... i jeszcze odpowiadając konkretnie na pytania - rozszerzenie sceny najprawdopodobniej okaże się najbardziej wyraźnym skutkiem zamiany profigolda na klotza, i to bez względu czy będzie to LaGarnge czy IY106. Bas oba mają podobny. Co do wysokich to w moim zestawie IY106 zagrał bardziej gładko. LaGarnge jest nieco ostrzejszy. Dlatego właśnie nie idąc w koszty warto zakupić oba rodzaje i jeden zestaw wtyków. Po odsłuchu przelutować i wybrać ten, który najbardziej odpowiada.

Konfekcjonowanie samemu ma jeszcze tą zaletę, że kabel można maksymalnie skrócić, oczywiście jeżeli przyjmuje się opcję że krótki kabel może najwyżej mniej popsuć a nie mniej poprawić ;-)

A tutaj moje doświadczenie mówi coś innego. IC długości 30cm zagrał agresywniej niż długości 1m. Nie wiem czy to jest reguła, ale sprawdzałem wielokrotnie i teraz poniżej 75 cm nie schodzę nawet przy testach.

Prospero, 8 Mar 2006, 14:13

>A tutaj moje doświadczenie mówi coś innego. IC długości 30cm zagrał agresywniej niż długości 1m.

>Nie wiem czy to jest reguła, ale sprawdzałem wielokrotnie i teraz poniżej 75 cm nie schodzę nawet

>przy testach.

W takim razie agresywnie gra Twój sprzęt a tamten kabelek miał tendencje do wytłumiania góry :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

A proszę bardzo:

Ukryta Zawartość

i jeszcze wtyki - w wersji max:

Ukryta Zawartość

i w wersji softowej:

Ukryta Zawartość

Co do Klotza LaGrange to zdobyłem go dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów, który zakupił go dla mnie w sklepie i wysłał. Pytaj i szukaj, napewno znajdziesz. Jeśli jesteś zainteresowany to mogę poszukać, gdzies powinienem mieć dwa odcinki po 50cm. Będzie to wbrew zasadzie jaką wspominałem wcześniej, ale dla wyrobienia sobie opinii może się nada. Emil w "o mnie".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do wpływu długości, nie podejmuję się bronić żadnej z wersji. zaznaczyłem we wpisie, że to obserwacja z mojego systemu. Jest jakis procent szansy, że u kogoś taki efekt może się powtórzyć. Sprawdzenie wpływu długości "na własne uszy" przy gotowych kablach jest raczej kłopotlkiwe. Ale ekperymentując z nie drogim przecież drutem można to łatwo ocenić. Czy mój system gra zbyt jasno? Hmmm... kolumnom Tannoy M2 jakie posiadam zarzucano raczej przyciemnionje brzmienie. Wzmacniacz Marantz PM64MKII w bezpośrednim wielogodzinnym porównaniu z Denonem PMA980R też okazał się łagodniejszy jesli chodzi o wysokie tony. Podkreślam raz jeszcze - "Nie wiem czy to reguła, w moim systemie tak to brzmi". Przy okazji, czy znacie jakis model uznanego producenta, który pordukuje interkonekty długości 30 cm? ( to nie prowokacja, zwyczajnie pytam )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.