Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

A te jamo to taka beznadzieja? Kiedyś słyszałem jamo concert11 duże podłogówki - miały całkiem ładny dźwięk.

A co do audio physic to wcale tak dużo ich nie ma. Hifiaudio/dd32 ma Stepy, ale pokój mam 35 metrowy, w tym na połowie powierzchni 3-5 metrowy sufit, więc odpada. Ma też Tempo, ale to już 5000, poza tym przesyłka, opinie różne...

Nowe, to tylko yara evolution za 3900, ale jest trochę za mała moim zdaniem.

Widziałem też ogłoszenia na hifi.pl, ale nieaktualne już, albo nie odpowiadają mi na maile.

Uzbrajam się w cierpliwość i szukam :-)

A może jakiś DIY? chociaż podobno aby było dobre stereo trzeba idealnie sparować głośniki a to chyba przy DIY jest właśnie najtrudniejsze.

sory, za offtopic trochę.

Ludzie jak słyszą nazwę "jamo" to zaraz mówią...badziew. Sam tak kiedyś myślałem i ich doskonale rozumiem.

Faktycznie w cenie w której są obecnie sprzedawane to te d570 to rewelacja! Ja zawsze szukałem czegoś co mi wypełni dźwiękiem (i to w miare porządnym) pokój 28m2. Ze względu na ograniczone fundusze grałem na swoich monitorkach Q1 (które po prostu nie wystarczały na tak duży pokój choć walczyły dzielnie), nie mając nawet złudzeń że bez specjalnej dopłaty wymienie je na coś innego. A tu proszę...pojawiły się własnie wspomniene przez Ciebie Jamo. 4000zł to bym za nie nie dał ale w klasie ok. 1500zł za nowe to poprosze o inne tak wyglądające i tak grające kolumny.

Ty ze swoimi funduszami szukaj rzeczywiście czegoś lepszego ale dla tych co mają tyle co mają (czyli tyle co ja) to te Jamo są z pewnościę okazją wartą zastanowienia. To tyle na temat "tandetnych" Jamo. Wpierw wszystkim niedowiarkom radzę posłuchać.

Słuchając rozumu....

Niedrogi kondycjoner

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest chore!!!

Ukryta Zawartość

-> norwidos

A czytałeś dokładnie i ze zrozumieniem opis aukcji ???

Cytat: "(...) Aukcja wystawiona od złotówki bez ceny minimalnej z opcją Kup Teraz 1750 zł i za tyle jest do wzięcia lub sprzedam zwycięzcy aukcji za wylicytowaną kwotę (...)"

Więc co jest chore ???

moze sie znajdzie.. Jakby sprzedal go pol roku temu to moglby za niego wziac pewnie i 1500zł a teraz to PM84 za 800 nie moze znaleźć nabywcy a PM-80 skonczyl licytacje ponizej 600zł. Skonczylo sie panowanie Marantza. Kto mial na nim zarobic to juz zarobil i nie chwali ;)

Do iacor , jamo 11 miały całkiem ładny dżwięk?, człowieku gdzie i z czym tego słuchałeś jeżeli miały tylko całkiem ładny dżwięk .To naprawdę dobre kolumny , tak samo jak jamo 8 z tej samej serii ,będzie ci ciężko kupić za te pieniądze żeby zagrało jak jamo concert 11 , no chyba że niesamowita okazja z drugiej lub trzeciej ręki , powodzenia.

kupujemy:

Ukryta Zawartość

a teraz sprzedajemy:

Ukryta Zawartość

swoich ma za malo czy jak? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Cortez

Napisałem całkiem ładny dźwięk, bo godzinę wcześniej słuchałem podłogowych wielkich sonus faberów (już nie pamiętam których) No i to był knockout (nokaut?) dla każdych innych kolumn, których słuchałem tamtego dnia.

Jamo nie generowało tak sugestywnie przestrzeni, na której mi tak zależy.

Żeby było ciekawiej, to był dzień zakupu moich tannoy'ów M3

(wtedy miałem tylko tysiaka wolnego)

No i pojawily sie na allegro Altec'i19.... ja juz sie nawzdychalem do nich :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pojawił sie wreszcie uteskniony rodzynek,ciekawe za ile pojdzie?:)

Ukryta Zawartość

Adunaphel, 9 Maj 2006, 10:12

>

Ukryta Zawartość

>Pojawił sie wreszcie uteskniony rodzynek,ciekawe za ile pojdzie?:)

Jeśli cena będzie za mała to nie pójdzie...............

Ale tyle co wystawiajacy chciałby dostać, to niedostanie, no chyba że trafi się jeleń :)

Ukryta Zawartość

Pierwszy PM-75 na allegro od chyba pół roku, cena jaką chce sprzedający rzeczywiście troche przesadzona, ale

biorąc pod uwage opinie jaką ma ten wzmacniacz i legendy na jego temat jakie powstały na naszym forum to

jest duża szansa, że człowiek, który go sprzedaje troche na nim zarobi:). Swoją drogą to dobry znak bo jak kiedyś zechce sprzedać swojego pm-75 to też może na nim zarobie:).

Pozdrawiam

ooo Altec w swoim stylu wyskoczył obrażając innych przy okazji na dzień dobry , przecież pod adresem sprzętu swoich ziomali z Legnicy nie może paść złe słowo… tak przy okazji jeden z użytkowników forum prosił Cię abyś podał nazwy kont na allegro (aby u Ciebie, ewentualnie u Twoich ziomali nie kupować niczego, pamiętasz?). Co do samych kolumn , potwierdzam – sprzęcior wygląda sympatycznie (z grą nie wiem , nie słyszałem) . Może macrob będąc zainteresowany wkroczy do a/u/kcji? ;)

P.S. osoby nie mające 10000zł na kupno tak owych, proszeni są o nie branie głosu w dyskusji względem tych kolumn, ponieważ są za ciency ;)

>brzydkto ty jestes a po za tym JESTES ZA CIENKI DO TYCH KOLUMN NIESTAC CIE TO SIE NIEWYPOWIADAJ TO

>JEST CUDO

>

Az tak sie nie podniecaj za 9 tys napewno bym nie kupil takich skrzynek na kartofle :P

->Kafax

Masz u mnie małego plusa za opinię o kolumnach Altec. Ale daj już sobie spokuj z Macrobem i innymi, bo oni też są za cieńcy chociaż są z Legnicy. Chociaż powiem Ci szczerze, że na dzień dzisiejszy tez mnie na nie nie stać, ale mogę ich posłuchać u ziomalki z Legnicy:)

Altec, 9 Maj 2006, 15:27

>Chociaż powiem Ci szczerze, że na dzień dzisiejszy tez

>mnie na nie nie stać, ale mogę ich posłuchać u ziomalki z Legnicy:)

Mam dziwne wrażenie że na zdjęciach z allegro widzę sprzęt który jest w Twoim "o mnie"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.