Skocz do zawartości
IGNORED

listwa sieciowa VELUM czy filtry lepsze?

rolf001

Rekomendowane odpowiedzi

->rolf001: już nie jest ekstra, bo inna, duuużo lepsza wykazała swoją wyższość i tyle ;-))

Jednak z byle jaką sieciówka czy zwykłym kablem komputerowym wygrywa.

Podłączyłem ja pod wzmak, bezpośrednio z sieci (mam doprowadzoną drugą linię).

Listwa sieciowa Acar, choć wierzę, że chroni sprzęt, ogranicza dynamikę końcówki, co ustaliłem w odsłuchach, dlatego przez nią zasilam tylko pre i cd.

Pozdr.

PS. Żeby nie było, że (...) podaję, jaki mam ten kabel. To: DH LABS Power Plus A/C Cable.

Ma gładką, czarna, połyskliwą i śliską czarną izolację.

Niektórzy z kolegów mieli możność przy różnych spotkaniach go zobaczyć i trzymać w rękach. Jednak testów sieciówek nie robiliśmy to i nie wiedzą, co wart.

Jest duuuzo lepszy kabel i to znacznie. NJuż telefonicznie złożyłem zamówienie na wtyk IEC.

Teraz czekam, aż przyjdzie. Mam nadzieję, że do 15 maja będę go miał w domu (jest w Polsce).

DH Labs Power Plus A/C Cable

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ekstra! ;-)

Ukryta Zawartość

;-)) 6$ za stopę + koszt przesyłki + jeszcze jakieś tam ;-))

To co ? Zrzutka ?

Aha, fi zewnętrzne kabelka to 15mm (mierzyłem).

Pozdr.

PS. I oplotu nie trzeba, bo kabelek ładny i wzbudza zaufanie ;-)) Jak nie zadziała, można się na nim np. uwiesić ;-))

Wytam

Nigdy nie mialem okazji korzystac z drogiego kabla sieciowego w moim systemie audio wiec na temat jego wplywu na dzwiek nie moge cokolwiek powiedziec Natomiast nie tak dawno zrobilem sobie sieciowke w oparciu o kabel Lappa (trozylowy kabel 3*2,5mm2 w ekranie) Coz o jej wplywie na dzwiek niewiele mozna powiedziec Jakby jej zastosowanie do podlaczenie mojego A400X do gniazdka sprawilo ze dzwiek stal sie gladszy, bardziej dynamiczny, a srednie tony mniej zamulone - lepiej slyszalne jakby przestaly dochodzic zza kotary Ale podkreslam jakby tzn. zmiany sa na moj gust na granicy percepcji

Niestety w tym przypadku zawsze można wpaść w pułapkę autosugestii - skoro to kosztuje krocie i wygląda zajebiście to musi także pozytwywnie wpływać na dźwięk - niestety nie zawsze tak jest.

Osaobiście ciekawy jestem czy usłyszałby sieciówkę Nordosta za 10400 zł w swoim systemie, a jeśli tak to jak duża byłaby to różnica ? ;)

->Andrea

W sprawie zrzutki - jak wspomniałem wyżej musi mi chwilowo wystarczyć Lapp. Później pobawię się w testy - jest jeszcze Supra, może VdH i AQ ;). Zresztą mój wzmacniacz jest mało wrazliwy na jakość sieciówki - wyrażne pogorszenie brzmienia zaobserwowałem dopiero na kablu od komputera. W przypadku Lappa jest minimalnie lepiej niż z fabrycznym kablem 3x2,5 bez ekranu. A poza tym najpierw remont i wymiana kabli w ścianie...

Pozdrawiam.

rolf

w Twoim systemie pchanie sie w sieciowki i listwy za setki zlotych to wybacz ,ale idiotyzm,jesli chcesz wrzucic te pieniadze w bloto to Twoja sprawa,napewno znajdziesz tutaj kilku szamanow na forum ktorzy Ci pogratuluja:)biorac pod uwage Twoje klocki uwazam ze beda to przez ciebie najmniej madrze wydane pieniadze,Ty nie masz prawa uslyszec istotnej roznicy roznicy ,a 500 czy 800 pln pojdzie sie walic,to po prostu glupota,zbieraj sobie lepiej na lepszy wzmacniacz niz creek z zasilaniem jak w sredniej klasy kompakcie,albo lepsze kolumny i zapewniam Cie nie wyjdziesz na tym zle,aha i jeszcze staraj sie czytac jak najmniej pism audio:),moge jeszcze dodac ze postawienie wzmacniacza i cd na plytach chodnikowych da Ci wiecej niz ta listwa:),no i plyty morzesz miec za darmo:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

DH LABS Power Plus A/C Cable - warto próbować , bez dwóch zdań. W moim systemie nie wprowadzał żadnych niepożądanych właściwości a wręcz przeciwnie. Zauważalną zmianą od razu po wpięciu (wystarczyło dosłownie kilka chwil ), były zmiany na średnicy. Przybyło więcej harmonicznych ( trąbki jak mówił ,a raczej pisał Andrea29 , klarnet były cholernie na to podatne :) ), poza tym dźwięk zrobił się wyraźniejszy , czystszy ,mniej kotarowy. To tak jakby, posprzątano pewne brudy.

Dwa mankamenty : sztywny ( nie kojarzyć z pewnymi częściami ciała) i ciężki,co się przekłada na trudną aplikację w gnieździe. Prosto mówiąc łatwo się wysuwa z gniazda , trzeba kombinować . Ale to są sprawy drugorzędne.

==> pawiowy

sprawe wypadania wtyczki powinno zalatwic cos takiego jak na fotce ponizej, do dostania w elfa nr 43-212-06 Pałąk zabezpieczający wtyk przed przypadkowym wyciągnięciem z gniazda. Przykręcany do kołnierza gniazda wejściowego aparatu.

[obrazekLUKASZ-122970_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> rolf001: to przekracza na dzisiaj moje możliwości (tylko co wróciłem do domu). Musiałbym zmierzyć, a nie mam sił.

A z pamięci to każda z żył ma fi ok. 3mm.

* * *

-> Marek: kiedy najbliższym razem będę w stolicy, mogę Ci pożyczyć, żebyś sprawdził jej działanie w swoim systemie. (Jak chcesz.) Jak zadziała - opiszesz, jak nie - też ;-) Ok. ?

Warunek stawiam jeden: ja muszę mieć do tego czasu nową sieciówkę cud. Porównam ją sobie w swoim systemie z obecną i jeśli nowa "zadziała" tak dobrze, jak u pw, bez żalu wypożyczę obecną do odsłuchu.

Pozdr.

A co powiecie na tenprzewodzik??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->Andrea

Trochę się pogubiłem, która jest ta ‘obecna’? Chętnie posłuchałbym, jeśli to będzie możliwe, sieciówki DH Labs. Przy okazji zapraszam do mnie – ocenilibyśmy zmiany (lub ich brak) wspólnie. Nie obiecuję fachowej recenzji, ale z pewnością wypowiedziałbym się o wynikach prób na forum ;-).

Pozdro.

Te kable vanpover v.4 to można sobie nawet samemu zrobić, pan "konstruktor" sprzedaje na allegro kable wykożystane do jego konstrukcji, zrobiony jest z dwóch kabli ekranowanych po 7 żył każdy z niecałe 30 pln za metr , dodać trzeba tylko dobre końce siltecha i marinko i za połowę ceny mamy to co on opyla za 500.

->Marek: obecna, z której korzystam do zasilania wzmaka to: DH LABS Power Plus A/C Cable.

* * *

Dziś otrzymałem wtylk IEC (dzięki vanvideo !). Myślałem, że wewnątrz można umieścić nieco większy przekrój.

Te 8mmq to nie tak dużo na moje potrzeby. Zobaczę, co/czy da się zrobić warkocz i jak/czy będzie słyszalny w moim systemie.

Przez weekend powininem chyba zdążyć, choć plany mam napięte (rodzinne i chęć pójścia na występ pewnego trio harmonijkowego w niedzielę). Ano zobaczymy. Wszystko mam, tylko działać.

A co do spotkania to pisnę słówko na forum lub dam Ci znać na priva.

Pozdr.

PS. A co do przesłuchania mojej obecnej sieciówki, wolałbym, żebyś spokojnie sam posłuchał, bo ja niczego nie chcę sugerować. Ty słuchasz, oceniasz i stwierdzasz czy słyszysz zmianę.

Amen ;-)

>>andrea

nie zarabiaj końcówek cyną, to wejdzie Ci wieksza srednica i lepszy bedzie kontakt. Zresztą nie powinno sie tego robić idąc za przykładem instrukcji montowania we wtykach wattgate, marinco czy furutech

No a w jaki sposób mogę jeszcze uzyskać trochę informacji na temat dobrych kabli sieciowych...................

z resztą trzeba dbać o zainteresowanie swoim wątkiem..He, He

Panie vanvideo- meile do pana nie dochodzą bo ma pan chyba skrzynke przepełnioną,

a tak przy okazji to co by wyszło z tego kabla za 28zl?? można byłoby to porównać do vanpower v,4 po złożeniu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.