Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 3000 Pln, Fronty do 3500 Pln

januszno

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do wszystkich napiszcie opinie jaki zestaw będzie najlepszy jakościowo. Czyli W kinie Domowym i w Stereo, najlepszy typ taki konsensus 50/50 muzyka film. Cena nie ma znaczenia wyposażenie tez bo to pozwolę sobie sam wybrac chodzi mi tylko o opinie o jakość dźwięków i współpraca z kolumnami, jaki zestaw będzie optymalnym wyborem.Bardzo ważne są dla mnie wasze opinie nawet jeśli są bardzo rożne i bardzo krytyczne. I to będzie wszystko w tym temacie jeżeli chodzi o mnie.

Bardzo proszę o opinie tylko w stosunku do tego zestawienia.Dziekuje

Amplitunery :

Yamaha RX 767

Pioneer VSX 1020

Harman Kardon AVR 260, AVR 360

Denon AVR 1612,1911,1912,2311,

Onkyo SR 608, NR 509, NR 609, NR708

Fronty z późniejszym rozbudowaniem na 5.1 lub 7.1 : kolumny będą napędzały tymczasowo 15m2 ale docelowo 25m2 max :

Klipsh lub Dali

Z góry bardzo dziękuje i czekam na opinie finalne , no i w końcu będę musiał podjąć decyzje i zamknąć definitywnie ten temat bo za długo się już zastanawiam .

W tym tygodniu chce podjąć decyzje .

Im więcej opinii tym lepiej dla mnie .

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - myślę że to jest najlepszy wybór. Amplitunery z nowej serii Onkyo zbierają same pochlebne opinie. Mówię o prasie zagranicznej, bo Polskiej prasie nie ufam ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego ograniczas sie tylko do wymienionych amplitunerow. Pomysl o Marntz SR5005, 6004. Oba do 3.000zl. B. dobre w stereo.

Prosta sprawa bo była moda na Yamahe teraz wszyscy kupują Onkyo,nie słuchając chocby Marantza który jest zdecydowanie lepszy ,nie efekciarski po prostu dobry do muzyki,kina.Nikogo nie zmusisz do kupna czegoś co nie jest modne.

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - myślę że to jest najlepszy wybór. Amplitunery z nowej serii Onkyo zbierają same pochlebne opinie. Mówię o prasie zagranicznej, bo Polskiej prasie nie ufam ;)

809 to koszt około 4.000zł , autor chciał wydać ok. 3.000zł , aczkolwiek pewnie będzie to bardzo dobry wybór

Marantz nie ma radia internetowego

Ukryta Zawartość

Z amplituner wez pod uwage HK 360 oraz Cambridge 650R (szeroko opisywany jako najlepszy do odsluchu stereo). Drozszy co prawda o okolo 1k od zakladanego budzetu ale uwazam ze warto dolozyc. Onkyo zawsze jest ciezkie i wypelnione po brzegi bzdetami. Co najgorsze nie gra za dobrze w stereo, ale najlepiej jakbys sam na wlasne ucho sie przekonal. Nie wierze aby byl zasadniczy skok jakosciowy w przypadku nowej serii ;)

Z glosnikow za 3,5k to JBL Studio 190 z calym szacunkiem ale to jakas parodia ;) Infinity tez kiepskie. Jedynie Dali IKON warto posluchac z tego co moj przedmowca przedstawil. Posluchaj tez Monitor Audio RX6 i AE Aelite 3. Na JBL i Infinity na prawde szkoda czasu ;)

...Cena nie ma znaczenia...

Miałem okazję bezpośrednio porównać nową serię ze starą serią Onkyo i moim zdaniem jakość i w kinie i w stereo jest dużo lepsza. Onkyo ma dużo funkcji, ale nie można powiedzieć że są one nie potrzebne.

Najlepiej idź osobiście do sklepu i sam się przekonaj co Ci odpowiada. Nikt tu nie podejmie za Ciebie decyzji i nie poda jednoznacznej odpowiedzi.

Skoro zastanawiasz się nad AVR360 Harmana, to najwyraźniej radio internetowe nie jest dla Ciebie priorytetem, a wtedy na pewno musisz brać też pod uwagę ANTHEM MRX-300, cena detal tego ampli to 2999 a w tej cenie będziesz miał jeden z najlepszych systemów korekcji akustyki pomieszczenia na rynku (nie mylić z systemem autokalibracji).

Prosta sprawa bo była moda na Yamahe teraz wszyscy kupują Onkyo,nie słuchając chocby Marantza który jest zdecydowanie lepszy ,nie efekciarski po prostu dobry do muzyki,kina.Nikogo nie zmusisz do kupna czegoś co nie jest modne.

Niestety. Wyglada na to ze dla niektorych wazniejsze za bajery niz jakosc dzwieku.

Z amplituner wez pod uwage HK 360 oraz Cambridge 650R (szeroko opisywany jako najlepszy do odsluchu stereo). Drozszy co prawda o okolo 1k od zakladanego budzetu ale uwazam ze warto dolozyc.

Cambridge Audio 650R nie schodzi poniżej 5990 zł. Vide

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No fajnie dzięki wszystkim za opinie jakie by one nie były. Jedno wiem na pewno nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko.Ja chce mieć kino domowe w miarę dobre jak na ten budżet i fajne stereo, doceniam wasze porady i sugestie co do wątpliwej jakości stereo w kinie. Dlatego chyba jednak się zdecyduje na Amplituner któryś z tych Denon lub Onkyo lub Yamaha oczywiście będę brał pod uwagę ``wodotryski`` jak tu kolega zauważył no na pewno radio internetowe no i mus Pre-out, bo mam dużo w swojej kolekcji filmów przyrodniczych typu np: BBC planeta ziemia. I dla tego z kina nie zrezygnuje wiec bardziej kino a potem za może za 6 msc lub później bez pospiechu, dokupię wzmacniacz specjalnie do stereo. I jak będę słuchał muzy to na stereo. Tylko teraz mi powiedzcie czy te kolumny mogą być do stereo Klipsh RF52, lub Dali Concept 6 . Bo pomieszczenie max 25m2

W związku z tym co myślicie o np. Onkyo NR708 Ma radio internetowe i Pre-out,a moze Denon 1912. No chyba ze macie inne typy byle nie przekraczaly 3000zl bo to absolutny max

Co wy na to koledzy ?

Jesli chodzi o stosunek 50% film 50% muzyka to najlepszym wyborem bedzie amplituner Arcam'a modele Avr300 Avr500 itd Wystarczy spojrzeć na testy. Avr300 brakuje Hdmi ale jesli kupisz BlueRay z dekoderami DtS Ma na pokladzie to masz najwyzsza jakosc dzwieku . Pozdrawiam

Cambridge Audio 650R nie schodzi poniżej 5990 zł. Vide

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze alledrogo. Ceneo nie lapie czasami najlepszych ofert ...

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze alledrogo. Ceneo nie lapie czasami najlepszych ofert ...

Na Allegro jeżeli cena jest podejrzanie niska to pewnie sprzęt jakby trochę, nazwijmy to, sfatygowany.

Na Allegro jeżeli cena jest podejrzanie niska to pewnie sprzęt jakby trochę, nazwijmy to, sfatygowany.

Z tego co widze to same nowki - nie ma zadnej sztuki uzywanej ? Sprzedawcy tez pewni sadzac po komentach ...

Mam możliwość kupić za 2650 Onkyo TX- NR708 to bylo by to czego szukam radio internetowe i pre-out pod przyszłościowy wzmacniacz i do tego Klipsh RF 52 lub Synergy F2 lub Dali concept6 , upieram sie przy tych glosnikach poniewaz je odsluchiwalem i oba zestawy mi sie podobaly dlatego wiecej nie mam zamiaru sluchac. Co prawda Dali Concept 8 i z Denonem 1910 ale dokladnie w domu i kazdy rodzaj muzy i kina . Klipsh troche mniej i w dodatku w Media Markt.Poproszę o opinie

napisałem priva - pzreczytaj

Klipsh bardzo efektowe , Dali troszkę bardziej naturalne , na dłuższą metę pewnie lepsze

1910 to też podstawowy model Denona i do Onkyo 708 trzeba by porównać 2311 z Denona ( który nie ma radia internetowego )

Tak Tak ja tylko podalem model tego Denona na ktorym robilem odsluch Dali. Natomiast nie zeby porownywac do niego bo mysle ze gorzej nie powinien zagrac. A co sadzisz o tym Onkyo 708 i czy te kolumny beda wystarczajace nie za male

Dzieki za pomoc wszystkim , decyzja podjęta padło na Onkyo NR708. Bardzo proszę o podpowiedz jakie najlepsze kolumny do tego zestawu .

Bardzo proszę o pomoc tylko w tym temacie bo zdania nie zmienię jeżeli chodzi o Amplituner , oczywiście wiem ze najlepiej jest odsłuchać, ja chce poznać wasze zdanie.

Ja odsłuchałem trzy modele i więcej nie będę odsłuchiwał, były to Klipsh RF52,Synergy F2 oraz Dali Concept8 nie mam faworyta w śród nich podobają mi się w miarę w równym stopniu. Wyjatek stanowi Dali gdyz ja mysle o kupnie Dali Concept 6 bo 8 to za duże do 25m2.Ale odsłuchiwałem 8.

No i które będą lepsze w stereo bo będę miał zamiar w przyszłości Wykorzystać Pre-out i dokupić pozadny wzmacniacz. Oczywiście propozycje innych kolumn mile widziane.

Dali zagrają łagodniej

głośniki basowe 2x20cm to całkiem sporo , ale nie wiem jak grają , nie słuchałem ich

Klipsche mają większą efektywność i potrzebują mniejszą moc aby zagrać równie głośno

ja bym celował w Dali , będą bardziej uniwersalne

sam kiedyś zakupię coś z tej oferty :

Ukryta Zawartość

mało doceniane , bardzo dobre audiofilskie kolumny

obecnie też mam Visatony ale niższy model i może troszkę za słabe do obecnego amplitunera , za to grają bardzo dobrze w kinie jak i stereo

obecnie takie:

Ukryta Zawartość

ale z jednym basem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wciaz mam watpliwosci podobaja mi sie obie znaczy dzwiek , ale nie wiem czy do wzmaka w przyszlosci beda lepsze klipsh RF52 czy Dali Concept 6,

I wciaz nie wiem dlaczego ktos napisal ze Onkyo NR708 to nie dla mnie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.