Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny TDL RTL 3 SE - jaki wzmak?

WM

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw Waszych opinii o kolumnach TDL RTL 3 Special Edition. Mam możliwość kupienia 2 szt za 1100 zł. Czy to dobra cena? Stan kolumn b. dobry. Szukam równiez odpowiedniego wzmaka do nich - jaki byłby najlepszy do muzyki klasycznej z przewagą fortepianu solo oraz muzyki wokalnej. Szukam również wszelkich danych technicznych o kolumnach TDL RTL 3 SE. Będę wdzięczny za wszelkie dane przesłane na adres [email protected] Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/8431-kolumny-tdl-rtl-3-se-jaki-wzmak/
  • Redaktorzy

To jakieś pół ceny nowych, kiedy je jeszcze produkowano. Model podstawowy nigdy nie miał opinii szczególnie wyrafinowanych, nie wiem czym sie wersja SE rozni poza lśniącymi śrubami i tabliczką. Ktoś wie?

Faktycznie ciężko z nich było wydusić wyrafinowane brzmienie. Pracował nad tym dłuższy czas kolega osiek łącząc z Musicalem Tempest, mieniając kablami i CD - wynik nigdy nie był jakoś szczególnie udany. Natomiast słyszałem kiedyś RTL3 u jednej znajomej ze studiów podłączone do zestawu Marantz CD 63 KI i PM 66KI - (wzmacniacz też nie uchodzi za jakiś super udany) to połączenie było bardzo przyzwoite.

Prawda prawda mialem kiedys te kolumny... po jkaims pol roku rzucilem recznik i udalo mi sie sprzedac. Kolumny graja skrajami pasmanie powiem ze dynamicznie ale srednice mialy wycofana, przez co sprawialy wrazenie grajacych duza glebia. Jakies 5 lat temu sprzedalem je za 1600pln.

P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.