Skocz do zawartości
IGNORED

kable do Denon pma 250 non se+tannoy m2

Vengeance

Rekomendowane odpowiedzi

-> stryjek, Harvi

Wychodzi na to, że panom z Baltlaba szykuje się niezły wzrost sprzedaży, bo ja również od jakiegoś czasu rozważam zakup tego wzmacniacza ;-D Głośno też ostatnio na forum o "piekarniku", m.in. ze względu na zapowiadane zmiany. Może po prostu zrobię sobie odsłuchy Baltlab vs Amplifikator ??? Kto wie...

-> Vengeance

Trudno tutaj coś bliżej doradzić z tym interkonektem... Okazało się, że nikt nie słyszał tego PMA 250 (bez SE) i tych CD Pioneera... Może po prostu idź do sklepu i wypożycz ze trzy-cztery kabelki - kup piwko, posłuchaj, porównaj... i wybierz :-) ewentualnie powtórz akcje z innymi kablami - wybór jest naprawdę duży na rynku...

-> Vengeance

kup tego głośnikowego Corbiala CLS 225 (lub CLS 240) i po krzyku... za te pieniądze trudno znaleźć coś lepszego :-)

Co do sprawy zmian brzmienia... są nawet tacy, co uważają, że kable nie wprowadzają żadnych zmian do brzmienia systemu, zatem kwestia jest otwarta (nie chciałbym tu oczywiście wywołać wojny tzw. kablarzy z tzw. antykablarzam!!!) :-) No i to by było na tyle....

denon pma-250 non se jest to bardzo dobry wzmacniacz i uzyskiwal bardzo dobre oceny w fachowych pismach, duzo lepsze jak pma-250se, czytalem kiedys recenzje Denona PMA-250 non se w Stereophile i dostal praktycznie same maxymalne oceny i uznano go za wzmacniacz lepszy od skadinad doskonalego NADa 3020

btw jeden scalac NECa pracujacy w stopniu sterujacym koncowkami kosztuje ponad 50zl (a to juz cos znaczy) tranzystory sa rowniez wysokiej klasy od Sankena

wg mojej opini wzmacniacz gra lepiej od Rotela RA-931SE

PMA 250 / 350 II to zupełnie inne brzmienie niż NAD 302. NAD koncentrował się na uzyskaniu neutralnej średnicy, natomiast Denony eksplodowały dynamiką, ale brzmienie było dość podrasowane. Wersje SE miały lepsze zasilanie i znacznie lepiej radziły sobie z wymagającymi głośnikami, takimi jak np. Dynaudio serii Audience czy B&W.

>Harvi:

Wyprobowalem zestawienie z pierwszego Gdynskiego spotkania u Ciebie (Amplifikator + Fibry) w mniejszym pomieszczeniu (moje 17 m2) z Arcamem CD73T - zagralo bardzo dobrze. Natomiast z Azurem 640C bylo tragicznie (bez basu, bez wypelnienia i duzo wysokich - nie klujacych w uszy, ale jakichs takich "na jedno kopyto").

Co do Arcama to jest na mojej liscie. Potwierdzam - do Amplifikatora nie powinno sie dawac jasnego zrodla.

Pozdrowienia

do amplifikatora nie powinno sie dawac ani jasnego ani przyciemnionego zrodla, bo on w zasadzie niewiele wnosi do przekazu, ukazuje tylko charakter pozostalych elementow zestawu. szczegolnie grajac z tymi kolumnami - to bardzo transparente zestawienie. najlepiej zrodlo neutralne, takei jak nalezy :) sam ciekaw jestem tego arcama, na pewno tez jest na mojej liscie.

co do azura, jakos nie chce mi sie wierzyc, by z np. z moimi Q5 zagral tak tragicznie, nie omieszkam tego sprawdzic oczywiscie. wydaje mi sie , ze amplifikator w polaczeniu z fibrami sa bardzo wymagajace co do podlaczanego zrodla - latwo uslyszec jakies niedociagniecia, no i basu trza tym kolumnom dac sporo, by nie piszczaly za cienko :)

Denon pma 250 non SE jest obecnie wystawiany na Allegro i wystawiający podał jego podstawowe dane. Napisał też, że sprzęt jest z rodzaju nie dających spać domownikom i sąsiadom, co potwierdzałoby wcześniejszą opinię Zbiga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te 70 w to chyba przy 4 ohmach ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam ten wzmacniacz juz od 3 tyg w domu i porownywalem go do mojego creeka 4330 i pozyczonego rotela ra931, powiem ze denon broni sie calkiem niezle, biorac pod uwage cene w granicach 200zl uwazam go za oferte bezkonkurencyjna, aha moc wyjsciowa wynosi 2x20W a nie 2x70W jak to napisano na allegro :)

>Zbig

normalnie uzywam creeka 4330mk2 podpietego pod Tannoye M1 do tego cambridge d500, posiadam takie kolumny z uwagi na maly pokoj ~8m2 i mimo iz sa z tych tanszych zagraly najlepiej

wlasnie na Tannoyach M1 testowalem tego Denona i zagral bardzo przyzwoicie

... moc dokladnie 2x20W 8ohm (20Hz-20kHz przy THD-0,7%) :)

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.