Skocz do zawartości
IGNORED

Porównanie odtwarzaczy CD

wind

Rekomendowane odpowiedzi

W moim wątku jest porównanie DCS Puccini i Audio Research CD8.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W moim wątku jest porównanie DCS Puccini i Audio Research CD8.

Akurat te dwa cudeńka odsłuchiwałem natomiast ,czy ktoś porównał je z Airem, zależy mi na tym, ponieważ zostałem szczęśliwym posiadaczem innego cudeńka i akurat ukazał się test owego w którm recenzent sika pod siebie przez Aira lekko degradując niezłe odtwarzacze

Przepraszam, czy mógłbyś ponownie sformułować swoją myśl ... nie bardzo zrozumiałem o co ci chodzi ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Akurat te dwa cudeńka odsłuchiwałem natomiast ,czy ktoś porównał je z Airem, zależy mi na tym, ponieważ zostałem szczęśliwym posiadaczem innego cudeńka i akurat ukazał się test owego w którm recenzent sika pod siebie przez Aira lekko degradując niezłe odtwarzacze

Pacuła w koncu napisał recenzje swojego Air -to niemozliwe

kto jest nowym recenzentem w temacie sprzetu z AA ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Pacuła w koncu napisał recenzje swojego Air -to niemozliwe

kto jest nowym recenzentem w temacie sprzetu z AA ?

Uchylę rabka tajemnicy oczywiście w przenośni czy AIR jest az tak "wielki" , że rozwala DCS-a Puccini

Pacułowego AA rozwalił podobno wg niego ostanio nowy Soulution, którego i ja miałem okazję trochę posluchać. Jeżeli to prawda, to zrówno ARC CD 8, a tym bardziej (w mojej opinii) Puccini nie powinny mieć z tym większego problemu.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Witam

Słuchałem ARC 7, Pucciniego i Soulution 540 (bo to chyba ten tajemniczy pleyer) - oczywiście w innych systemach, więc porównanie bardzo przybliżone.

Moim zdaniem DCS to zupełnie inna szkoła grania niż ARC i Soulution: przejrzystość, dynamika, rozdzieczość, wyrazistość kontra wypełnienie, masa, skala, barwa, nasycenie. To oczywiście takie skrótowe wrażenie "w dwóch słowach".

Bezpośrednio, w tym samym systemie mogłem porównać Pucciniego i Soulution. O wiele bardziej podobał mi się DCS.

Jeśli chodzi o AA, to zatrzymałem się na Lektorze IV.

Pozdrawiam Stempur

• 2 tygodnie później...

Witam

Słuchałem ARC 7, Pucciniego i Soulution 540 (bo to chyba ten tajemniczy pleyer) - oczywiście w innych systemach, więc porównanie bardzo przybliżone.

Moim zdaniem DCS to zupełnie inna szkoła grania niż ARC i Soulution: przejrzystość, dynamika, rozdzieczość, wyrazistość kontra wypełnienie, masa, skala, barwa, nasycenie. To oczywiście takie skrótowe wrażenie "w dwóch słowach".

Bezpośrednio, w tym samym systemie mogłem porównać Pucciniego i Soulution. O wiele bardziej podobał mi się DCS.

Jeśli chodzi o AA, to zatrzymałem się na Lektorze IV.

Pozdrawiam Stempur

Witam a to ciekawe Solution 540 zagrał bardziej przejrzyście , dynamicznie , szerzej po prostu lepiej od DCS-a a co "robi" ze zwykłymi formatami CD jest nie do przebicia.Ale faktycznie jest to inna szkoła dzwięku , zależy też od miejsca i systemu.Krzysztof

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.