Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 3500

bolek1

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Procedura dziwna, ale firma istnieje realnie, i sprzedaje u nas sporo. Sam nie słuchałem, ale opinie są różne, w tym bardzo pozytywne, jak i negatywne. Nie wiem jak z drozszymi modelami, Avance wlasnie zmieniło szczytową linię, ale zasadniczo Avance to sprzęt budżetowy. W Polsce mają opinię raczej neutralnych. Może tak należy tłumaczyć podane przez ciebie dunskie opinie na polski? :-)

jozwa,

ja tylko powtarzam. Wszelakie dunskie czy generalnie skandynawskie kolumny lubia byc neutralne w opozycji do np wloskich czy francuskich, ktore lubia brzmiec oryginalnie by sie spodobac :-)

Dla mnie to akurat zaleta bo lubie neutralnosc a i tak reszta toru tez cos wnosi.

Co do Avance to nie wiem co sadzic. Jeszcze nie tak dawno zatrudniali nieco ponad 20 osob i jak znam zycie polowa siedziala w biurze a polowa kombinowala z Chinczykami co by cos tam sklecili dla nich. Potem pakuje sie wszystko w Danii wiec jest Made in Danmark i wio, kierunek Azja Srodkowa.

'Zaklad' Avance mozna zobaczyc na tym zdjeciu - sa to budynki po dawnym gospodarstwie rolnym ulozone w ksztalcie litery U. Budynek mieszkalny z ciemnym dachem to biuro a stodola i obora to produkcja i pakowanie. Parking jak widac na 4 samochody.

Adres pocztowy:

Avance International A/S

Tveje-Merløse 10

4300 Holbæk

link do zdjecia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Moze GLD Dedykacje za 2200. Sa na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam podstawkowce Quad 22L.

Świetnie wyglądają, jeszcze lepiej brzmią i kosztują właśnie około 3500.

[obrazekLUKASZ-126288_1.jpg] [obrazekLUKASZ-126288_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2855-100004954 1170256695_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te kolumny robi mój kolega,może nie wyglądają ale muza Live!

[obrazekLUKASZ-126382_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciekawe - sprawdze w domu, ale cos mi sie wydaje ze dokladnie to samo zdjecie dostalem pare dni temu jako kopie AN - zreszta sa w ogloszeniach, a z maila odnioslem wrazenie, ze to pojedyncza produkcja, a tymczasem okazuje sie, ze to glosniki, ktore robtango "wciska" w co drugim watku :)

• Redaktorzy

Coz, to WYGLĄDA jak AN (z wyjątkiem wysokotonowca). A nawiązując do wypowiedzi nt. Quadów - czytałem niesłychanie entuzjastyczne opinie o tych kolumnach. Oglądałem je, i jakość wykończenia jest wyjątkowa. Niestety, nie miałem możliwości odsłuchu. Ale to niewielkie zestawy, do większego pomieszczenia trzeba by zainteresować się wersją podłogową, odpowiednio droższą.

No cóż, u mnie grają na 23 m^2 przy wysokości 2.45. Czyli ciut mniejsza jest kubatura niż wskazana przez autora wątku, ale rezerwa mocy jest spora - pokrętła wyżej 10:00 nie ośmielam się podnieść. Choć oczywiście i ja wolałbym 21-ki czy 22-ki. Te ostatnie kosztują jakieś 6+kzł. Plus transport.

Poniżej masz jedenastkę i dwunastkę... Trudno dojść która jest która bez skali porównawczej.

11L ma wymiary 325x190x243 a 12L 345x205x253 - to zaledwie 2cm na wysolości 1.5 na głębokości i 1 na szerokości. Za to woofer 12-stki ma o 3.5 cm większą średnicę. Można próbować dojść po tym... Na tym poczwórnym obrazku są chyba rzeczywiście 11L, za to front dałem dobry. :-)

Różnica w efektywności obu modeli pewna jest: 86 i 88 dB/W@m.

(21L też ma 88 a 22L 89, no ale basy podłogowce mają lepsze. Choć i półkownikom też nic w tej klasie nie brak).

[obrazekLUKASZ-126563_1.jpg] [obrazekLUKASZ-126563_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2855-100004946 1170256707_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak to już bywa Bolku Pierwszy.

Co człek to zdanie. Chodź po salonach hi-fi i słuchaj, co do gustu Ci przypadnie.

Wypada mi jedynie żałować, że tą metodą nie natkniesz się na mojego faworyta - Quada 12L, bo tego w polskich sklepach nie uświadczysz. A choć tę akurat markę można w ciemno kupić, to ogólnie takie kupowanie odradzam.

no i pochodzilem poszukalem

i co

i kupilem to co mi wiekszosc odradzala

a mianowicie dana509

porownalem z b&w603s3 i AE

no i mi sie widzialy muzycznie znacznie lepiej od wyzej wymienionych

moze mi i slon na ucho nadepł ale mnie sie podoba

po wygrzaniu skrzynek naskrobie cos do zakladki pt.opinie

dzieki wszystkim za wypowiedzi

no i jeszcze

posluchalem tych dan tylko dlatego ze je tak krytykowano

dzieki

bolek1 - przecież zanim przyszedłeś na forum wiedziałeś już co wybrać, jak większość którzy pytają o sprzęt na tym forum. Nic w tym złego.

Pytamy tylko po to, żeby się utwierdzić w przekonaniu, że to co wybraliśmy jest dobre.

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.