Skocz do zawartości
IGNORED

Van Den Hul INTEGRATION HYBRID ?

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano wczoraj, 21:42

A ten - oryginał czy nie? Pudełko bez okienka...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie to dziwny kabel a miałem oryginał . Ma za bardzo wybitą i nienaturalną górę . Lepszy jest Orchid a z tańszych Second bo First już jest mocno docieplony .

Ukryta Zawartość

Ja dla odmiany miałem kiedyś u siebie Orchida i wydał mi się taki nie "VanDenHulowaty", szczupły w brzmieniu z pogranicza wyostrzenia. Nie podszedł mi. Natomiast the First byłby znakomity, gdyby był odrobinę "odważniejszy" na górze.

Sprzedający przesłał mi dodatkowe zdjęcie - uwiarygadnia?

Ja dla odmiany miałem kiedyś u siebie Orchida i wydał mi się taki nie "VanDenHulowaty", szczupły w brzmieniu z pogranicza wyostrzenia.

Orchid jest minimalnie po ciepłej stronie i zero wyostrzenia .

Natomiast the First byłby znakomity, gdyby był odrobinę "odważniejszy" na górze.

Jest ich chyba 3 wersje .

Może Second ?

Integration Hybrid słuchałeś ? Właśnie on jest odważniejszy na górze . Dla mnie za bardzo i jak Orchid wydawał Ci się ostry to tu może być jazgot .

Sprzedający przesłał mi dodatkowe zdjęcie - uwiarygadnia?

Brak tych nalepek. Ja bym nie brał .

OK, kończąc wtręt o First - miałem na odsłuchu tę pierwszą wersję na porcelanowych wtykach. Orchida miałem dość dawno ale tak go zapamiętałem, wtedy odnosiłem porównanie do np. Audio Note Lexus.

Integration nie słuchałem i raczej nie zakupię bez odsłuchu, bardziej traktuję ten wątek informacyjnie na przyszłość. Obecnie mam IC który mi bardzo odpowiada, ale jednak the First i CS-122 "zasiały" audiofilskie ziarno i pewnie kiedyś porównam interkonekty VDH z aktualnie posiadanym i koniecznie posłucham głośnikowych od Wind wzwyż.

Dla mnie First Ultimate MKII jest najlepszym kablem jaki miałem .

Kable VDH jakie miałem każdy gra inaczej . A miałem Second , IH , Name , Orchida i tego Firsta .

IH był dla mnie najmniej zrównoważony , Name najcieplejszy ale maskuje detale , Orchid jest super ale jednak First ma to coś w sobie . Second to przyjemniaczek z lekko wycofaną niższą i wyższą średnicą .

CS 122 w wersji pierwszej też miałem ale to było gdzieś w 1997/2003 .

Fajnym głośnikowym jest Qed Ruby .

Witam w nowym roku. Prześledziłem ten wątek i mam pewne wątpliwości. Otóż jest powszechnie wiadomym iż kable audio są od jakiegoś czasu podrabiane, szczególnie te markowe cieszące się dobrą opinią i zainteresowaniem klientów na całym świecie. W tym konkretnym przypadku chodzi o produkt firmy VDH. Koledzy dzielą się swoimi spostrzeżeniami, załączają zdjęcia, linki a wszystko po to aby uchronić innych kolegów przed zakupem podróbki poprzez wykazanie mniej lub bardziej subtelnych różnic pomiędzy produktem oryginalnym i podrobionym. Moja wątpliwość jest następująca: skoro proceder podrabiania jest tak powszechny to co stoi na przeszkodzie aby podrabiający zrobił to na tyle starannie żeby przy nawet dokładnych oględzinach nie móc stwierdzić że mamy do czynienia z oszustwem ? Oczywiście po dokładnych badaniach za pomocą odpowiednich urządzeń pewnie bez trudu można by nawet wtedy odróżnić oryginał od podróbki ale kto z nas jest w stanie poza oceną na oko stwierdzić czy kabel jest podrobiony ? 99% z nas zadowolą poprawne napisy, kolor, wtyki i pudełko. Obawiam się więc że oprócz oszustów partaczy są też ci którzy bardziej przykładają się do roboty i ich podróbki dla zwykłego klienta nie są do odróżnienia. Wniosek mój jest taki że jedynym w miarę pewnym źródłem zakupu jest polecany przez producenta dystrybutor lub zakup na rynku wtórnym ale tylko od zaufanej osoby która zakupu dokonała u dystrybutora. W każdej innej sytuacji istnieje według mnie duże ryzyko że zapłacimy uczciwe pieniądze za gówno. Szczególnie uczulam poszukiwaczy super okazji cenowych bo może się wam wydawać że zrobiliście interes życia a tym czasem ktoś was mówiąc brzydko wydymał bez mydła. Pozdrawiam

Dlatego jak kable kupuję tylko z org opakowaniem i dowodem zakupu :)

Nie żebym szukał dziury w całym ale nie możesz wykluczyć że jeśli kupujesz od nieznanej osoby to owszem rachunek może mieć ale na kabel który u niej zostanie a tobie do rachunku dołączy podróbkę kupioną na Ebayu. Z opakowaniem czy bez to ma raczej małe znaczenie. Opakowanie tez może być dobrze podrobione bo czemuż by nie? No ale zgadzam się że jest to jakieś rozwiązanie które w dużym stopniu ogranicza ryzyko. Ja jestem zdania że skoro sytuacja z kablami jest tak pogmatwana to lepiej kupować kable nowe u dystrybutora takie na jakie nas stać lub ewentualnie od pewniaka, kogoś naprawdę zaufanego. Ebay i allegro to loteria a jak wiadomo w loterię wygrywają nieliczni.

Jako że nic w życiu nie jest proste - tu aukcja od autoryzowanego dystrybutora z Holandii, opakowanie bez "okienka"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i żeby było ciekawiej, na żadnym zdjęciu z ogłoszeń "obecnych" IC VDH nie ma tych znaczków Ground, czyżby odeszli od zamieszczania tego elementu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie żebym szukał dziury w całym ale nie możesz wykluczyć że jeśli kupujesz od nieznanej osoby to owszem rachunek może mieć ale na kabel który u niej zostanie a tobie do rachunku dołączy podróbkę kupioną na Ebayu.

Dwa kupiłem od znajomych z tego forum , trzeci od Karasińskiego a kolejny od dystrybutora .

Firsta trudno podrobić bio to węgiel i ma określona rezystancję . Raczej nie opłaca się .

No i żeby było ciekawiej, na żadnym zdjęciu z ogłoszeń "obecnych" IC VDH nie ma tych znaczków Ground, czyżby odeszli od zamieszczania tego elementu?

Znaczek jest od strony ekranu dopiętego do wtyczki . First nie ma ekranu :)

Drugi to stara wersja a znaczki są w tych z nową technologią .

Napisano dziś, 22:12

Swoją drogą przydałby się wątek klubowy o VDH.

Sam się dziwię że jeszcze nikt nie założył...

No i jest :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jako że nic w życiu nie jest proste - tu aukcja od autoryzowanego dystrybutora z Holandii, opakowanie bez "okienka"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The first ultimate o ile się nie mylę nie występował i nie występuje w pudełku z okienkiem. Tak na marginesie to sama firma VDH poniekąd tworzy mętna wodę. Wiedzą, że ich produkty są lepiej lub gorzej podrabiane. Co stoi na przeszkodzie aby na ich firmowej stronie do każdego produktu oprócz opisu były załączone porządne zdjęcia samego produktu i w opakowaniu? The first ultimate jest teraz w wersji mkII ale na stronie VDH nic o tej wersji nie znalazłem oprócz tego że pojawia się w cenniku no ale może byłem mało uważny. Wracając jeszcze do opakowań to też część z okienkiem część bez okienka w zależności od modelu. Pudełka w jednym stylu do tego porządna naklejka z hologramem i wyczerpujące informacje na firmowej stronie to by dużo dało. Zakładam że firmowa polityka jest taka : kupuj z pewnego źródła to będziesz miał oryginał a tak to męcz się z pudełkami, woreczkami itp i może słusznie.

Dwa kupiłem od znajomych z tego forum , trzeci od Karasińskiego a kolejny od dystrybutora .

Firsta trudno podrobić bio to węgiel i ma określona rezystancję . Raczej nie opłaca się .

Znaczek jest od strony ekranu dopiętego do wtyczki . First nie ma ekranu :)

Drugi to stara wersja a znaczki są w tych z nową technologią .

Sam się dziwię że jeszcze nikt nie założył...

No i jest :)

Ukryta Zawartość

Moja wypowiedź miała charakter bardziej ogólny nie dotyczyła konkretnego modelu kabla a samego problemu podróbek kabli. Poza tym nie każdy jest taki stary wyga jak ty i dokonuje pomiarów rezystancji mnie by to do głowy nie przyszło. Czy się opłaca? o to należałoby zapytać podrabiających raczej. Smutno byłoby się przekonać na własnej skórze że jednak tak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

Co sądzicie to oryginał czy podróba?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest pudełko ?

Zapytaj czy jest w stanie udowodnić pochodzenie bo o dowodzie zakupu raczej wątpię .

Nie wiem czy można facetowi zaufać .

Wystawia wkładkę

Ukryta Zawartość

Pisze że stan idealny.

Ta sama wkładka była sprzedawana krótko wcześniej tu

Ukryta Zawartość

I ten sprzedawca pisze że przywiózł z Danii - też jej nie miał od nowości więc skąd pewność jej stanu ?

Pominę fakt że ten pierwszy pisze że sprzedaje cały sprzęt bo potrzebuje kasy a ten drugi wystawił i nie sprzedał jej 14-08

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dla mnie to podróba lepiej nie kupować

Znalazłem fotkę wtyków mojego byłego VDH Integration a ten chudy wyżej to BAY C5 .

I jeszcze dodatkowo 2 fotki z netu podrobiony po lewej oryginalny po prawej stronie przydadzą się w tym temacie .

post-22477-0-65013400-1409912580_thumb.jpg

post-22477-0-26955000-1409912967_thumb.jpg

post-22477-0-37442000-1409912979_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem fotkę wtyków mojego byłego VDH Integration a ten chudy wyżej to BAY C5 .

I jeszcze dodatkowo 2 fotki z netu podrobiony po lewej oryginalny po prawej stronie przydadzą się w tym temacie .

Warto by to dodać w klubie kabli VDH

Już dodałem w klubie VDH i tu jeszcze 2 fotki wtyków podrabiany po lewej oryginalny po prawej .

Ukryta Zawartość

post-22477-0-60730500-1409925768_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co wypatrzyłem na Googlu to chiński fals.

Potwierdziłby to jego zakup za 280 zł

pią 01 sie 2014 14:04:10

Ukryta Zawartość

Długo się nie nacieszył, odkrył błąd i wystawił po miesiącu:

Ukryta Zawartość

Nie można odmówić tupetu. Nawet nie wspomina, że to oryginał. Pewnie tak na zabezpieczenie się przed odpowiedzialnością. Pierwszy sprzedawca też nie napisał, że oryginał.

Swoja drogą, szkoda słów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie myslcie!!! Wszelkie Tary labs za 100zł czy furutech 314 nagminnie sprzedawany na allegro za grosze albo kable i wtyki Oyaide to podróbki kupione na ebayu od gosci z hong kongu. Jeśli tanie, nie moze byc oryginalne.

Ale kiedy znajdzie się 2 chętnych, ufających Allegro i licytacja dojdzie do 900 zł, to mogą stać się "oryginałami" - cenowymi rzecz prawda.

A pózniej powstają legendy że podróbka gra tak samo jak "oryginał". Tyle że "oryginał" zapewne tez kupiony za 100zł z allegro :) no bo na pewno nikt nie sprowadzał takiego furutecha na metry z zagranicy ( nie chodzi mi o ebay oczywiscie).

• 1 rok później...

Odświeżam...

Ukryta Zawartość

Aukcja co prawda już wygasła ale... wygląda na oryginalny. Cena... niby około połowę nówki, więc zła chyba nie była. Chociaż wiadomo, że zawsze można taniej =)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.