Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classik - opinie

tarant

Rekomendowane odpowiedzi

A oto ,,magiczne pudelko,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4039-100004681 1208708018_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

robix......strasznie się cieszę, że i Ty się cieszysz........:-) ale miedzy Bogiem a prawdą sam wiesz, że można lepiej......classik to bardzo porządne urządzienie i nikt nie ma prawa tego negować (długo uważałem, że w średnio budżetowym hifi, jeżeli chodzi o cd, nic linna nie pobije....ale -pobilo:-), dlatego nadal twierdzę, że jest to solidny "rzemieślnik" ale jesze nie "artysta"....... niestety.....pozdrawiam serdecznie - Andrzej.

Bejnik >>> Artystow juz mialem czas odpoczac i dlatego jest ten Classik na przeczekanie a pozniej dam corce do pokoju.

Tak naprawde to zona sie cieszy bo latwy w obsludze i w sprzataniu nie przeszkadza zero sterczacych kabli jak kiedys.

Kurcze nie moge sie powstrzymac i podam jeszcze jedna zalete hehe to dla Ciebie Bejnik-

Teraz moge nagrywac na magnetofon ze wszystkich zrodel jakie mam jest taka obcja co mnie wprawilo w szok (kiedys musialem przelaczac kabelki co doprowadzalo mnie do szalu)

robix

PS. Jutro bede ok 13 w miejscu gdzie parza najlepsza kawe na swiecie to mnie skarcisz za zachwyty Linnem.

Bejnik, 20 Kwi 2008, 19:16

długo uważałem, że w średnio budżetowym hifi, jeżeli chodzi o cd, nic linna nie pobije....ale

>-pobilo:-),

a co okazało się lepsze, jeśli mozna zapytać.

pozdr

Z jakimi kolumienkami słuchacie waszych linnów? ja słuchałem na eposach i było bardzo dobrze. Co byście polecili jeszcze? ale z takich nie rujnujących budżetu? kumpele co sobie mieszka na wyspie namawiam na tego clasica i jakieś monitorki.

Poszperalem troche i okazuje sie ze te Katany Linna to naprawde udane kolumny i sila rzeczy pasuja do Classika w zwiazku z tym musze to sprawdzic bo po co szukac skoro jest cos sprawdzonego ze tak powiem ,,na recepte,,.

To pudelko jest tak male i lekkie ze mozna z nim naprawde jezdzic na wakacje i uzywac jako budzika.....oczywiscie zartuje ale nie ma problemu z wedrowka po salonach audio czy kolegach w celu dobrania optymalnych kolumn do niego.

robix

seba,

z vintage warto spróbować linn kan - trudno upolować, szczególnie pierwszą wersję. perełka.

z nowych linn katan. szkoci sami zalecają i faktycznie jest to apetyczny duet... można jeszcze łączyć z podłogówkami, ale monitor to monitor... :)

To kumpela będzie sobie składac, dlatego odpadają jakieś odsłuchy a w dodatku raczej rynek wtórny w szkocji czyli albo ebay albo jakiś komis. Kolumny Linna widzę czasami na allegro za jakieś naprawde niewygórowane kwoty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dawno,chyba z 7 lat temu też napalałem się na L.Classic,wówczas jeszcze model bez tunera i...odpuściłem-przeciętny i nie wart swej ceny.Za pół kasy kupiłem wówczas NAD 314 i NAD 541,grało to znacznie lepiej.pozdr

Cezary>>>> NADow mialem cala sterte i zaden nawet seria monitor nie oferowal takiej jakosci jak Classik wiec prosze nie opowiadaj glupot i nie wprowadzaj ludzi w blad.

Ja natomiast z 6 lat temu sluchalem w Visatexe i byl tuner generalnie chyba od poczatku Classik mial tuner (pewny nie jestem) gral wtedy z Castlami i byl lepszy niz najwyzsze modele Creeka wiec te NADy sobie daruj wasc panie.

Wczesniej podpiety byl CA A500 ,D500 i nie mialo to startu z LINNem, Creek owszem sie bronil ale mimo to nie byl w stanie zagrac lepiej a roznica w cenie byla na dodatek duza co juz kompletnie stawialo Creeka w pozycji przegranej to tyle.

robix

Arek i wcale sie nie dziwie ze zmienil bo skoro 52 cos tam SE gral gorzej to seria 43 z pownoscia.

Pozostaje tylko kwestia wygladu -Classik w srebrnym kolorze wygladal jak ,,opiekacz do tostow,, i pamietam ze wtedy nie bylem na to ,,gotowy,,.....minely lata i czrny juz do mnie rozmawia.

robix

nie no nie porównójmy syrenki do mercedesa..creeka do linna.

W swoim czasie widze Linn na fotografii stosował znakomita mechanikę Denona..teraz podobno jest to sanyo..troche szkoda.

>audioholik, 20 Kwi 2008, 19:37

...to co w moim "o mnie".....znaczy sie opera consonance reference dc 2.2........z mullardem na wyjściu analogowym gra cudnie....

Ps.

sorry za zwłokę.......pozdrawiam - Andrzej.

>robix, 20 Kwi 2008, 19:28

.......byłem do 13.30.....musialem znikać do zajęć....a co do nagrywania, to przez mojego crimsona mogę nawet z vinyla na taśmę czy mini disc.....temż mam frajdę.....pozdrawiam serdecznie - Andrzej.

Witam ponownie!

Zobaczcie, za jakie pieniądze można to cudeńko "wyrwać" na ebay-u

Ukryta Zawartość

Nic tylko brac :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Mozna tylko nie wiadomo w jakim stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Te na zdjeciach sa jakies ,,zmeczone,, mi sie trafil salonowy i z gwarancja jeszcze 2 lata no i stan ,,gabinetowy,, z malym minusem za 2 male mikro ryski na gornej obudowie.

Cena moze nie byla okazja ale z pewnego zrodla a poszlo na moich warunkach ktore mi odpowiadaly.

robix

Znalazłem test Classika w Audio-Video nr6/2001. Z tego co czytam "producent podaje, że Classik powstał na podstawie rozwiązań elektronicznych w odtwarzaczu cd Mimik, wzmacniaczu Majik-1 i sekcji tunera przedwzmacniacza Wakonda - urządzeń z połowy lat 80-tych w cenach jednostkowych ok. 800 funtów". Transformator toroidalny ma średnicę ok. 12 cm. Podczas testu były używane kolumny Zoller Temptation 2000. Wg redaktora F. Kulpy Linn wysterował je bez problemu pomimo, że impedancja tych kolumn w zakresie basu spada do 3 omów. Kategoria sprzętu - C.

Pozdrawiam

andras>>> Classik z biegiem lat oczywiscie ewoluowal i obecnie pakowane sa graty z nowszych konstrukcji czy na + tego nie wiem bo nie porownywalem bezposrednio.

Natomiast jesli chodzi o kategorie to mam to w glebokim powazaniu bo kieruje sie sluchem nie reckami w prasie ale zdaje sie ze obecny jest w kat. B

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.