Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ty kolego masz problemy z czytaniem! To ja myślałem że mam dysgrafie i dysleksję a to jednak chyba u mnie to już jest w przeciwieństwie do Ciebie na dobrej drodze do wyprostowania.

Zaproponowałem koledze Grynio że osobiście przyjadę z kablem żeby sobie mógł pomierzyć (sam też jestem ciekaw jego wyników na sprzęcie którym mnie straszył) Z jego strony głowa w piasek i takich bohaterów mamy tu na forum.

EOT

p.s. może ten sprzęt ma w robocie i tam mnie właściciel firmy nie wpuści? tyle mogę na jego obronę.

Czy mam zapytać o mój proponowany test amperomierzami kolejny raz ?

Czy może jak już jesteś przy wyrazach na "dy" czujesz dyskomfort z takiego postawienia sprawy ???

Edytowane przez sparton

Czy mam zaytać o mój proponowany test amperomierzami kolejny raz ?

Czy może jak już jesteś przy wyrazach na "dy" czujesz dyskomfort z takiego postawienia sprawy ???

Konkrety co ma być obciażeniem? Silnik (jaki) , grzałki, żarówka; pisałem że jest to bardzo użyteczne do stref poza audio, wyszło to niejako jako efekt uboczny przy pracy przy sieciówkach.

Dla tego pisałem o watomierzu bo interesuje nas moc dostarczona w czasie a nie tylko same miliampery.

Podpięte urządzenia mają wyzszą do 5% sprawność!

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Konkrety co ma być obciażeniem? Silnik (jaki) , grzałki, żarówka; pisałem że jest to bardzo użyteczne do stref poza audio, wyszło to niejako jako efekt uboczny przy pracy przy sieciówkach.

Dla tego pisałem o watomierzu bo interesuje nas moc dostarczona w czasie a nie tylko same miliampery.

Podpięte urządzenia mają wyzsza do 5% sprawność!

OK pozostaje już tylko jedno pytanie :)

Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz ???

OK pozostaje już tylko jedno pytanie :)

Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz ???

Wierzyłem do tej pory że rozmawiałem z inteligentnym interlokutorem obecnie wybiłeś mi po tylu pytaniach argument z ręki.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sprawność będzie taka sama, większy będzie płynący w jednostce czasu prąd, a więc wydzielana moc.

Edytowane przez tomkly

Sprawność będzie taka sama, większy będzie płynący w jednostce czasu prąd, a więc wydzielana moc.

W sumie niby tak ale nie wiem czy chodzi tylko o prąd czy jego jakość dostarczoną do urządzenia, może ten kabel to jednak kondycjoner :)

Sprzęt audio gra nieco głośniej, silnik wchodzi na wyższe obroty a czajnik w krótszym czasie gotuje wodę.

Jeszcze raz podkreślam że to prototyp sieciówki a nie sieciówka z oceną że już jest gotowym skończonym produktem.

W sumie niby tak ale nie wiem czy chodzi tylko o prąd czy jego jakość dostarczoną do urządzenia, może ten kabel to jednak kondycjoner :)

Sprzęt audio gra nieco głośniej, silnik wchodzi na wyższe obroty a czajnik w krótszym czasie gotuje wodę.

Jeszcze raz podkreślam że to prototyp sieciówki a nie sieciówka z oceną że już jest gotowym skończonym produktem.

O żesz to może ja Ciebie publicznie przeproszę skoro tak. Zapytam też o możliwość finansowej parcytypacji w opłacie patentowej ?

Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Tak skromnie na powiedzmy 1% przyszłych zysków ? Nie śmiem nawet myśleć o 5%.

Edytowane przez sparton

Panowie u mnie scena jest nie tylko w tył i w przód ale i w dół i do góry i to co najmniej 2 kondygnacje.

Tak twierdzą sąsiedzi...

Znaczy się mam hajenda czy jeszcze mi trochę brakuje ?

Proszę tylko o poważne odpowiedzi , tak jak to ma miejsce od kilku stron w tym wątku ;)

Edytowane przez Axolotl

Panowie u mnie scena jest nie tylko w tył i w przód ale i w dół i do góry i to co najmniej 2 kondygnacje.

Tak twierdzą sąsiedzi...

Proszę tylko o poważne odpowiedzi , tak jak to ma miejsce od kilku stron w tym wątku ;)

Czyli jak rozumiem rozmiar sceny pozwala na piruety na dwu kołach ... Oplem ?

Ogarnięcie zaś wysokości sceny to już musi być nie byle jaka trampolina ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak twierdzą sąsiedzi...

Pisz na priv do Starego.

My się nie znamy ;) na takim hi endzie ...

Prosimy go , o jakąś łaskę i choć troszkę wiedzy , ale to trudne ,...posiadł wiedzę tajemną i dzielić się nie zamierza ....

PS. Ja na kolana padam ...i nic ..,

Prosiłem o ułaskawienie dla Tomklego ...i nic..

Władca absolutny ...nie zna łaski ...

Byle rewolucja go nie zmiotła ....dlatego pijemy fracuskie wina i budujemy "guillotine";)

Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Tak skromnie na powiedzmy 1% przyszłych zysków ?

A niby dla czego?

Czyli jak rozumiem rozmiar sceny pozwala na piruety na dwu kołach ... Oplem ?

Ogarnięcie zaś wysokości sceny to już musi być nie byle jaka trampolina ?

Niestety Opla już sprzedałem ...

Teraz zbieram na Daewoo Tico w gazie ;)

Zdecydowanie tak... Bas dwie kondygnacje do góry to jest coś. Pełen szacun!!!

To są uroki życia w bloku :)

Pisz na priv do Starego.

My się nie znamy ;) na takim hi endzie ...

Prosimy go , o jakąś łaskę i choć troszkę wiedzy , ale to trudne ,...posiadł wiedzę tajemną i dzielić się nie zamierza ....

PS. Ja na kolana padam ...i nic ..,

Prosiłem o ułaskawienie dla Tomklego ...i nic..

Władca absolutny ...nie zna łaski ...

Byle rewolucja go nie zmiotła ....dlatego pijemy fracuskie wina i budujemy "guillotine";)

Bo Wy nie "umicie" z Piotrkiem gadać gwarą warszawską stąd takie nieporozumienia ;)

Zdecydowanie... Ale żeby pogonić Focalami sąsiadów II piętra wyżej to naprawdę jest coś;-)

Przywykli i się nie burzą ;)

Ale teraz mam sąsiadów tylko kondygnacjami w dół więc i scena mi się zawęziła ;)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Bo Wy nie "umicie" z Piotrkiem gadać gwarą warszawską stąd takie nieporozumienia ;)

No nie umimy ....gadamy po krakowsku ...ale on taki mundry , że powinien skumać ....

Tymczasowo piszemy po krakowsku " idze , idze bajoku " ...;)

A powaźnie my go naprawdę lubimy , tylko jak wyłączy sobie funkcję

" mistrza świata " i plotek.pl ...zresztą Ty dobrze wiesz o co chodzi Jarku;)

No nie umimy ....gadamy po krakowsku ...ale on taki mundry , że powinien skumać ....

Wiem ,wiem ... niech się chłopcy podniecają.

Ja też mógłbym kilka fotek na priv. przesłać , to dopiero byłby ubaw ;)

To może pogodzę Was wszystkich bo uważam ,że King Bruce Lee karate "miszcz" jest tylko jeden na tym forum ...and the winner is "blogowy poeta/fantasta" ;)

Edytowane przez Axolotl
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wiem ,wiem ... niech się chłopcy podniecają.

Ja też mógłbym kilka fotek na priv. przesłać , to dopiero byłby ubaw ;)

To może pogodzę Was wszystkich bo uważam ,że King Bruce Lee karate "miszcz" jest tylko jeden na tym forum ...and the winner is "blogowy poeta/fantasta" ;)

To ten na P.....;)?

Idę na kolację , cholera śledzie jak ja ich niecierpię ......

Zdecydowanie... Ale żeby pogonić Focalami sąsiadów II piętra wyżej to naprawdę jest coś;-)

Mieszkam na 6 pietrze,sasiad z 4pietra przyszedl ,mowi ja wiem ze ma pan wyczynowy bas,ale moglby pan sciszyc,bo mi okna drza:_))lecial gladiator...
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mieszkam na 6 pietrze,sasiad z 4pietra przyszedl

Piotrek, ale w dół zawsze lepiej bas niesie. Ale dwa piętra do góry to naprawdę wzbudza entuzjazm;-)

Piotrek, ale w dół zawsze lepiej bas niesie. Ale dwa piętra do góry to naprawdę wzbudza entuzjazm;-)

2pietra wyzej mieszkaja starzy ludzie i po tej stronie nie spia:_)))

ale to graly magnaty 1005, divy juz nie daja takiego cisniena,a niby powinny

Edytowane przez piotr112

No proszę ilu rzeczy jeszcze człowiek nie wie :)

U mnie na szczęście jak mocniej dmuchnę to jedynie wiewiórki uciekają;-)

Ale już młode koty śpią jakby nigdy nic !

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

U mnie przeciąg ogrodowy jest na koncercie Toto "Livefields" oraz na Dream Theater... Psy uciekają w popłochu a koty wskakują na drzewa;-) Ale cholera upał taki, że aż strach aparaturę odpalić.

Zaproponowałem koledze Grynio że osobiście przyjadę z kablem żeby sobie mógł pomierzyć (sam też jestem ciekaw jego wyników na sprzęcie którym mnie straszył) Z jego strony głowa w piasek i takich bohaterów mamy tu na forum.

EOT

p.s. może ten sprzęt ma w robocie i tam mnie właściciel firmy nie wpuści? tyle mogę na jego obronę

Widzę, że twoje mitomaństwo coraz bardziej się rozwija.

Więc kolego zaproponuję dwa analizatory Fluke u mnie w domu pod Ełkiem.

Jakie obciążenie sobie Pan życzy?

Zaznaczam, że robię w przemyśle ciągle w tej samej dziedzinie od 23 lat i niestety cyklotronu nie projektowałem tak jak szanowny kolega(nie mówiąc już o olejach, maszynach CNC, łożyskach precyzyjnych i salonach Mercedesa), dlatego sprzęt pomiarowy będzie nadzwyczaj skromny - linia przemysłowa Fluke.

Odnośnie obrony - proszę sobie darować, wystarczy już obrony prawdziwych producentów w pana wykonaniu - Harpii i Amplifona.

Mnie bronić Pan nie musi, Panie branżo forumowa.

Właż do beczki dekluj wieko,bo noc już się zbliża)

Weż sobie po tych śledziach zgrzewkę wody !!

Wracając do tematu wątku

Czy mialeś kiedyś u siebie transparenty zasilające?

Edytowane przez stary audiofil

Nie, no na podstawie takich pomiarów wyciągnąłeś wniosek o tych 5%?

Vlado proszę nie pytaj już tych z Oxfordu:)

• Pokaż nowe odpowiedzi