Skocz do zawartości
IGNORED

Jak grają amplitunery NADa ?

Lord Rayden

Rekomendowane odpowiedzi

witam !

Czy kupując amplituner (do KD) zacnej firmy NAD, otrzymujemy oprócz fajerwerków 5.1 (6.1, 7.1), także dobre stereo ? NA poziomie wzmacniaczy za 4000 zł. Czy NADy mają jakieś układy typu Audyssey, mierzące pomieszczenie ?

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

https://www.audiostereo.pl/topic/85413-jak-graj%C4%85-amplitunery-nada/

Witaj,

amplitunery wielokanałowe marki NAD oferują bardzo dobre brzmienie w stereo, nie jest to jednak jakość porównywalna ze wzmacniaczem stereo w podobnym przedziale cenowym. Najlepszy przykład który kilka dni temu osobiście testowałem - amplituner ARCAM AVR400 (cena detaliczna 7999 zł.) jest porównywalny brzmieniowo ze wzmacniaczem ARCAM FMJ A28 (cena detaliczna 4090 zł.). Podobne przełożenie jakości do ceny jest w NAD. Jeśli jednak chcesz zbudować system wielokanałowy, zwróć uwagę na amplitunery NAD, ARCAM, Cambridge Audio oraz ewentualnie wyższe modele Marantz. Zawsze możesz to tych urządzeń w przyszłości dokupić końcówkę mocy, która będzie zasilała kanały przednie.

Zapraszam jednak na odsłuchy, podczas których będziesz mógł osobiście przekonać się o walorach brzmieniowych poszczególnych urządzeń,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kiedy będę zmieniał system audiovideo w salonie, pewnie wybiorę sposród NAD. Harman Kardon, Marantz, CA . Czyli coś z dobrym stereo. Teraz obok amplitunera mam wzmacniacz NAD i przełącznik Beresforda, więc kiedy mnie najdzie sluchanie CD w salonie, przełączam kolumny na NADa.

Martwi mnie tylko,że aby mieć stereo na poziomie 4000 zl muszę wydać na amplituner 8000 zł.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Coś za coś. Jest dokładnie tak jak napisał Q21.

Miałem okazję posłuchać kiedyś w salonie amplitunera NAD T747 HD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wrażenia były niesamowite. Zwłaszcza w kinie. W stereo też dawał sobie radę.

Gdybym miał wybierać to NAD byłby moim faworytem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coś za coś. Jest dokładnie tak jak napisał Q21.

Miałem okazję posłuchać kiedyś w salonie amplitunera NAD T747 HD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wrażenia były niesamowite. Zwłaszcza w kinie. W stereo też dawał sobie radę.

Gdybym miał wybierać to NAD byłby moim faworytem.

Witam a czemu nic o ampliyunerach onkyo nic nie piszecie? czyzby uwazacie ze nad 747 jest tak dobry ze powiedzmy onkyo 5008 ni ema szasns zarowno w kinie jak i w stereo. Ja tez odsluchiawalem nada model wyzszy cosa okolo 8 tys od tego co tutaj jest i moim zdaniem NAD lepiej sie zachowuje w stereo natomaist w kinie onkyo lepiej mi sie podoba. A wg mnie jesli naprawde sie lubi stereo i chce sie cieszyc tym na 100% to tylko wzmacniacz stereo trzeb akupic a nie bawic sie w amplitunery KD. Ja lubie filmy i lubie muzyke ale nie na tyle zeby kupowac dwa odrebne systemy wiec mi dobry amplituner wystrczy i mysle ze bedzie to onkyo 5009 juz pod koniec roku bedzi ena rynku.Pozdrawiam

Lolek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Od dwoch dni testuje NAD T 748,w stereo jak dla mnie bez zadnych zarzutow.Jak zachowuje sie w kinie- jeszcze nie wiem- wypowiem sie po urlopie-teraz brakuje mi czasu."Prostota"(nie czytac prostata) obslugi i wygladu ,jak dla mnie to uklon w strone NAD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.