Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

bo takiego ni ma

Własne życzenia bierzesz za rzeczywistość. Plazmowcy generalnie postrzegają świat nie taki jaki jest, tylko taki jaki by życzyli sobie aby był.

A ja bije pokłony lamborghini, może to kicha dla ciebie bobcat tak samo jak kuro i wiem ze wolałbyś fiacika. (też z Włoch)

Pudło. Dla mnie w motoryzacji istnieje wyłącznie Daleki Wschód.

bo takiego ni ma

Mógłby być: choćby Samsung C9000 - 3mm grubości - sama ramka z ekranem :-) Głośniki w luksusowo wykończonej podstawie jak i cała elektronika, w ogóle wszystko wykończone luksusowo łącznie z pilotem + świetny obraz, kwintesencja nowoczesności i solidności w jednym, jedyne takie cacko na rynku....ale my ześwirowani nie jesteśmy na tyle, by oddawać pokłon przedmiotom :-)

VT30 to bóstwo ciemnej strony mocy jak i jego wyznawcy bijący mu pokłony, na dodatek to bóstwo zżera energię jego wyznawców, bo nienasycone na prąd niemiłosiernie, choć wcale nie świeci jak żarówa 260 W :D :D :D

Ano :-)

bardzo mi ulżyło że masz energooszczędny telewizor i w stosunku do plazmy kwartalnie z różnicy rachunków starczy na cocacolę 2l :)

Focal + Naim

Wyznawcy Boga Plazmy nie dopatrzyli (chyba dla nich) ważnej sprawy. Powinni zebrać wymaganą prawem ilość podpisów i zarejsterować się jako związek religijny. Wtedy krytyka PDP będzie mogła być podciągnięta pod paragraf traktujący o obrażaniu uczuć religijnych.

A u nas rozum i rozsądek ponad wszystko :)

rozsądek czy brak faworyta ;)

Mógłby być: choćby Samsung C9000 - 3mm grubości - sama ramka z ekranem :-) Głośniki w luksusowo wykończonej podstawie jak i cała elektronika, w ogóle wszystko wykończone luksusowo łącznie z pilotem + świetny obraz, kwintesencja nowoczesności i solidności w jednym, jedyne takie cacko na rynku....ale my ześwirowani nie jesteśmy na tyle, by oddawać pokłon przedmiotom :-)

luksus dizajnu nie jest wyznacznikiem jakości obrazu ;)

Focal + Naim

rozsądek czy brak faworyta ;)

Jeden z kandydatów na faworyta został podany przez Zyzia.

luksus dizajnu nie jest wyznacznikiem jakości obrazu ;)

A jeśli idzie on w parze z luksusem obrazu?

bardzo mi ulżyło że masz energooszczędny telewizor i w stosunku do plazmy kwartalnie z różnicy rachunków starczy na cocacolę 2l :)

Nie, no chwileczkę. Badźmy w zgodzie z matematyką:

150 W różnicy w poborze mocy

6 godzin oglądania na dobę

30 dni w miesiącu

50 groszy za 1 kWh

To na kwartał daje 40 zł. Drogo Waćpan kupujesz tę Coca Colę. Ewidentnie Acan przepłacasz.

Jeden z kandydatów na faworyta został podany przez Zyzia.

A jeśli idzie on w parze z luksusem obrazu?

Nie, no chwileczkę. Badźmy w zgodzie z matematyką:

150 W różnicy w poborze mocy

6 godzin oglądania na dobę

30 dni w miesiącu

50 groszy za 1 kWh

To na kwartał daje 40 zł. Drogo Waćpan kupujesz tę Coca Colę. Ewidentnie Acan przepłacasz.

zyzio podaj link do testu tego dizajnerskiego samsunga poczytam a potem jak mnie zaciekawi postaram się porównać z moim faworytem vt30

jak będzie lepszy i nie droższy niż vt30 to może go kupię

czekam na linka

ja oglądam 3godziny maks i generalnie tylko seriale wieczorami a nie do obiadu cały czas jest włączony,, wg testów pomiarowych różnice nie są większe uśrednione niż 100W pomiędzy lcd a pdp a za kilowata płacę 35groszy

więc

30 dni x 3 = dajmy 100h miesięcznie x ,1kW x ,35gr = wychodzi 3.5pln!!!!!!!!!! brawo wygrałem cocacole! czyli 3 kole kwartalnie o kurcze!!!

Focal + Naim

Manipulujesz liczbami. Zaniżyłeś różnicę w poborze mocy. Gdzie masz elektrycxzność po 35 gr???. Nie wiem czy kupisz C9000. To zeszłoroczny model. Teraz jest seria D.

Stoi w Saturnie w Katowicach - 46" za 9000 zł, wcześniej kosztował 20.000 zł :-)

Wyznawcy Boga Plazmy nie dopatrzyli (chyba dla nich) ważnej sprawy. Powinni zebrać wymaganą prawem ilość podpisów i zarejsterować się jako związek religijny. Wtedy krytyka PDP będzie mogła być podciągnięta pod paragraf traktujący o obrażaniu uczuć religijnych.

niezły pomysł a potem inkwizycja

Manipulujesz liczbami. Zaniżyłeś różnicę w poborze mocy. Gdzie masz elektrycxzność po 35 gr???. Nie wiem czy kupisz C9000. To zeszłoroczny model. Teraz jest seria D.

różnicę w poborze prądu podałem taką jaka jest faktycznie w pomiarach i testach

ok zrobię kilowata po 50groszy proszę o to wynik miesięczny

100h x ,1kW x ,5 = 5pln troszkę większa cola taka 2,5L! :)

kwartalnie 15pln ! faktycznie wielka oszczędność, więcej wydaje się na niepotrzebne zakupy w markecie jednorazowo niż rocznie na różnice w poborze prądu pdp vs lcd,, taka jest prawda ta ekonomiczność jest prowizoryczna, i marketingowo napędzona tylko

Stoi w Saturnie w Katowicach - 46" za 9000 zł, wcześniej kosztował 20.000 zł :-)

zajebista cena ja vt30 mogę mieć za ok 6tys 50cali !!

za dizajn podziękuję

Focal + Naim

za dizajn podziękuję

Dizajn ? Nie tylko o to chodzi, choć inne Tv wyglądają przy nim jak z ubiegłego stulecia.... ale kup sobie Vt30 i liż dziennie ekran z uwielbieniem - ja ci nie wróg :-)

za dizajn podziękuję

Jeżeli VT30 50" jest za 6000 zł, a (zeszłoroczny) C9000 46" za 9000 zł to coś musi być przyczyną tak ogromnej różnicy. Design? To może tłumaczyć max 1000 zł. A pozostałe 2000 zł? Za mniejszy i stary telewizor? Jak myślisz?

Podpowiadam: za jakość.

Dizajn ? Nie tylko o to chodzi, choć inne Tv wyglądają przy nim jak z ubiegłego stulecia.... ale kup sobie Vt30 i liż dziennie ekran z uwielbieniem - ja ci nie wróg :-)

ja oglądam obraz nie liże, być może u ciebie to norma :)

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - z pilotem przekombinowali, ale reszta bajka, choć nikt nie dodaje czegoś takiego do TV - nowoczesność w najczystszej postaci :-) Ekran wygląda jak zawieszony w próżni, żadna otyła plazma nie może się z tym równać :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli VT30 50" jest za 6000 zł, a (zeszłoroczny) C9000 46" za 9000 zł to coś musi być przyczyną tak ogromnej różnicy. Design? To może tłumaczyć max 1000 zł. A pozostałe 2000 zł? Za mniejszy i stary telewizor? Jak myślisz?

myślę że dizajn , być może jakość,, a czy obraz lepszy to trzeba by porównać a swoją drogą ,

ja mogę oglądać na matrycy nawet i 10cm grubości ważne żeby obraz był ok

Focal + Naim

ja oglądam obraz nie liże, być może u ciebie to norma :)

Wypowiadasz się o TV z uwielbieniem, plazmowcy piszą, że wręcz kochają swój TV, więc pomyślałem, że obcują z nim też fizycznie, ale skoro to tylko platoniczna miłość...no cóż...:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - z pilotem przekombinowali, ale reszta bajka, choć nikt nie dodaje czegoś takiego do TV - nowoczesność w najczystszej postaci :-) Ekran wygląda jak zawieszony w próżni, żadna otyła plazma nie może się z tym równać :-)

sorki ale ta srebrna gruba ramka to ma być dizajn? chłopaku masz marne gusta :)

Wypowiadasz się o TV z uwielbieniem, plazmowcy piszą, że wręcz kochają swój TV, więc pomyślałem, że obcują z nim też fizycznie, ale skoro to tylko platoniczna miłość...no cóż...:-)

gdzie ja wypowiadam się z uwielbieniem? hhahahahaha

dodatkowo cały czas pierdzielisz o onaniźmie lizaniu obowaniu fizycznym,, czy coś z tobą nie bardzo jest ?

masz dziewczynę czy tylko lcd?

chłopie chcesz drugiej terapii szokującej na otrzeźwienie umysłu?

wujek dobra rada może zaraz coś napisać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

sorki ale ta srebrna gruba ramka to ma być dizajn? chłopaku masz marne gusta :)

Szczotkowane aluminium w TV przy wszechobecnym plastiku i staroświeckim wyglądzie choćby VT 30 to nowoczesny dizajn chłoptasiu....chłe, chłe....

gdzie ja wypowiadam się z uwielbieniem? hhahahahaha

dodatkowo cały czas pierdzielisz o onaniźmie lizaniu obowaniu fizycznym,, czy coś z tobą nie bardzo jest ?

masz dziewczynę czy tylko lcd?

chłopie chcesz drugiej terapii szokującej na otrzeźwienie umysłu?

wujek dobra rada może zaraz coś napisać

Słuchaj - schowaj sobie raz na zawsze te szczeniackie odzywy w tyłku chłoptasiu...może sam otrzeźwiejesz... chłe, chłe....

Na każdym kroku wielbicie plazmy - choćby parę postów wyżej, więc nie rżnij głupa powyższą dziecinadą....

widzisz szczotkowane aluminium nie wszystkim musi się podobać być trendy i do wszystkiego pasować i nie każdy musi podniecać się jak ty na widok takiego wykończenia aluminium, fakt jest to szlachetniejsze wykończenie niż plastyk , ale osobiście nie lubię alu nawet puszek po piwie wolę szklane butelki :) a czarne wykończenie lepiej odetnie ekran niż aluminiowe czy srebrne wiem bo miałem srebrne a mam czarne obecnie.

Słuchaj - schowaj sobie raz na zawsze te szczeniackie odzywy w tyłku chłoptasiu...może sam otrzeźwiejesz... chłe, chłe....

Na każdym kroku wielbicie plazmy - choćby parę postów wyżej, więc nie rżnij głupa powyższą dziecinadą....

w tyłku ??? :) cały czas pieprzysz o onanizowaniu lizaniu kontakcie fizycznym i teraz tyłku!!

jak moje są szczeniackie to twoje zboczone więc idź pogadaj z renią grabowską pewnie się dogadacie o dizajnie alu

Focal + Naim

fajnie sie trzepie jeleni na kase.

pewnie lepsze są od Ferarri.

Lexusy? Infini? Accura? Może gorsze? Mitsubishi Lance Evo? Suzuki Impreza?

Nissan i Mitsubishi mają w ofercie wozy stricte sportowe.

Może powiesz, że to wszystko nic niewarte?

Rozmowa z plazmowcem czasem przypomina dialog dziada z obrazem.

fajnie sie trzepie jeleni na kase.

Sprzedając im PDP. Zawsze się znajdą fanatycy.

Lexusy? Infini? Accura? Może gorsze? Mitsubishi Lance Evo? Suzuki Impreza?

Nissan i Mitsubishi mają w ofercie wozy stricte sportowe.

Może powiesz, że to wszystko nic niewarte?

Rozmowa z plazmowcem czasem przypomina dialog dziada z obrazem.

i to powyżej jest lepsze od Ferarri?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.