Skocz do zawartości
IGNORED

Manipulacje machiny medialnej

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma znaczenie oczekiwanie, tylko czy wiadomość jest prawdziwa czy wyssana z palca na zamówienie polityczne,podnosząca nakład

wklejane przez Ciebie różnej maści "niezależne" bajdurzą jak schlany Zagłoba.

Ale opinie mediów głównego nurtu są zgodne z oczekiwaniami większości społeczeństwa, bo tak ma właśnie być. Inaczej nikt by nie mówił, że media kształtują światopogląd i kierują zainteresowanie społeczeństwa we właściwym kierunku - to ich zadanie.

Pozostałe media działają bardziej radykalnie, aby wzbudzić większe zainteresowanie.

Moją jednak ze sobą dużo wspólnego - nie robią tego bezinteresownie.

Wręcz raduje mnie czytanie takich bredni z świadomością że piszący to ma tak naprane w głowie że nie dostrzega fundamentalnych wręcz sprzeczności które głosi.

Przykład: jeden z drugim twierdzi że promuje się satanizm, homoseksualizm i co tam jeszcze by w drugim zdaniu stwierdzić: "opinie mediów głównego nurtu są zgodne z oczekiwaniami większości społeczeństwa, bo tak ma właśnie być".

No to sobie chłopczyku poczytaj Wyborczą i zapoznaj się z badaniami socjologicznymi stwierdzającymi, że mamy nadzwyczaj konserwatywne w sferze obyczajowej społeczeństwo. Jednocześnie patrzące przyzwalająco na wszelkiego rodzaju przemoc w rodzinie, złe traktowanie zwierząt i kobiet (bo na wsi baba jest za krową). I jednocześnie zakłamane w stopniu często wręcz wzorcowym.

P.S.

Odpisywanie możesz sobie darować, odpowiedź mógłbym napisać już teraz za ciebie bo jest w 110% przewidywalna.

Jestem Europejczykiem.

W PRLu to dopiero byly media o ZSRR czy NRD nie wspominajac!!! A jakim geniuszem byl Stalin!!! Tak odleglych czasow co prawda nie pamietam ale podobno byl ojcem i matka kazdego Polaka o Rosjanach nie wspominajac ale umarl i gdyby nie PZPR to bysmy sierotami byli na reszte zycia. Na szczescie okazalo sie, ze partia przez narod umilowana jeszcze wieksze sukcesy odnosila na wszelkich arenach niz towarzysz Stalin, ktory podobno byl caly wypaczony. Wszedzie o sukcesach bylo: w TV, radio i prasie a lud pomijajac NRDowskich kiboli jakos wierzyc nie chcial i sluchal Wolnej Europy albo Glosu Ameryki. A na dodatek to wpatrywal sie w ekran TV jak urzeczony gdy ludowi puszczali Dallas, Eden i Niewolnice Isaure. Tak mi przynajmniej przyjaciele pisali bo w PRLu w owych czasach juz mnie nie bylo. No i moze to byl blad i od tego co tam wysluchal i obejrzal lud zglupial doszczetnie i dlatego dzis mamy to co mamy.

pozdrawiam,

przecież Ciebie tu nie ma....czy źle zrozumiałem zdanie "w owych czasach juz mnie nie bylo"

poza granicami nie jest inaczej.Wręcz medialna sieczka większe spustoszenie czyni.Oglądając poważne wiadomości w dniu rakietowego ataku na Irak trzecią najważniejszą wiadomością był przegrany zakład nauczycielki z uczniami i musiała zjeść glistę.....to była Kanada.

protestor who worker for SunTrust Bank speaks out about whistle blowing, she went to the Securities and Exchange Commision about major accounting irregulatites, she recieved threats, thefts, her telephone and email where hacked. this spanned several years. This is why we don't hear from bank whistle blowers!

System, w ktorym przesladowani sa przyzwoici ludzie, mowiacy prawde...

Dlaczego media rozwodza sie nad sukienkami Dody, a na temat protestow pod Wall Street panuje CISZA.

Dlaczego media rozwodza sie nad sukienkami Dody, a na temat protestow pod Wall Street panuje CISZA.

nie każdy czyta plotki....już rozumiem podniecenie Gazetą Polską

a ja chciałbym w sprawie cenzury na forum

Pojawiło sie takie cuś , że moge niewyświetlać postów osób o pewnej nizszej reputacji. Oczywiścię reputacje nadaja inni członkowie forum. czyli teoretycznie jeśli ktos będzie mówił rzeczy niemiłe dla ucha 90% uzytkowników to mozna mu reputacje demokratycznie zbić bądź nie nadać , samemu sobie ustawić pewien próg i wtedy w spokoju ducha wyłaczamy poglądy niemiłe dla ucha. NIgdy nam sie w oczy nie rzuca bo moeracja tudziez system komputerowy zadba o to.

I mili Państwo podobnie jest w naszych mediach. Pod pozorem dbałości o spokój, szacunek wzajemny, tolerancje etc , tylnymi drzwiami wprowadza się cos co w zalezności od opcji jest cenzurą rodem z komuny bądź indeksem ksiąg zakazanych z czasów kontreformacji.

Dlatego nie ma nic o protestach na wall street i niewiele bardzo o rocznicy inwazji ZSRR na Polskę .

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

kolego Morven walcząc o niezależność może skomentujesz artykuł z Polityki.....niestety Sakiewicz nic nie wspomni a z polemiki zrezygnuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu piękna analiza tzw. prawicowych mediów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu piękna analiza tzw. prawicowych mediów:

1.

Zwróc Uwagę, że ciagle w tym artykule pojawia sie jedno środwisko prawicowe. Jedno, związane z Uwazam rze i troche z Gazetą Polską.

Pozostała część prawicowych mediów ( a chocby Najwyższy czas) nie ma nawet możliwości zaistnieć w mainstreemowych mediach gdzie z powodzeniem istnieją różne lewicowe niszowe pisemka typu Krytyka Polityczna.

2.

dalej, cytat:

"Ale publicyści nie chwalą Kaczyńskiego, oni tylko uważają, że Platforma jest szkodliwa, a więc prezes PiS powinien objąć władzę, bo kto inny?"

Przypomina mi się pan barciś ganiący w TV młodego mellera i mówiący, że musimy głosować na tuska bo jak nie to wiemy kto wygra. I cała masa innych medialnych wypowiedzi w stylu "Platforma nie jest idealna , ale musimy na nia głosowac bo wróci PiS ( np. Hołdys)"

3.

cytat:

"W wolnym kraju Unii Europejskiej, gdzie napisać i powiedzieć można wszystko, nagle objawiają się bohaterscy, niepokorni autorzy, należy rozumieć – jakoś zagrożeni, ryzykujący zdrowie, życie, kariery, a mimo to głoszący prawdę."

w tym wolnym kraju nie można powiedzieć i napisać wszystkiego. Jesli ktoś wierzy w wolnośc słowa w tym kraju to polecam odnaleźć komentarz min. Grabarczyka po ogłoszeniu decyzji o sprzedaży udziałów rzepy przez skarb państwa oraz na utyskuwania KE i organizacji wolnościowych na postepujące upolitycznienie mediów za rzadów obecnej koalicji.

4.

a teraz na koniec top of the top mainstreamowych wypowiedzi, az wytłuszczę

Problem w tym, że jest to pokazywane w sposób, który w tej skali i z taką intensywnością jest nie do podjęcia przez „drugą stronę” (jakkolwiek ją rozumieć). Prawicowa prasa stworzyła jakiś nowy wzorzec obciachu, z którym nie za bardzo wiadomo, co począć.

to jest właśnie przykład pieknej zagrywki manipulacyjnej. Dyskutujemy tylko z tymi poglądami ,które są przez nas akceptowane.

i to jest właśnie mainstream w mediach i tym artykułem Polityka potwierdza ,że istnieje to co media prawicowe krytykują. Mimo ,że cel artykułu był zgoła inny.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Adas, Jurek i Stokrotka. Interesy tej grupy ludzi reprezentuje obecny establishment.

Kolejna perelka znaleziona w sieci :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wklej jeszcze Michnika z Kiszczakiem.

Odnośnie tzw. prawicowych dziennikarzy to wielu z nich to żałosne dupki próbujące własną nieudolność i intelektualną mizerię zamaskować jakimiś pierdołami o prześladowaniach. Zawsze w takich przypadkach przypomina mi się słynna historia porwania red. Maca.

Jestem Europejczykiem.

osobiscie bardzo czasami mam ochote powiedziec starszej pani... sp***dalaj stara kurwo.szczegolnie jak jest w majtkach z flagi..Niestety nie mam takiej okazji.a tak po prawdzie domyslam sie ze to telewizja trwam niezalezna od wszystkiego.Taka aldza-zdzira koscielna,z koscielnymi nieudacznikami..

znamienne ze nikomu nie kce sie robic takich filmow o terlikowskim,michalkiewiczu,sakiewiczu,zarembie,benderze....etc.To jezd znamienna taktyka od zawsze komunistow i endecji.Taka male conieco....... pelzajace po ziemi.

chiba ze morwen znajdzie taki film w aldza zdzirze o takowych wymienionych wczesniej...to zmienie zdanie.Jeden filmik morwenik.jakikolwiek.

za bardzo nie rozumiem filmiku a nie wchodzi jak powinien.pełzaczek demonstrowal przeciwko Walesie za zgoda wladz na taka demonstarcje, na co ma papiery i trzyma je do dzisiaj.po co, skoro demonstracja niczym nie grozila.nie trzeba bylo tez miec do tego cienia odwagi.Olejnik stara sie zrobic wywiad ale przeszkadzała jej stara patryjotka ktorych pelno jezd na krakowskim przedmiesiu z flagami i opaskami a twarze ich az prosza sie zeby im powiedziec...sp***dalaj stara kurwo.jak na razie wszytko jest w porzadku.To łooooooo co chodzi???

pierwszy film zupelnie nie rozumiem.Morwenik i coooooooooooo z tego wynika???Ze adas i Olejnik i Urban razem???Swietna kompozycja.podejrzewam ze malo kto jest tak wprowadzony w kulisy tamtych czasow jak Adas i Olejnik a nic nie powie o tamtych czasach lepiej od dokumentow niz ludzie .I bardzo dobrze bo ktos musi to wiedziec,a tylko tak mozna rozszerzyc krag wiadomosci.Filmiku o sedzim kryze nadal sie nie doczekalem.Czyzby endecji to nie przeszkadzało??a Michnik moze robic co sobie chce.ON po prostu zasluzył sobie na pomnik i ma go niezaleznie jak pelzaczki katolickie sie na niego naplujom>>>generalnie morwenik te filmy swiadczom o tobie.Tzn o twojej niezaleznjej, samofinansujacej sie...glupocie..

generalnie jednak rozumiem wscieklosc morvena manipulowanego przez trwam i i jej podobne.slowa ty stara kurwo defacto odnoszom sie do niego i innych starych k**ew wpatrzonych w ekran.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

pierwszy film zupelnie nie rozumiem.Morwenik i coooooooooooo z tego wynika???Ze adas i Olejnik i Urban razem???Swietna kompozycja.podejrzewam ze malo kto jest tak wprowadzony w kulisy tamtych czasow jak Adas i Olejnik a nic nie powie o tamtych czasach lepiej od dokumentow niz ludzie .I bardzo dobrze bo ktos musi to wiedziec,a tylko tak mozna rozszerzyc krag wiadomosci.Filmiku o sedzim kryze nadal sie nie doczekalem.Czyzby endecji to nie przeszkadzało??a Michnik moze robic co sobie chce.ON po prostu zasluzył sobie na pomnik i ma go niezaleznie jak pelzaczki katolickie sie na niego naplujom>>>generalnie morwenik te filmy swiadczom o tobie.Tzn o twojej niezaleznjej, samofinansujacej sie...glupocie..

(...)

Nie wiem czy ten filmik powstał przypadkowo czy też specjalnie polowano na tych dziennikarzy. Jest mi zupełnie obojętne. Filmik doskonale ilustruje zakłamanie panujące po 1989 roku we wszystkich dziedzinach życia publicznego i prywatnego też. Dziennikarze ci nie są żadnym wyjątkiem.

Doskonale pamiętam jak w tamtym czasie Michnik i Urban uchodzili za największych wrogów medialno-ideowych. Ostro i bezkompromisowo atakowali się wzajemnie. Potem okazało się, że to była poza, zagrywka taktyczna obliczona na maluczkich i własne zyski.

W filmiku Jurek mówi,że nie lubi Adasia. Z chwilę widać, że czkającego na niego w ciemnościach Michnika zbiera do swojego auta, a nie ochlapuje przypadkową kałużą. Chyba, ze to była wyjątkowa uprzejmość albo ubijali jakiś interes wymagający ciemności. Nie przypuszczam, aby takie były powody ich zachowania. Razem pojechali na dalszy ciąg rozmowy - przy wódeczce i z panienkami, może i z kwiatuszkiem - tak postępują przecież prawdziwi wrogowie albo ci, co bardzo się nie lubią.

To potwierdziło się przed komisją do zbadania afery, której nie było - czyli Rywina. Znienawidzony komuch Urban publicznie przyznał, ze często chodzi na piciu i panienki z prześladowanym przez komuchów Michnikiem. I wyraził czynny żal z tego powodu..., ze Adaś może więcej niż on.

Od tego czasu Michnik przestał być autorytetem moralnym demokratycznej transformacji. I do dziś nie wiem co mu bardziej zaszkodziło: afera, której nie było czy kontakty z Urbanem, które były rzeczywiste i bardzo zażyłe.

Wracając do niby afery z Rywinem. To jest ona dla mnie przykładem (wzorcowym wręcz) manipulacji machiny medialnej rozkręconej przez Gazetę Wyborczą i to być może w celu obalenia rządu. Jest także przykładem głupoty politycznej Leszka Millera, który dał się w to tak łatwo wmanipulować. No cóż kontakt z Michnikiem wówczas podobno uszlachetniał...

jasne.Jak juz kogos nienawidziec to do konca zycia, a nawet trzy pokolenia naprzod jak w wypadku stfurcy.Nie widze powodow zeby adas i urban spowiadali sie tluszczy co mysla i jakie maja zamiary.A tym bardziej dzinnikarzynom.Rywin faktycznie poszedł siedziec dla niepoznaki, a Michnik siedział w rezimie tylko dlatego zeby byc sprzedajnym agentem rezimu w przyszlosci.Lubiem takie kawałki tym bardziej ze tfurcow takich kawalków jest na peczki a juz nie wystarcza...spieprzaj stara kurwo.natomiast fakt ze wsciekli niedawni wrogowie SIEDLI i rozmawiaja a nawet pijom wodke nie jezd odnotowany w historii polski nigdzie o ile mi wiadomo.i bardzo dobrze bo my mamy polske katolickom.

Media mediami. W Polsce podobno wybory na dniach. Jest jakas partia na ktora warto glosowac?

Czy pojawil sie juz jakis odpowiednik NSDAP? To po polsku by bylo: NSPPP czyli Narodowo-socjalistyczna Polska Partia Pracy. Bez Hitlera i kolesiow to mogloby miec nawet wiecej plusow niz minusow.

pozdrawiam,

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jasne.Jak juz kogos nienawidziec to do konca zycia, a nawet trzy pokolenia naprzod jak w wypadku stfurcy.Nie widze powodow zeby adas i urban spowiadali sie tluszczy co mysla i jakie maja zamiary.A tym bardziej dzinnikarzynom.Rywin faktycznie poszedł siedziec dla niepoznaki, a Michnik siedział w rezimie tylko dlatego zeby byc sprzedajnym agentem rezimu w przyszlosci.Lubiem takie kawałki tym bardziej ze tfurcow takich kawalków jest na peczki a juz nie wystarcza...spieprzaj stara kurwo.natomiast fakt ze wsciekli niedawni wrogowie SIEDLI i rozmawiaja a nawet pijom wodke nie jezd odnotowany w historii polski nigdzie o ile mi wiadomo.i bardzo dobrze bo my mamy polske katolickom.

Rżniesz głupa i unikasz rzeczowej dyskusji. Chamsko-inteligenckie wstawki tego nie zastąpią.

no to moze w skrocie.jesli Michnik nadstawial dupe na co ma papiery za waszom wolnosc i te troche zycia to moze laskawie przestaniecie mu juz zawracac dupe co do tego co ma i powinien robic.

i nie slyszalem zeby stracił cós na autorytecie u ludzi madrych.osobiscie chiba ma to w dupie i słusznie, czy jak tam sie to nazywa , jak widac.I zadne inteligenckie dyskusje tego nie zmienia, jak i nie wroca mu lat w wiezieniu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

no to moze w skrocie.jesli Michnik nadstawial dupe na co ma papiery za waszom wolnosc i te troche zycia to moze laskawie przestaniecie mu juz zawracac dupe co do tego co ma i powinien robic.

i nie slyszalem zeby stracił cós na autorytecie u ludzi madrych.osobiscie chiba ma to w dupie, czy jak tam sie to nazywa , jak widac.I zadne inteligenckie dyskusje tego nie zmienia, jak i nie wroca mu lat w wiezieniu.

Jak się chciało być opozycjonistą - to trzeba było dupy nadstawiać. Władza Ludowa dbała, jak umiała o swoich opozycjonistów. Inne władze, nawet te demokratyczne, też to samo robiły ze swoja opozycja - a nawet więcej. Takie to były czasy. Wielu ludzi miało ciężej i gorzej za tamtej władzy i za tej też - niż on. I nie dostali za to ani orderów obcych i krajowych, ani pieniędzy. On za swoje cierpienia został już sowicie wynagrodzony.

Dla mnie Michnik nigdy nie był i nie będzie autorytetem w żadnej dziedzinie. Nie pasuje mi też nachalny, mentorski ton jego gazety.

Nie stracił - twierdzisz - to Twoje zdanie. Ja mam inne zdanie w tej prawie. Stracił i to wiele - bo przelicytował. Wszedł w role dla niego nie przeznaczoną. Od tego czasu praktycznie nie ma tamtego starego Michnika, z którym znajomość nobilitowała nawet SLD-owskich prominentów. Michnik pierdnął nieco głośniej dopiero teraz - przed wyborami - które mogą okazać się klęską PO.

Ten geszeft z Rywinem drogo go kosztował.

Jak się chciało być opozycjonistą - to trzeba było dupy nadstawiać>>>>.generalnie racja i najlepszy dowod ze nie nalezy nigdy nadstawiac dupy za ..idiotów.tyle ze on pytany nadal mowi ze warto.No coz..tym sie rozni inteligent od...reszty.

a zdanie ze on ma to w dupie co stracił ....odnosi sie rowniez do ciebie.tak wiec majac to w dupie ma swobode dzialania, co zresza bardzo dobrze mu wychodzi w GW.ale to gazeta dla inteligencyji..jak widać.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No i mamy sojusz PiS-SLD. Na razie mentalny, ale zobaczymy co będzie dalej.

Ot, żartowniś jeden! Skoro jednak napisałeś o sojuszu PiS-SLD, to odpiszę Ci fragmentem wstępniaka z najnowszego "Przegląd"-u autorstwa Bronisława Łagowskiego:

"Platformersi i obsługujący ich dziennikarze prowadzili nękającą akcję propagandową przeciw SLD, zarzucając tej partii, najwidoczniej w złej wierze, dążenie do koalicji z PiS-em. Celem tej akcji był zniesławienie SLD w oczach jego wyborców oraz - co może konkurenta ważniejsze - odstraszenie ewentualnego konkurenta do koalicji z partią Kaczyńskiego."

Wcześniej (w tym samym wstępniaku) publicysta pisał tak o tym co "ważniejsze":

"Tusk nie chciał zrobić niczego, co by przekreślało możliwość powrotu do POPiS-u. W kierowniczej grupie Platformy znajdują się posłowie, którzy cały czas mizdrzyli się do PiS-u i w różnych kwestiach wygłaszali opinie kaczystowskie."

Tak, muls, krynico madrosci i dobrego wychowania. Co jeszcze napiszesz? Kogo oplujesz? :-) W sumie jestes interesujacym forumowiczem. Klasyczny troll czy zwykly idiota? Stawiam na pierwsze. Nie szkoda czasu, zycia, by zywic sie wywolywaniem negatywnych emocji u innych? To naprawde taki fun? Czy taka pozywka dla Twego zycia wewnetrznego jest w istocie bardzo smaczna? W sumie to chyba dosc smutna z Ciebie postac... Mnie nie zirytujesz - patrze na Twoje posty i czytam Cie z zaciekawieniem... Jestes w pewnym sensie emanacja ciemnej strony sieci ;-) Pozdrawiam

oczekiwalem na cós takiego bo wiadomo ze opluwa..tylko Olejnik.No i ja.ale wracajac do tematu.jestem przekonany a prawie pewien ze Olejnik tego nie powiedziała a jest to pomysł katolickiego pełzaczka czyli endeka.Jako ze bardzo mu pasowała taka formuła pociagnalem ja dalej zebysmy byli umazani w tym blocie wedlug jego konwencyji.Choc JA mam bardzo czesto na jezyku ...sp***dalaj stara ku..wo.I nie dziwie sie jak ktos to w koncu uzywa... widzac TO towarzystwo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.