Skocz do zawartości
IGNORED

T+A Reveals Solitaire For High Class Sound

MDB

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z Was miał do czynienia z tymi kolumnami,może ktoś słuchał tych kolumn.

T+A Reveals Solitaire Speakers For High Class Sound.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A z ciekawości: masz zamiar kupić? Kłopot z T+A polega na tym, że co seria to inna filozofia budowania. Mialem Criteriony TB140. Słyszałem jeszcze 2 inne Criteriony. W sumie nie musisz się obawiać. Raczej nie przeginają w żadną stronę. No może bas. Tego nigdy im nie brak :) Po tej konstrukcji (choć to wyższa półka) widać, że też basu nie zabraknie. Powinieneś zastanowić się, do jakiego pomieszczenia.

Czy mam zamiar kupić,raczej nie.Interesuje mnie bardziej "jaki dźwięk wydobywa się z tej konstrukcji"

Pojawia się coraz więcej kolumn z wyższej półki z użyciem głośników "wstęgowych"

Są firmy które ulepszają swoją najlepszą konstrukcję do granic możliwości.

A oni mają taką filozofię że każdy nowy model z wyższej półki to inna konstrukcja.

Gość sly30

(Konto usunięte)

zawsze w wielu głośnikach z wysokiej póły były wstęgi, bo dobra wstęga to zupełnie inna - o wiele lepsza liga niż kopułki.

To ciekawe co mówisz. Nie twierdze że wstęga jest zła czy gorsza niż kopułka, natomiast z mojej obserwacji w większości najlepszych i największych zestawów głośnikowych są właśnie kopułki a tam nie liczą się z kosztami i łądują to co uważają za najlepsze!

Popatrz na wysokie Sonus Fabery, Focal Utopie, McIntoshe, Wilson Audio, Magico, Cabasse, B&W itd. Gdzie masz wstęgi ? Wszędzie takie czy inne kopułki.

Natomiast wstęgi czesto spotykałem w średniej klasy zestawach np Quadrale.

Może jest tak że tanie kopułki są gorsze niż wstęgi ale najlepsze zestawy mają jednak prawie zawsze kopułki.

To ciekawe co mówisz. Nie twierdze że wstęga jest zła czy gorsza niż kopułka, natomiast z mojej obserwacji w większości najlepszych i największych zestawów głośnikowych są właśnie kopułki a tam nie liczą się z kosztami i łądują to co uważają za najlepsze!

Popatrz na wysokie Sonus Fabery, Focal Utopie, McIntoshe, Wilson Audio, Magico, Cabasse, B&W itd. Gdzie masz wstęgi ? Wszędzie takie czy inne kopułki.

Natomiast wstęgi czesto spotykałem w średniej klasy zestawach np Quadrale.

Może jest tak że tanie kopułki są gorsze niż wstęgi ale najlepsze zestawy mają jednak prawie zawsze kopułki.

Nie zapominajmy o ring radiatorach - bo to już nie kopułki a są stosowane w wielu najlepszych zespołach głośnikowych - np. Magico V3, SF Amati Anniversario

Nie ma pewnie gotowej recepty na to co lepsze - dla jednej firmy najlepsza będzie kopułka (B&W, Focal) dla innej wstęga a jeszcze inni w najlepszych konstrukcjach robią mix - np. najwyższy model kolumn Von Schweikert Audio VR-11SE - ma dwa ring radiatory i wstęgę.

Ukryta Zawartość

Jest jeszcze niemieckie Ascendo - stosują różne głośniki współosiowe, kopułki i wstęgi - choć w tym przypadku najwyższe modele to wstęga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.