Skocz do zawartości
IGNORED

w którym miejscu smarować ramię

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie może to głupie pytanie.ale nigdzie nie moge znaleźć na nie odpowiedzi..gdzie smaruje się to ramie?

efekt taki że naciskając start to ramie naprowadza się na płytę i jest nad nią w miare nisko więc spada w miare..ale nie jest to powolne opadanie.a gdy chce ramię podniesc do gury bez użycia stop,tylko używająć funkcji cue ramie tak mocno sprężynuje w górę że aż ze dwa razy odbije się od płyty..co jest nie tak...?szukam jakiegoś zawiasu suwakowego odpowiedzialnego za opuszczanie się gramofonu ale nic tu niema..widze tylko że za opadanie jest odpowiedzialne ramie funkcji cue na kórym leży ramie gramofonu...

od guzika cue idzie metalowa linka przez długą sprężynę a potem gdzięś w głąb gramofonu gdzie jest kolejna sprężyna ...żadnego posuwu tam nie widze..

gramofon sanyo plus q 44

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25330-0-92688600-1314978902_thumb.jpg

post-25330-0-21392200-1314979117_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

... szukam jakiegoś zawiasu suwakowego odpowiedzialnego za opuszczanie się gramofonu ale nic tu niema..widze tylko że za opadanie jest odpowiedzialne ramie funkcji cue na kórym leży ramie gramofonu...

od guzika cue idzie metalowa linka przez długą sprężynę a potem gdzięś w głąb gramofonu gdzie jest kolejna sprężyna ...żadnego posuwu tam nie widze..

gramofon sanyo plus q 44

Wytarty smar windy ramienia, której dolną część wskazuje strzałka. Należy usunąć resztki starego smaru i zadać na trzpień windy, porcję nowego smaru przeznaczonego do wind w gramofonach. Jaki to ma być smar dowiesz się, szukając na forum pod hasłem "smar do windy ramienia.

GM

post-3254-0-55881700-1314980240_thumb.jpg

ok.a czy tak powinno to działać:

naciskająć guzik cue delikatnie,i powoli go zwalniając palcem to i powoli opada ramię..jag go wcisne szybko to ramie skacze jak oszalałe!czy po smarowaniu to się ustabilizuje?

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

ok.a czy tak powinno to działać:

naciskająć guzik cue delikatnie,i powoli go zwalniając palcem to i powoli opada ramię..jag go wcisne szybko to ramie skacze jak oszalałe!czy po smarowaniu to się ustabilizuje?

Myślę, że nie inaczej.

GM

dida jak oceniasz ten gramofon . Mam jak urat radio SANYO seri plus T-55 i uważam że jest to wybitne urządzenie . To samo dotyczy się pre tej serii . Ciekawi mnie jak mają się gramofony .

dida jak oceniasz ten gramofon . Mam jak urat radio SANYO seri plus T-55 i uważam że jest to wybitne urządzenie . To samo dotyczy się pre tej serii . Ciekawi mnie jak mają się gramofony .

ja , jezeli moge, maltretuje technicsa sl-dk2 juz od 20-stu lat. uczylem sie na nim mixowac i jakos dziwnie nic nie szwankuje. obecnie pozostala mi juz tylko jedna taka sztuka. (ramie w nim montowane- takie samo jak w sl1210)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.