Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa za grosze

kron-abs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was drodzy czytelnicy. Chciałbym oto podzielić się swoimi nowymi doświadczeniami w spotkaniu z nową technologią, albo unowocześnioną ? Historia jest krótka i mam nadzieję żę nie zagracę zbytnio na forum. Do celu. Spacerowałęm sobie wczoraj po sklepach...

w chinach dokładnie w FOSHAN niedaleko CANTONu, chciałem kupić coś dla żony i dzieciaka ale moją uwagę przykuło HI-Fi as always z resztą

więć postanowiłem zajrzeć, (choć zaciekawiło mnie z wyróżniającego się powodu B&W - w chinach rzadko spotykane), co zobaczyłem ....copy, copy, copy wszysko skopiowane lampy, kolumny, cd 1:1 oczywiscie na wystawie B&W z serii 800 marked ... (na razie nie powiem ale tej samej firmy kupiłem zestaw dla siebie). Coś niesamowitego, podchodzę przyglądam się, cena 60000Y (*0.47 jeśli chcemy PLN) hmm, prawie jak w Polsce no może troche taniej ale czy stać na to zwykłego Chińczyka, postanowiłem sprawdzić resztę oferty, no i rzuca sie na twarz cena małego "wzmacniacza" z jednym wejsciem i wysciem na głośniki z lampką z przodu, pokretłem głośności i włącznikiem zasilania. Uwagę przykuły dodatkowo głośniki, bardzo ładne z dość dużym wooferem no i postanowiłem spróbować. Chwila nieuwagi i już sprzet podpiety w pokoju odsłuchowy, Pan włączył i nagle mnie zamurowało. Hello to nie może grać tak dobrze. Wiec pytam Pana ile to kosztuje w katalogu ... 4700 Y, i tu sie zgodze to gra co najmniej na polskie 2000PLN, prawdopodobnie POlacy zafundowali by nam cene w okolicach 4000 wmawiając że nic lepszego ze tą cene nie dostaniemy, ja oczywiscie tak nie twierdzę ale ... dałem 1100Y i to coo szłyszę do tej pory ... jestem pod wrażeniem (co ciekawe nie miałem dość kasy przy sobie a akurat w tym centrum żaden bank nie był w stanie wypłacić mi kasy, wiec do sklepu przyszedłem nastepnego dnia jak wyplacilem kaske w innym miescu a jednoczesnie nie bedąc pewnym czy dostanę jeszcze ten produkt bo dzien wczesniej była to ostatnia sztuka). Zapraszam do odsłuchów w warszawie jak ktoś ma ochote i jak mi się uda to przewieźć.

P.S. Panowie mieli fajne gadki nastepnego dnia jak się już coś kupiło, wszystko w sklepie *0,5 ... może zawsze trzeba zaczynać od tych najtanszych żeczy, troche sie potargować a dopiero po jakims czasie targować sie o te najdroższe rzeczy? (to chyba Pan Cejrowski tak robił w krajach wschodzących)

Uważam żę własnie taki powinien być sprzęt HI FI - może tylko brakuje pilota, ale jest ładna niebieska lampa, duże pokretlo głosności, włącznik, złocone dobrej jakości wejścia z tyłu obudowy, obudowa typu mini tower 8cm szerokości i wysokośći do polowy szyjki Heinekena 0,6, i Pan dorzucił grube kabelki z ładnymi złotymi końcówkami:) takie dla audiofilów :P

Acha i przepraszam za niektóre słowa, być może z błędami. Zawsze się coś znajdzie.

Witam was drodzy czytelnicy. Chciałbym oto podzielić się swoimi nowymi doświadczeniami w spotkaniu z nową technologią, albo unowocześnioną ? Historia jest krótka i mam nadzieję żę nie zagracę zbytnio na forum. Do celu. Spacerowałęm sobie wczoraj po sklepach...

w chinach dokładnie w FOSHAN niedaleko CANTONu, chciałem kupić coś dla żony i dzieciaka ale moją uwagę przykuło HI-Fi as always z resztą

więć postanowiłem zajrzeć, (choć zaciekawiło mnie z wyróżniającego się powodu B&W - w chinach rzadko spotykane), co zobaczyłem ....copy, copy, copy wszysko skopiowane lampy, kolumny, cd 1:1 oczywiscie na wystawie B&W z serii 800 marked ... (na razie nie powiem ale tej samej firmy kupiłem zestaw dla siebie). Coś niesamowitego, podchodzę przyglądam się, cena 60000Y (*0.47 jeśli chcemy PLN) hmm, prawie jak w Polsce no może troche taniej ale czy stać na to zwykłego Chińczyka, postanowiłem sprawdzić resztę oferty, no i rzuca sie na twarz cena małego "wzmacniacza" z jednym wejsciem i wysciem na głośniki z lampką z przodu, pokretłem głośności i włącznikiem zasilania. Uwagę przykuły dodatkowo głośniki, bardzo ładne z dość dużym wooferem no i postanowiłem spróbować. Chwila nieuwagi i już sprzet podpiety w pokoju odsłuchowy, Pan włączył i nagle mnie zamurowało. Hello to nie może grać tak dobrze. Wiec pytam Pana ile to kosztuje w katalogu ... 4700 Y, i tu sie zgodze to gra co najmniej na polskie 2000PLN, prawdopodobnie POlacy zafundowali by nam cene w okolicach 4000 wmawiając że nic lepszego ze tą cene nie dostaniemy, ja oczywiscie tak nie twierdzę ale ... dałem 1100Y i to coo szłyszę do tej pory ... jestem pod wrażeniem (co ciekawe nie miałem dość kasy przy sobie a akurat w tym centrum żaden bank nie był w stanie wypłacić mi kasy, wiec do sklepu przyszedłem nastepnego dnia jak wyplacilem kaske w innym miescu a jednoczesnie nie bedąc pewnym czy dostanę jeszcze ten produkt bo dzien wczesniej była to ostatnia sztuka). Zapraszam do odsłuchów w warszawie jak ktoś ma ochote i jak mi się uda to przewieźć.

P.S. Panowie mieli fajne gadki nastepnego dnia jak się już coś kupiło, wszystko w sklepie *0,5 ... może zawsze trzeba zaczynać od tych najtanszych żeczy, troche sie potargować a dopiero po jakims czasie targować sie o te najdroższe rzeczy? (to chyba Pan Cejrowski tak robił w krajach wschodzących)

Uważam żę własnie taki powinien być sprzęt HI FI - może tylko brakuje pilota, ale jest ładna niebieska lampa, duże pokretlo głosności, włącznik, złocone dobrej jakości wejścia z tyłu obudowy, obudowa typu mini tower 8cm szerokości i wysokośći do polowy szyjki Heinekena 0,6, i Pan dorzucił grube kabelki z ładnymi złotymi końcówkami:) takie dla audiofilów :P

Acha i przepraszam za niektóre słowa, być może z błędami. Zawsze się coś znajdzie.

BTW

Kolumny mają niesamowitą przestrzeń i przedstawienie wielkości, troche brakuje coś tam poniżej ale muzyka jest bardzo naturalna i energetyczna.

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/

ale jest ładna niebieska lampa, duże pokretlo głosności, włącznik, złocone dobrej jakości wejścia z tyłu obudowy, obudowa typu mini tower 8cm szerokości i wysokośći do polowy szyjki Heinekena 0,6, i Pan dorzucił grube kabelki z ładnymi złotymi końcówkami

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Tu nie ma o czym dyskutować - to jest Hi-end, bez wątpienia.

Kiedy odsłuchy?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2264885

kron-abs a mógłbyś chociaż zrobić jakieś zdjęcia temu ampowi? Najlepiej środka urządzenia bo rzeczywiście te twoje kwieciste opisy nic nikomu nie mówią na temat tego sprzętu ;)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2264922

Coś ta fokta się nie wyświetla...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2265293

@ interes życia z Chińczykami

W Chinach sprzęt robi się na napięcie 220V. U nas jest w granicach 240V. Zwłaszcza gdy chodzi o sprzęt lampowy można mieć trochę pracy, bo zmieniają się istotnie parametry pracy lamp, może być także problem z tanim transformatorem.

Może zainteresuj się wątkami odnoszącymi się do tanich chińskich wzmacniaczy?

Moim zdaniem wątek powinien trafić na bocznicę.

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2265504

Kiedyś w salonie pan zaprezentował mi super combo carat (wg niego nic nie gra lepiej do kilku tysięcy zł) nie grało to to w ogóle. Na francuskim ebayu nowe kosztowało 1/3 ceny (ok 1700zł. Myślę że ten chińczyk nie ma prawa grac gorzej. morał. sugerując się niektórymi polskimi cenami można się za granicą zdziwić tak jak autor wątku. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2265797

Chyba jak cztery kafle?

Jak grasz jak Pan Olsen z obrazka to faktycznie słabo, a mój zestawik gra ciekawie,przyjemnie i bardzo miło , i nie wiem jak wypada w porównaniu z Lampą Manty. Ale Nie Lekajcie sie "Fachowcy" it's "only" Gift for My Mother i myślę że będzie bardzo zadowolona zwłaszcza że słucha muzyki z lat 70-80 gdzie nie potrzeba częstotliwości trzęsienia ścian.

BTW nie lekajcie sie o napiecie i lapy to przecież przystosowane od 220-240, a lapki to dość popularne 6n3 Czyli rosyjskie 6n3P

ZAmykam temat, chciałem podzielić się jedynie sprostrzżeniami i światem rozwiającym, niktórzy znależli jak zwykle temat do trolowania, choć są I przychylni do dyskusji. Jeśli chodzi o wiecej, nie sądze iż będę to "monstrum" rozkręcał w końcu dają na to 5 lat gwarancji-heh czego to nie wymyślą, chyba że coś nie zagra jak wrócę.

P.S.

Jak widać fanów sprzętu nie brakuje, mam tylko nadzieję że wiecej bedzie fanów muzyki, i nie chodzi tylko o śpiew ... bo to nie on tworzy muzykę!

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2266387

heh jak zwykle docinkowo, przeciez chlopak calkiem przecyzyjnie sie wypowiedzial, wszystko jako ciekawostka, nawet zabawnie... ;]

A swoja droga tochinska lampa ma przeciez coraz to nowych zwolennikow, a i Zagorzali przeciwnicy mysla nawet o kupnie :P ...prawda...?? ;>

Pozdrawiam cieplo z Genui

B.

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2266911
  • 2 tygodnie później...

kron-abskolego życze ci abyś idąc kolejnego dnia do pracy ujrzał tam chinczyka zatrudnionego na twoim miejscu i wtedy napisz na forum iż spotkałeś lepszego pracownika niż TY SAM .

PS Czy idzie sie najeść zjadając swój ogon?

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2275801

chińczyk interes zrobił

uczyć się trzeba

Ukryta Zawartość

post-30280-0-15490900-1316126135_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-2276094
  • 2 lata później...

Szkoda tylko, że zamiast chwilę pomyśleć założyłeś nowy badziewny temat.

Szkoda że zamiast pomyśleć napisałeś kolejny nic nie wnoszący post. ot temat jak twój post. Wymądrzyłeś się przygadałeś i nawet nic ciekawego nie napisałeś.

A dla reszty każdy sprzęt nie kosztujący 4k za puszkę to badziewi, ogarnijcie się.

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-3174505

Na tym forum chyba lepiej nic nie pisać. Nadziani właściciele wszystko widzą przez swój pryzmat. O co Wy się czepiacie ? Mógłby ktoś wytłumaczyć ? Coś Wam leży że kolega jest tak samo zadowolony jak Wy, tylko mniej kasy wywalił ? Bo nie rozumiem

https://www.audiostereo.pl/topic/86203-lampa-za-grosze/#findComment-3175408

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.