Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy, a pre out amplitunera

omen

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj posłuchałem sobie około godzinki. Wnioski są nastepujące.

Z podpięta końcówką, przy takim samym ustawieniu pokrętła głośności, ogólnie gra głosniej niż sam ampli - w sumie to szczegół.

Bas jest troszkę mocniejszy.

Małe różnice słychać przy utworach gdzie potrzeba więcej prądu. Np. Pink Floyd, The Wall, 4 utwór z pierwszej płyty gdzie słychać przelatujący helikopter, a później potęrzne uderzenia perkusji. Efekt jest bardziej spektakularny.

Na płycie Stratovariusa Vision, utwór Black Diamond gdzie są szybkie partie gitar i perkusji też jakby odrobinę lepiej to chodzi.

Efekt polepszenia da się też zauważyć na utworku z filmu Piraci z karaibów - He`s a Pirate.

Jednak wszystkie wymienione tutaj utwory są dosyć spektakularne w brzmieniu.

Na utworach spokojniejszych jest jeszcze mniejsza różnica, słychać tylko ciut mocniejszy basik.

Jeśli chodzi o stereofonię i szczegóły to tutaj jakby minimalnie lepiej grał sam ampli - jednak różnica jest na granicy percepcji, trzeba naprawde dobrze się wsłuchać.

Piszę całkowicie obiektywnie i szczerze, wiecej czasu na odsłuchy nie potrzeba bo byłaby to tylko próba wmawiania sobie czegoś.

Darek ma rację, przy takiej inwestycji różnice ma być czuć odrazu, potem to już wyłapywanie kolejnych niuansów, szczegolików.

Trzeba poszukać jakiegoś dobrego pre i popróbować, z tym już nie ma co walczyć.

Niestety w moim mieście sklepy biorą pieniądze za wypożyczenie sprzetu do domu na odsłuch. Jest to dla mnie ...

Nie wiem jak oni wogóle coś sprzedają.

Na filmach nie odsłuchiwałem.

Tyle ode mnie, pewnie nie audiofilsko, ale uczciwie ;)

Jeśli chodzi o stereofonię i szczegóły to tutaj jakby minimalnie lepiej grał sam ampli - jednak różnica jest na granicy percepcji, trzeba naprawde dobrze się wsłuchać.

naprawde szkoda tej koncowki w tym zestawieniu :)

nie obraz sie ale Eltaxy LR pomimo, iz sa na Vifie nie sa glosnikami najwyzszych lotow. Mialem je kiedys i znam je doskonale... tu tez mozesz miec waskie gardlo

Tyle ode mnie, pewnie nie audiofilsko, ale uczciwie ;)

Pocieszę Cię. Jak miałem końcówkę Ushera R1.5 to podłączyłem pod pre-out Onkyo 676 i było bardzo źle, dźwięk mały, matowy i płaski.

Pre z Onkyo 905 (osobna sekcja z osobnym zasilaczem) dało kompletnie inny dźwięk, efekt słyszalny natychmiast i całościowy.

Tak więc Emotiva też w końcu zagra, trzeba ją tylko dobrze nakarmić :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.