Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy - czy to ma sens?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Less ja to wiem ale moze Jar juz ma ubytki ponizej normy i co wtedy?

Ja tylko pytam czy on jest w normie co wcale nie jest do konca powiedziane?

Moze masz racje i warto zapytac czy jak Jar spiewa to nie falszuje?

Ja nie falszuje i z muzyki zawsze mialem 5ke a zajecia z rytmiki itp w ognisku nigdy nie sprawialy mi klopotu :)

jar1, 10 Lip 2006, 15:22

Ten klon bedzie miał 1000A to na ch... mu tak twoja grająca sieciówka! On bedzie tak grał ze nawet głuch-niemy Bethoven ze słuchem muzycznym - entuzjasta babelkologii - nie rozpozna rodzaju sieciówki :)))

A ty idź jeszcze raz na badania słuchu i sprawdź ten swój niepewny wynik... Po drodze nakup se do woli srajtasmy... Najlepiej zapas na cztery lata rządów kaczorów :)))

Pwoli ten watek robi sie bardziej wciagajacy niz "brak chumoru na forum"

Dawajcie panowie!

Jutro rano tez cos napisze :-)

Ziuuum!

O wolny elektron mi z za plecow wylecial!

A skradala sie cholera :-)))))))

>A ty idź jeszcze raz na badania słuchu i sprawdź ten swój niepewny wynik... Po drodze nakup se do

>woli srajtasmy... Najlepiej zapas na cztery lata rządów kaczorów :)))

Poczekaj, niedługo rozwiążą sejm i wezmą sie za Ciebie również - oj nie jestes Ty prawomyslny obywatel IVRP:-) A wtedy, to dopiero usłuszysz 'kabelki';-)

abudzik, 10 Lip 2006, 15:33

A tlumaczyłem to juz przed wyborami. Miej pretensje do Lancastera i takich jak on którzy nie chodzą głosować ;)

Bo to załatwiła większosc tumaniona mysleniem "uczonego od pcheł" - większość w zasadzie lubi proste myslenie. Łatwo ją przekonasz że słychać i to na pewno sieciówka gra :)))

Takich głupot dawno nie czytałem, bez pojęcia są prowadzone dyskusje. Po prostu dno.

Czy nastąpi opamiętanie? Wątpię, przecież kilogram handelu jest więcej warte niż tona przemysłu.

Taki kabel sieciowy pojawił się tylko dlatego, że można go sprzedać bo są na nich chętni do kupienia!! Nie tylko kabel sieciowy a wiele innych rzeczy "poprawiających dźwięk"...

Mistyka jest obecna wszędzie na tym forum i tak już zostanie...

Co mam w kablach siecowych porównywać, budowę, kolor, ceny...? czy parametry techniczne ale ich nikt nie przytoczył na tym forum.

Ciekawe czy znajdzie się ktoś taki odważny aby podać jakie są najważniejsze cechy techniczne takiego kabla?

A w te upały to wogóle wszystkie kable inaczej grają. Widocznie układ molekuł się zmienia pod wpływem temperatury i wilgotności. Dzisiaj słysze wyraźną mgiełkę na górnej średnicy. Testował ktoś kable specjalnie dobrane do temperatury otoczenia 30C i ok 70% wilgotności ? Bo mnie ta mgiełka wkurza. Zara, ide przeczyścić uszy, moze to coś pomoże.

>Jorgen

cholera wie czy takie parametry są czy nie, ja nie wnikalem. podszedłem praktycznie- podpiąłem meridiana 508 do kondycjonera za pomocą sieciówki heliona i po czasie powróciłem do oryginalnego kabla... na chwilę. ;)

mam też harmana i w tym przypadku różnicy przynajmniej JA nie odczuwam. jeszcze jeden mały drobiazg -

bez kondycjonera różnicy prawie nie słyszę. swoją drogą wiesz dlaczego naim wstawił 500 watowy toroid do cedeka? odbiegam od wątku? chyba nie. wszystko to tor zasilania a diabeł tkwi w szczegółach

dyskusja chwilami równie zacięta jak niegdyś w wątku o płytkach Holfi. Mimo to zaryzykuję i się podłączę.

Jurgen, może to te same parametry, które decydują o brzmieniu interkonektów i głośnikowych? w końcu i tu i tu chodzi o prąd.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.