Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy - czy to ma sens?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

stempur,

>A. albo coś z tym słuchem jest nie tak

Taka możliwość zawsze istnieje, słuch doskonale można sprawdzić w ślepych testach.

>B. albo z góry założona tezta jest tak silna, że nawet fakty nie są w stanie jej obalić

Zgadzam się. Teza, że Noelianie słyszą jest tak silna, że gardzą oni nie tylko ślepymi testami ale również milionem dolarów nagrody :-)

Jeeeeezuuu ! A Wy wciaz o Tym Samym ?!

To ja dostalem Dozywotniego Bana za watek : "O Dupie Maryni",

ktory, jak mi sie wydaje, byl 100.000 razy bardziej merytoryczny ! :)

Gdzie tu sprawiedliwosc, na tym Forum ! :))

Przekupki na Bazarze, moglyby sie od was wiele nauczyc ! :)

Ile mozna pieprzyc o tym, czy niebo jest niebieskie !

WIADOMO, ZE SIECIOWKI "GRAJA", WIEC - KONIEC DYSKUSJI !!! :))

ANI JEDNEGO POSTU WIECEJ - bo wystapie do Lukara, o - ZBANOWANIE - WSZYSTKICH !

Pozdro

Re: Edward, 21 Cze 2006, 11:30

>Zgadzam się. Teza, że Noelianie słyszą jest tak silna, że gardzą oni nie tylko ślepymi testami ale

>również milionem dolarów nagrody :-)

wiarą się nie kupczy! nawet za milion dolarów!!

...no i

..."nie będziesz wystawiał na próbę Pana Noela Swego" !!!

...zwłaszcza nadaremno ;->

graaf -->

przeglądając Twoją radosną t(f)órczość zastanawiam się już od dawna czy swoimi pseudoaudiofilskimi wywodami osiągnałeś już dno absurdu ...

I kiedy wydaje mi się że tak jest ... TY rehabilitujesz się w 100% wymyślając kolejny ... większy kretynizm !!!

... brawo kolego ... brawo !!!

zdezintegrowany_3PO

Zerknijcie Noelianie, jakie przewody zasilające proponował stosować Grundig bodajże pod koniec lat 80. Takie gniazdko do kableka zasilającego to ja mam w golarce elektycznej :-) en wzmacniacz to oczywiście nie jest Hi-End, ale w końcu to ich flagowiec z tamtego okresu. I oddaje 2x120W czystego sinusa.

No i jak? Ma to prawo grać czy nie? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ewaddzie, wszystko jasne! Jesteś miłośnikiem Kambodży, kablowym niedowiarkiem i miłośnikiem klocków retro. Nie mam więcej pytń. Po prostu Ty tak masz i już.

Pozdrawiam Stempur

Ponawiam pytanie: skąd weźmiecie milion dolarów? Bo powoli zaczynam się przekonywać do tego ślepego testu, ale najpierw muszą zobaczyć nagrodę. Ona musi istnieć fizycznie: gotówka, czek, lokata na kocie bankowym. No, Realianie antykablowi, macie ten szmal?

Re: zdezintegrowany_3PO, 21 Cze 2006, 11:53

>graaf -->

>

>przeglądając Twoją radosną t(f)órczość zastanawiam się już od dawna czy swoimi pseudoaudiofilskimi

>wywodami osiągnałeś już dno absurdu ...

>I kiedy wydaje mi się że tak jest ... TY rehabilitujesz się w 100% wymyślając kolejny ... większy

>kretynizm !!!

>

>... brawo kolego ... brawo !!!

>

>zdezintegrowany_3PO

a może by coś na temat?

bo, że potrafisz pięknie trollować to już wszyszy widzą

twój Wpis to kpina z regulaminu i forumowej etykiety, wstydź się

stary forumowicz...

normalnie dno

stempur,

>Ponawiam pytanie: skąd weźmiecie milion dolarów? Bo powoli zaczynam się przekonywać do tego ślepego testu, ale najpierw muszą zobaczyć >nagrodę. Ona musi istnieć fizycznie: gotówka, czek, lokata na kocie bankowym. No, Realianie antykablowi, macie ten szmal?

Zerknij tutaj:

Ukryta Zawartość

Śmiało rycerzu, do boju! :-)

Ukryta Zawartość

stempur:

>Ewaddzie (...) Jesteś miłośnikiem Kambodży,

Nie prawda.

> "kablowym niedowiarkiem"

W aspekcie kabli sieciowych - tak, interkonektów cyfrowych mniej, przewodów analogowych - nie prawda.

> "miłośnikiem klocków retro"

A w życiu! Nie! Skąd taki wniosek? :-)

pozdrawiam

Re: stempur, 21 Cze 2006, 12:01

>Ewaddzie, wszystko jasne! Jesteś miłośnikiem Kambodży, kablowym niedowiarkiem i miłośnikiem klocków

>retro. Nie mam więcej pytń. Po prostu Ty tak masz i już.

koniec lat 80-tych i już "sprzęt retro" ależ ten postęp pędzi ;-))

Quad ESL-63 to też retro?

Eeeeeee tam, nuda. Grafie, Edwardzie, ja myślałem, że to Wy organizujecie. A to jakieś takie małe pikusie z zagranicy robią ten konkursik. Nie jadę. Ale wy zorganizujcie w Polsce taki konkurs. I nie za milion dolarów, wystarczy .... 100 tysiący złociszy. I wtedy może wejdę w to

Stempur

stempur, 21 Cze 2006, 11:11

>Gratuluje wpisu. Świetni są ci antykablarze, którzy "na słuch" oceniają, ża Kambodża to całkiem

>niezły klocek ale na ten sam "słuch" nie słyszą różnic w sieciówkach.

To juz jest naprawde tragedia. Porownywanie mozliwego wplywu na brzmienie kabla sieciowego i naprzyklad wzmaczniacza jest sczytem ignorancji praw, na podstawie ktorych urzadzenia audio pracuja.

stempur, 21 Cze 2006, 12:14

>Eeeeeee tam, nuda. Grafie, Edwardzie, ja myślałem, że to Wy organizujecie. A to jakieś takie małe

>pikusie z zagranicy robią ten konkursik. Nie jadę. Ale wy zorganizujcie w Polsce taki konkurs. I nie

>za milion dolarów, wystarczy .... 100 tysiący złociszy. I wtedy może wejdę w to

>Stempur

A postawiłbyś swoje 100 000 przeciw ich 100 000-com? ;)))

To może bardziej przyziemnie - ja mógłbym postawić swoje 5000 przeciw 5000-com dowolnego chętnego ;)))

(waluta: PLN)

stempur!

Nie pękaj bracie, dawaj, jedź!

Pomyśl jaka sława Cię czeka!

Zostaniesz przywódcą Noelian!

Będziesz wszystkosłyszącym!

A nam się wtedy będzie należeć piwo za podanie linka :-)

O nie, ja już się tutaj nie wpisuje. Edward nowy na forum - można sobie pogadać. graff - wiadomo. Ale jak przybył koldega Ivan M to już koniec. Zaraz zostanę zarzucony teorią i dowadami natury fizycznej. A tego to nie lubię :-)

Oddalam się więc powtarzając mą deklarację:

Słyszę różnice w sieciówkach, warto na nie wydawać pieniądze, jak tylko wymienię głośniki i kable głośnikowe (bo właśnie od kilku miesięcy jestem w trakcie zmiany systemu) to kupie porządne sieciówki. Zamierzam na nie przeznaczyć tak ze 2-3 tys złotych. I choćbyście pękli, to i tak to zrobię!

Pozdrowienia dla kablowych Realian

Stempur

Re: stempur, 21 Cze 2006, 12:14

>Eeeeeee tam, nuda. Grafie, Edwardzie, ja myślałem...

"ja myślałem" - typowe

byłoby z korzyścią dla forum gdybyśmy najpierw czytali wpisy innych, potem dopiero myśleli a na końcu wpisywali swoje

a co do meritum i mojego stanowiska to przypominam i precuzyję to co już wyżej wpisałem, może tym razem ktoś to w końcu przeczyta i nie będzie mi gęby przyprawiał:

>>

KOLEDZY!!!

ale NIE ZAPOMINAJMY, że sedno tkwi nie w tym, czy można wsłu***ąc się odróżnić dwie testowane sieciówki. MOŻE I MOŻNA - choć milion u Randiego czeka...

i TYLE

chodzi o to czy usłyszymy różnicę "bez wsłuchiwania się czy ona tam jest" po prostu słuchając MUZYKI i to takiej jakiej lubimy słuchać a nie "testera"

USŁYSZYMY!???

bo sprzęt audio służy do SŁUCHANIA MUZYKI!!!

a nie do WYCHWYTYWANIA RÓŻNIC MIĘDZY SIECIÓWKAMI, to jest tylko nieszkodliwe szaleństwo ;-)

jar1, 21 Cze 2006, 12:31

>Uwazam, że te pieniądze można wykorzystać w inny sposób niż udowadnienie sobie czegoś nawzajem.

Ja nie chciałbym nic udowadniać tylko zarobić ;)))))))) wiesz przecież że zollery sprzedałem i teraz się pipam w szczypę na inne spikery ;))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.