Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośników 5.0 + amplituner

Namape

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam prośbę. Możecie mi pomóc w zakupie zestawu - głośników 5.0 + amplituner (tak aby miał wejścia 5.1). Cena zestawu tak 2000zł - 2500zł. Oczywiście chciałbym aby zestaw był nowy...

Witam, mam prośbę. Możecie mi pomóc w zakupie zestawu - głośników 5.0 + amplituner (tak aby miał wejścia 5.1). Cena zestawu tak 2000zł - 2500zł. Oczywiście chciałbym aby zestaw był nowy...

Do czego Ci te wejścia 5.1 w amplitunerze z nowymi dekoderami Audio HD ?

Może chodzi Ci o wyjścia 5.1 pre-out ?

Tobie chodzi o """""" wejścia głośnikowe """""" ? W amplitunerze są wyjścia na głośniki .

Na początek rozejrzyj się za zestawem z takimi głośnikami :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edytuję : amplituner wielokanałowy oczywiście ma mieć nowe dekodery Audio HD ( jeśli by się dało w tej cenie to wskazane by było wyposażenie w wyjście wielokanałowe analogowe pre-out 5.1 )

Edytuję : nie padło jeszcze podstawowe pytanie : Jakiej wielkości pomieszczenie będziesz nagłaśniał ? Jeżeli dużej to i kwotę na zestaw trzeba będzie zwiększyć .

Ukryta Zawartość

Pokój ma około 4 x 5m. Niedokładnie tyle, ale około. Nie chodzi mi o coś rewelacyjnego. Zestaw ma służyć do oglądania filmów + słuchanie muzyki. Nie mogę wliczać do tego zestawu odtwarzacza DVD bo teraz z Blue-Ray to trzeba troszkę dopłacić... :(

W tej cenie, chyba najpopularniejszy zestaw 5.0 to JAMO S606 HCS 3 (ok 1500 zł), do tego jakiś budżetowy amplituner yamaha lub onkyo (ok 1000 zł). W razie chęci zmiany na wyższą półkę nie będziesz miał problemów z odsprzedażą - takie popularne modele się dobrze sprzedają jako używane.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Te Jamo sa tragiczne !! Quadral 5000, Vardus 400. Kody to sa ciekawe propozycje. wystarczajace do optymalnego osluchu muzyki jak na te peniazki i do fajnego kina. Do tego ampltuner cos z tanszych a dobrych Onkyo 308/538 lub Yamaha 371

Taki zestaw może być? :

Ukryta Zawartość

i do tego

Ukryta Zawartość

Czy głośniki raczej inne? Lub cały inny zestaw?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co powiecie o tym zestawie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.