Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofil Wrocław 3-4 wrzesnia

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ja tak tylko gwoli przypomnienia. Dzisiaj do 21-ej w Hotelu Wrocław można posłuchać świetnego systemu ze "szlifierką" w roli głównej -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Powoli dochodzę do siebie po całodniowej eskapadzie Warszawa-Wrocław-Warszawa, ale było warto. Dla zainteresowanych powiem tylko tyle, że wreszcie udało się okiełznać bas hotelowej sali;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/86249-audiofil-wroc%C5%82aw-3-4-wrzesnia/

Ja tak tylko gwoli przypomnienia. Dzisiaj do 21-ej w Hotelu Wrocław można posłuchać świetnego systemu ze "szlifierką" w roli głównej -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Powoli dochodzę do siebie po całodniowej eskapadzie Warszawa-Wrocław-Warszawa, ale było warto. Dla zainteresowanych powiem tylko tyle, że wreszcie udało się okiełznać bas hotelowej sali;-)

Zdecydowanie polecam - spędziłem tam wczoraj sporo czasu. Co najważniejsze oprócz uciechy dla ucha i oka (kosmiczne zabawki) jest też możliwość pogadania z Rogerem Adamkiem o analogu (a wiedzę ma potężną)

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie polecam - spędziłem tam wczoraj sporo czasu. Co najważniejsze oprócz uciechy dla ucha i oka (kosmiczne zabawki) jest też możliwość pogadania z Rogerem Adamkiem o analogu (a wiedzę ma potężną)

analog ma grać i koniec.....a Roger co zrobił analogowego??....pre który jacyś tam ludzie wychwalają,że gra na poziomie 20-25 tys.pln.

a na giełdzie gość nie może go sprzedać za 3750 pln-dlaczego???...pewnie za dobre jest,a on za mało chce za nie.Głupie i smieszne jednoczesnie.

Bonasus tez taki jest dobry?......ludzie opanujcie sie troszkę z tym chwaleniem bo realia temu przeczą.

• Redaktorzy

analog ma grać i koniec.....a Roger co zrobił analogowego??....pre który jacyś tam ludzie wychwalają,że gra na poziomie 20-25 tys.pln.

a na giełdzie gość nie może go sprzedać za 3750 pln-dlaczego???...pewnie za dobre jest,a on za mało chce za nie.Głupie i smieszne jednoczesnie.

Bonasus tez taki jest dobry?......ludzie opanujcie sie troszkę z tym chwaleniem bo realia temu przeczą.

Jeśli uważasz, że tor oparty na gramofonie zagra out of the box, to życzę powodzenia. Poza tym wczoraj phonostage był właśnie RCMu i jakoś nie było słychać, żeby miał jakieś zauważalne słabości, a reszta toru była wielokrotnie od niego droższa. Warto też czasem ruszyć 4 litery i przejechać nawet pół Polski, żeby posłuchać a nie gdybać.

ps. A co zrobił Roger? Zapewnił wysokiej klasy sprzęt grający i udzielał wyczerpujących odpowiedzi na pytania słuchaczy.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>> analog ma grać i koniec.....a Roger co zrobił analogowego??....pre który jacyś tam ludzie wychwalają,że gra na poziomie 20-25 tys.pln. a na giełdzie gość nie może go sprzedać za 3750 pln-dlaczego???...pewnie za dobre jest,a on za mało chce za nie.Głupie i smieszne jednoczesnie. Bonasus tez taki jest dobry?......ludzie opanujcie sie troszkę z tym chwaleniem bo realia temu przeczą.

Znamy się z reala dlatego tylko zabiorę głos w stosunku do takiego wpisu.

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że pierwsze stwierdzenie twojej wypowiedzi trochę zalatuje złośliwością co potwierdzasz dalej. Jeśli to takie proste, to dlaczego rzadko udaje mi się posłuchać zestawu lejącego miód na moje uszy, a trochę się w tym obracam. Analog to moje podstawowe źródło i wiem jak ciężko osiągnąć przyzwoity poziom w zależności od osłuchania konkretnej osoby. Niestety każdy może osiągać nirwanę na swoim pułapie wtajemniczenia, Jednak jak posłucha czegoś naprawdę z wysokiej półki i dobrze zestawionego to mięknie i tylko złośliwy nie przyzna , że trochę mu brakuje. Ty jesteś osłuchany i z założenia "kąśliwy", dlatego zwalam wszystko na tą cechę.

A tak jak już pisał Fr@ntz, to chyba pierwszy pokaz ( z trzech byłem na dwóch), na którym nie było problemów z basem (chyba, że pomieszczenie zaczynało się gotować od poziomu decybeli).

Resztę wypowiedzi co do produktów RCM-u nie będę komentował, dodam tylko, że od wielu ludzi nieprzychylnych, a dłubiących w elektronice oddawali szacunek co do topologi i wykonania tych klocków.

pozdr. Jacek

Gwoli ścisłości - ja nie pisze co Roger zrobiła dla analogu. Natomiast uważam, że jeżeli chodzi o wiedzę na ten ten temat to jest ona spora i ja osobiście odbyłem kilka bardzo przyjemnych rozmów w trakcie pokazu.

Samo to że poświęcił czas na taką prezentacje (nie było żadnych wstawek komercyjnych i "obowiązkowego słuchania reklam") już dobrze o nim świadczy. Jest oczywiście forma autopromocji ale nie nachalna (nie było żadnych cenników, ofert i.t.p).

I za to mu chwała !!!

Co do pre RCM - moją opinie użytkownicy forum powinni znać (wystarczy poprzeglądać watki).

Był to moim zdaniem najsłabszy element toru w trakcie tej prezentacji ale inaczej (w końcu to RCM) być nie mogło. Był on tez oczywiście najtańszy bo reszta klocków wymagała sprzedażny od 1 do 2 nerek żeby kupić jeden.

Nie będę się wyrywał przed szacownego recenzenta żeby nie kierunkować opinii (ale potem z przyjemnością dorzucę swoje 2 grosze na temat brzmienia).

• Redaktorzy

Hmm... widocznie z automatu weszła data kolejnego spotkania. Poniżej oficjalny plakat cyklu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość vasa

(Konto usunięte)

Autor wątku się nie kwapi z większą formą literacką to się wychylę.

Nie mogłem spędzić na spotkaniu wystarczająco dużo czasu, jak zwykle, ale chwilę posłuchałem i pooglądałem.

Poniżej moje spostrzeżenia:

Dźwiękowe:

- Zestaw prezentowany w sali konferencyjnej generował zadziwiająco małą ilość buczeń, dudnień i innych tego typu atrakcji.

- Kontrola, różnorodność i precyzja niskich częstotliwości zasługuje na najwyższe noty.

- Kwestii barwy średnicy jej gładkości, wypełnienia itp nie podejmuję się opisywać.

- Wysokie tony były dla mnie zbyt ofensywne i niezbyt czyste, nie wiem który element toru był przyczyną takiego zjawiska.

- Ogólnie dźwięk bardzo dynamiczny, ofensywny, rozrywkowy przy jednoczesnym zachowaniu klasy. Takie czerwone, wesołe, sportowe auto :)

Sprzętowe:

- Prezentowane nowe ramię Kuzmy jest fenomenalne. Ramię, które wygląda jak hołd składany przez technikę XXIw idei zapisu dźwięku sięgającej XIXw.

- Nowa wkładka EBONY, Benza jest warta bliższego poznania. Słuchałem za krótko i na nieznanym zestawie ale kwestia basu, dynamiki i równowagi tonalnej jest na wysokim poziomie. Kwestie czy stereofonia, detaliczność i mikrodynamika jest warta ceny wymagałyby bliższego poznania.

- O wzmacniaczach i kolumnach mogę jedynie napisać że wielkie i to co powyżej.

Reasumując: bardzo miłe spotkanie z fascynującym sprzętem i sympatycznymi ludźmi.

Dziękuję organizatorom.

vasa

PS. ....a stary audiofil co zrobił analogowego??...

• Redaktorzy

Przepraszam bardzo za zwłokę, ale w niedzielę rekompensowałem rodzince swoją sobotnią nieobecność i dopiero wczoraj późnym wieczorem mogłem na spokojnie zająć się relacją, którą pozwoliłem sobie właśnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

niestety mnie to ominęło. wiem że to trudne ale jak porównacie dźwięk z poprzedniej prezentacji do obecnej?

Porównać trudno, bo to zupełnie inny pomysł na Hi-endowe brzmienie. Tym razem dźwięk był bardziej techniczny/precyzyjny. Nacisk położono na kontrolę i klarowność dżwięku z przykuwającymi uwagę skrajami pasma, a na poprzednim pokazie królowała średnica i muzykalność.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.