Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw gramofonowy + pomoc

ambush

Rekomendowane odpowiedzi

Taki, ale na pewno nie w takim stanie! Nie śpiesz się Arcamy 7 i 8 na allegro są często i gęsto. Do Tannoy 4 możesz spróbować upolować arcama 8 ma większą moc i jest podobno jeszcze lepszy niż 7. Tannoye z serii m grają dość ciemno, w kazdym bądź razie, nie są to kolumny z rozjaśniona góra. Natomiast np takli arcam alpha 7 jest bardzo dynamiczy, detaliczny i ma delikatnie rozjaśniona górę i średnicę z tannoyami się to doskonale uzupełnia. Jak byś kupował arcama to zwróć uwagę na czy potencjometry są w dobrym stanie bo to przypadłość arcamów.

ps. popatrz w zakończonych po ile chodzą arcamy, może wypatrzysz w dobrym stanie i fajnej cenie co nie poszło.

Taki, ale na pewno nie w takim stanie! Nie śpiesz się Arcamy 7 i 8 na allegro są często i gęsto. Do Tannoy 4 możesz spróbować upolować arcama 8 ma większą moc i jest podobno jeszcze lepszy niż 7. Tannoye z serii m grają dość ciemno, w kazdym bądź razie, nie są to kolumny z rozjaśniona góra. Natomiast np takli arcam alpha 7 jest bardzo dynamiczy, detaliczny i ma delikatnie rozjaśniona górę i średnicę z tannoyami się to doskonale uzupełnia. Jak byś kupował arcama to zwróć uwagę na czy potencjometry są w dobrym stanie bo to przypadłość arcamów.

ps. popatrz w zakończonych po ile chodzą arcamy, może wypatrzysz w dobrym stanie i fajnej cenie co nie poszło.

Kupowanie sprzetu audio w ten sposób, że wady jednego urządzenia "równoważymy" kolejnymi (jakby przeciwstawnymi) wadami drugiego, ma dość krótkie nogi. Do "ciemnych" kolumn "jasny" wzmacniacz, do "jasnych" kolumn "ciemne" kable, do "jasnego" kompaktu "ciemny" wzmacniacz, itp., itd. Wymieniamy jeden element i cała układanka zaczyna się de novo. To sporo kosztuje. Należy poszukiwać sprzętu neutralnego, bez własnego charakteru, bo stare elementy mogą się jeszcze jako-tako sprawdzić w nowym zestawieniu. No ale rozumiem, że przy zakładanym budżecie może to być trudne.

Pozdro,

Yul

Yul, pewnie masz rację tyle tylko, że ja podaje sprawdzone rozwiązanie, tak samo jak mogę polecić wzmacniacz Musical Fidelity z serii E do kolumn AE Evo. Nie jestem audiofilem po prostu słucham muzyki,wiem tylko, że jak się kupi na pałę wzmacniacz i niepasujące kolumny to można się nieźle rozczarować, więc podaję sprawdzone przeze mnie rozwiązania.

Yul jasne, że masz rację tylko wiesz przy zestawie za 1000 czy 1500 nikt nie będzie się bawił w odsłuchy, roszady itd, bo po prostu większego sensu to nie ma, chyba, że ktoś ma akurat znajomego co ma taki wzmak/głośniki i można je przenieść i porównać.

Co do wzmaka to ja bym w tych kwotach brał to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinieneś zmieścić sie w 1500 z tannoyami m2.

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

Do w/w zestawu:

Pro-Ject Debut III

CAMBRIDGE AUDIO 640P

GOLDRING 2300

Zdecydowałem się na w/w Tannoy'e M4, ale pytanie teraz jaki wzmacniacz do nich będzie optymalny, bo Nad C370 trochę drogawy... co powiecie o Marantz PM7000 ? ,a może starczy SONY TA-FB940R QS.

Poproszę o opinie. Waham się na co wymienić mój złom. Po konsultacjach, zastanowieniu się itp, waham się pomiędzy:

-Sony TA-F700ES+Tannoy M2

a

-Rotel RB-960BX + Yamaha c40+ Tannoy M2

I oczywiście całkiem zgłupiałem.

W grę wchodzi jeszcze ew. tańszy Sony np. TA-F505ES czy TA-F570ES. Czy nie mając specjalnego pokoju, nie bedąc audiofilem usłyszę różnice?

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.