Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz KD YAMAHA + Wzmacniacz stereo SANSUI

bartasxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie jak podłączyć wzmacniacz kina domowego YAMAHA DSP A2 DO wzmacniacza stereo SANSUI AU-X901 tak aby fronty KD szły przez Sansui. W SANSUI jest wejście Power amp direct a YAMAHA jest COUPLER-(PRE-OUT -MAIN) OUTPUT sa tam zworki , które nie wiem czy należy poprzestawiać czy nie wszystko widać na załączonym foto. Bardzo prosiłbym o łopatologiczna pomoc pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9428-0-72466000-1316076902_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie widzę w yamaha pre-out.

pre-out było by super, bo byś miał regulację siły głosy z yamahy, sansui otwarty by był na maksa.

sprubój [front out] do wejścia liniowego w sansui (np. aux). ostrożnie z siłą głosu sansui!

Coupler nie ruszaj, bo rozdzielisz sekcję pre od power amp w yamaha!

jak podłączysz front output do wejścia liniowego w sansui, to głośnikowe fronty podłączone będą do sansui. a w yamaha pozostałe 3 plus sub.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

W Yamasze zwór nie wywalaj , bo rozdzielisz sekcję przedwzmacniacza z końcówkami mocy

W Yamasze jest wyście wielokanałowe 5.1 , zaraz za zworami po prawej stronie output ( wykorzystujesz front kanał L R )

Możesz łączyć te wyjścia wzmacniacza Yamahy wielokanałowej z każdym wejściem liniowym wzmacniacza dwukanałowego ( power amp direct najlepiej )

Napisz jeszcze jakie jest stereo puszczone bezpośrednio analogiem do wzmacniacza dwukanałowego , w porównaniu do puszczenia stereo przez wzmacniacz wielokanałowy Yamaha .

Ta Yamaha to stara porządna maszyna . Ciekawe jaka jest jakość sygnału z wyjścia pre - out ( Front kana L R )

Allegro:) ogólnie ręce opadają , ale póki co sprzedawca zaproponował zwrot kasy także zobaczę co i jak.

Szlag by trafił coś nie mam farta aby postawić KD. Podłączyłem ją tylko do sieci i tyle. Wizualnie YAMAHA super ideał ,ale niestety martwa. Dzwoniłem do serwisu w W-wie powiedzieli ,że to raczej końcówka mocy.

Na ekranie w trybie diagnostyki wyszedł tam komunikat DC PRT 0% .

Nie zdążyłem podpiąć głośników nie wiem czy to ma znaczenie

Książkę serwisową już mam , ale dla mnie to czarna magia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie zdążyłem podpiąć głośników nie wiem czy to ma znaczenie

Książkę serwisową już mam , ale dla mnie to czarna magia

Ukryta Zawartość

Przez chwilę podejrzewałem , że instalacja głośników jest wadliwa .

Gość Ci sprzedał uszkodzony . Nie napisał wprost , że jest sprawny .

Cytuję : " Stan techniczny oraz wizualny oceniam na bardzo dobry. "

Co zamierzasz z tym fantem robić ?

Edytuję : może jest sprawny , trzeba przejść jakąś procedurę ?

Edytuję : podepnij głośniki , nic nie zaszkodzi .

Ukryta Zawartość

Facet odpisał ,że zwróci mi pieniądze hmm tylko mam mu przesłać paczkę z YAMAHĄ . Twierdzi ,że była sprawna w 100% . Przyjechała kurierem nie uszkodzona.

Nie jest sprawna sprawdziłem poprzez diagnostykę Dzwoniłem do serwisu w W-wie powiedzieli ,że to raczej końcówka mocy. Na ekranie w trybie diagnostyki wyszedł tam komunikat DC PRT 0% . Jeżeli miałbym pewność ,że to końcówka to raczej pół biedy gorzej jeżeli to np procesor

Próbowałem po załączeniu po 2 sek koniec identycznie jak w Denonie o którym pisałem w innym temacie , którego niestety z własnej winy wykończyłem:( Coś mi to KD nie idzie

Facet odpisał ,że zwróci mi pieniądze hmm tylko mam mu przesłać paczkę z YAMAHĄ . Twierdzi ,że była sprawna w 100% . Przyjechała kurierem nie uszkodzona.

Nie jest sprawna sprawdziłem poprzez diagnostykę Dzwoniłem do serwisu w W-wie powiedzieli ,że to raczej końcówka mocy. Na ekranie w trybie diagnostyki wyszedł tam komunikat DC PRT 0% . Jeżeli miałbym pewność ,że to końcówka to raczej pół biedy gorzej jeżeli to np procesor

Widać po śrubach , i pląmbie ( naklejce ? ) że był rozkręcany ? ( śruby mógł dać nowe )

Jeżeli tak to facet prawdopodobnie zrezygnował z naprawy .

( Coś mi to KD nie idzie

To tylko dziwny zbieg okoliczności .

Po śrubkach raczej nie widać tak czy inaczej coś jest nie tak ponieważ jak dzwoniłem do gościa to słyszałem jak pytał się małżonki czy ta Yamaha była sprawdzana jak również wcześniej twierdził ,że wzmacniacz żona wysyłała a nie on (cit 20 kg) silna kobieta

I tu jest ryzyko aczkolwiek jest to suma 800 zł -na aukcji została zaniżona , ale mam całą korespondencję emailową dotyczącą uzgodnienia co do ceny także . Jeżeli nie odda będzie problem

I tu jest ryzyko aczkolwiek jest to suma 800 zł -na aukcji została zaniżona , ale mam całą korespondencję emailową dotyczącą uzgodnienia co do ceny także . Jeżeli nie odda będzie problem

Pewnie odda tyle ile pisze na aukcji i postraszy Cię że możesz mieć tak samo jak on jakąś odpowiedzialność karną( w zasadzi na tym się nie znam , ale tak może być )

Edytuję : napisz mu : najpierw niech odda 800 zł , a później wyślesz .

WTak najbardziej pasowało by mi jeżeli by ją naprawił , a jak będzie tak jak piszesz to wtedy osobiście będę oskarżycielem:)i założę postępowanie.

Ale raczej sprawia wrażenie osoby uczciwej także niech tak zostanie .

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.