Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki napęd do cd Meridian 506.18

st.stephen

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od póltora roku cd meridian 506.18 wszystko było OK ale niestety jakiś czas temu cedek czasie odtwarzania czasami cofnie sćieżke płyty o jakieś pół sekundy lub nawet całą sekundę. Napiszcie czy to jest wina napędu jeżeli tak to jaki siedzi tam napęd. Podejrzewam że to jakiś Philips CDM tylko nie wiem czy CDM 12.4 czy jakiś inny. Gdzie można taki dostać? Czy lepiej naprawę zostawić to fachowcom?

https://www.audiostereo.pl/topic/86626-jaki-nap%C4%99d-do-cd-meridian-50618/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 tygodnie później...

Prawdopodobnie należy usunąć stare zbrylone smary z prowadnic lasera i nałożyć nowe,miałem podobny problem przy CDM12.5,taki zabieg wystarczył,oryginalne philipsowskie CDM-y to dosyć trwałe napędy.

Wrzuć fotkę swojego 506.18,skąd wiesz,że to wersja 18-bit?

l'enfant sauvage

• 2 tygodnie później...

No właśnie nawet nie wiem czy to wersja 18 czy 16 bitowa. Fotkę spróbuję wrzucic wkrótce.

Napisz jak dostać się do prowadnic lasera. Bo ja troszkę 'ciemny' jestem z elektroniką.

W tej wersji może być CDM12.4.

Jeśli masz zdolności manualne, to w 30 minut można rozebrać, wyczyścić i nasmarować napęd.Jeszcze spróbowałbym przeczyścić soczewkę lasera.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.