Skocz do zawartości
IGNORED

WKŁADKA MM do Rocka

mlynas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie poszukuje dobrej wkładki do ciężkawego raczej ramienia S (SANSUI SR-222) , ma się sprawdzić w Rocku głównie i najlepiej nie przekroczyć 1000 zł , może ktoś ma doświadczenia z jakimiś wkładkami do rocka i ciężkiej muzy ? może Goldring 1042 ? Sumiko Pearl? doradźcie coś

https://www.audiostereo.pl/topic/86923-wk%C5%82adka-mm-do-rocka/

Do rocka, a konkretnie to od jakiego rocka?

Dla mnie G1042 jest wspaniałą wkładką i będzie przynajmniej dobrze odtwarzał każdy rodzaj muzyki, Sumiko jest bardziej neutralna. Do ciężkiego ramienia może się udać wsadzić Denona 103 lub 160, ale to już trochę inne granie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Panowie poszukuje dobrej wkładki do ciężkawego raczej ramienia S (SANSUI SR-222) , ma się sprawdzić w Rocku głównie i najlepiej nie przekroczyć 1000 zł , może ktoś ma doświadczenia z jakimiś wkładkami do rocka i ciężkiej muzy ? może Goldring 1042 ? Sumiko Pearl? doradźcie coś

Witam,

Słucham przede wszystkim rocka, ciężkiego (np. Black Sabbath, Led Zep, Deep Purple, Judas Priest, Metallica, AC/DC, Saxon etc. i symfonicznego Yes, EL&P etc. Jeżeli mogę się podzielić uwagami i coś polecić to w moim systemie sprawdza się idealnie do tej muzyki wkładka Rega Exact. Ręczna solidna brytyjska robota.

Pozdrawiam

wielkie dzięki za sugestie , jaka masa ramienia nie wiem ( nie moge nigdzie dojrzeć w necie (gramiak SANSUI SR-222) ) , PRE to graham slee V .

Dlaczego Denon 103 i 160 to inne zupełnie granie?

Witam,

Słucham przede wszystkim rocka, ciężkiego (np. Black Sabbath, Led Zep, Deep Purple, Judas Priest, Metallica, AC/DC, Saxon etc. i symfonicznego Yes, EL&P etc. Jeżeli mogę się podzielić uwagami i coś polecić to w moim systemie sprawdza się idealnie do tej muzyki wkładka Rega Exact. Ręczna solidna brytyjska robota.

Pozdrawiam

dzięki wielkie za porade , a można wiedzieć z jakim grmofonem i pre ona gra? Idealnie trafiłeś w zestaw , u mnie ponad to jeszcze RUSH

jaka masa efektywna ?

z jakim pre ma współpracować?

Waluch tyle znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale dalej nie wiem jak waga ramienia , pre graham slee V , doradzisz coś ? każda rada cenna i pozwoli mi być może nie popełnić błędu i wybrać naprawdę wkładkę na pare lat

O rany !!!! ta Rega Exact kosztuje 600$ !!! troche dużo jak na gramiaka za ok 300-400zł , tak do 1 tyś +- 100zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki wielkie za porade , a można wiedzieć z jakim grmofonem i pre ona gra? Idealnie trafiłeś w zestaw , u mnie ponad to jeszcze RUSH

Waluch tyle znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale dalej nie wiem jak waga ramienia , pre graham slee V , doradzisz coś ? każda rada cenna i pozwoli mi być może nie popełnić błędu i wybrać naprawdę wkładkę na pare lat

O rany !!!! ta Rega Exact kosztuje 600$ !!! troche dużo jak na gramiaka za ok 300-400zł , tak do 1 tyś +- 100zł

Witam ponownie,

Cieszę się, że słuchamy podobnych wykonawców. Rush też, i to bardzo ale raczej starsze płyty :)). Wracając do głównego wątku to u mnie ten Exact gra z Regą P5. Powód jest prosty. Długo szukałem i decydowałem się w sprawie gramofonu. Przemówiły do mnie przede wszystkim 2 główne kwestie: historia i tradycja firmy (lubię jak coś jest "crafted in Great Britain" a nie tylko "made in Great Britain" oraz to, że dzięki trzypunktowemu mocowaniu wkładki w oryginalnym ramieniu Rega nie muszę się bawić z poprawnym ustawieniem i mam pewność, że wszystkie parametry ustawienia wkładki etc. są na tip-top. Wymieniłem w oryginalnej Redze subplatter i talerz, sprowadziłem z USA oba te elementy dedykowane do Regi P5 w rozsądnej cenie. Jako pre-amp w moim torze jest Yaqin MS-12B, a wzmacniacz to Audioromy FU13. Cena wkładki w Polsce jest lepsza: 960 PLN (dlatego odpowiedziałem na twój post - do 1000 PLN). Można ją kupić w tej cenie od oficjalnego dystrybutora Regi na Polskę.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy taką wkładkę (Rega Exact) można zamocować poprawnie w normalnym headshellu - 2 punktowym?

Oczywiście, a dlaczogóż by nie? Z trzeciego gwintu we wkładce wtedy się nie korzysta.

Pozdro,

Yul

• 3 miesiące później...

Witam , przeglądam tematy z wkładkami mm i w sumie ten tytuł jest mi najbliżej( słucham rock/hard/blues/psycho) - jaką wkładkę mam kupić do mojego zestawu (w zakładce o mnie). Na dzień dzisiejszy mam wkładkę "no name" , ale przyszedł czas na zmiany. Andrzej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.