Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny głośnikowe wybitne w swym przedziale cenowym

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

Piszesz pięć razy więcej postów dziennie niż ja, w tym większość to tanie dowcipasy. To się nazywa grafomania, może też jakieś kompleksy. Radzę zachowaj się adekwatnie do swojego nicka - zredukuj maksymalnie szumy !!!

to pisz więcej ode mnie , nie będzie Ci żal. Twoja wiedza na temat znaczenia słów jakich używasz, jest co najmniej mierna. I "zredukuj" osobiste wycieczki, bo to wyraźny znak, że masz psychiczne problemy.

to pisz więcej ode mnie , nie będzie Ci żal. Twoja wiedza na temat znaczenia słów jakich używasz, jest co najmniej mierna. I "zredukuj" osobiste wycieczki, bo to wyraźny znak, że masz psychiczne problemy.

Nie ja zacząłem. Dbx ma wiele znaczeń, m.in. to, które przywołałem ( Ty możesz nie wiedzieć bo PS3 to nie te klimaty). Nie wiem czemu aż tyle czasu ci poświęciłem. Koniec, bez odpowiedzi. Uff

Nie ja zacząłem. Dbx ma wiele znaczeń, m.in. to, które przywołałem ( Ty możesz nie wiedzieć bo PS3 to nie te klimaty). Nie wiem czemu aż tyle czasu ci poświęciłem. Koniec, bez odpowiedzi. Uff

no wreszcie, i pamiętaj, dotrzymuj słowa,

Revox AX 545 z papierowymi membranami, szczególnie do wzmacniaczy lampowych i niewielkich pomieszczeń, bo obudowy są zamknięte. Próżno szukać za 10 tyś zł i droższych, które im dorównają, o czym się nausznie przekonałem.

Rzeczywiście Pylon Pearl są takie dobre? Jakiś pół roku temu mocno się nad nimi zastanawiałem, ale wygląd mnie troszkę odstraszył. Rozumię, że odłuchiwałeś tych kolumn, czy możesz mi mniej więcej przybliżyć ich brzmienie?

człowieku pół roku temu tych kolumn nie było w sprzedaży, ja je kupiłem tydzień temu a sprzedawca powiedział mi, że dostępne są od 2 miesięcy. Ogólnie polecam je.

• 1 rok później...

Proac Studio 100 :) mozna kupić za około 2500 zł, a nawet taniej,

czy ta tym forum zawsze wszyscy muszą sobie udowadniać kto jest mądrzejszy...

ale to chyba specyfika tego miejsca

• 2 tygodnie później...

telefunken tl-80 w idealnym stanie mimo lat nie licząc drobnych zarysowań cena 100zł po negocjacji :P więc wydaje mi się dobra... to jest moje odkrycie do jazzu i spokojnych brzmień teraz szukam aktualnie do nich jakiegoś ciepłego wzmacniacza lub lampy. Moje pytanie ktoś wie jaka jest ich sprawność bo wydaje mi że są dość efektywne.

• 1 miesiąc później...

to faktycznie bardzo dobra kolumna zobacz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) widziałęm tam temat o Twoich kolumnach, który cie na pewno zainteresuje zainteresuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To i ja dorzucę. JBL LS80. W "odpowiednim" towarzystwie te kolumny po prostu wciskają w fotel. i nie tylko dynamiką ale przede wszystkim wiernością przekazu. Mają w sobie coś niebywałego gdy spotkają się z dobrym , wydajnym, ciepłym piecem i grają starą muzykę rockową, krautrock itp.

A wszystkie są najlepsze w swoim przedziale cenowym tak podają prod. i sprzedawcy. du..a du..p...

I zwykle są porownywalne z dwukrotnie droższymi ;-)

A nawet do 3razy x nie mają sobie równych.To tak jak z tym dzisiejszym Łososiem, luksus itd. naj ładniej wyglądający pochodzi z hodowli napychany paszą modyfikowaną,i ch..j czym jeszcze jest zaprawiany ,ale to Łosoś. Dobrze że ja mam koło siebie górską rzekę przynajmniej mogę pstrąga złapać-prawdziwego. Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć ,zaczyna mnie to nudzić. Te mity srity itd. Samemu przerzuciłem ze 200 par dość różnych kolumn u siebie w domu. I jakież to było moje zdziwienie kiedy to klocki za max 60-300zł powalały dźwiękiem.przy czym zaznaczmy że dźwięk jki uwielbiam to JBL everest ,TAD,Tannoy Sliver, Harbeth. oraz stare konstrukcje na papierze. Ale taki już jestem ,i nie z tego powodu że coś mi tam nie pasuje.

Myślę, że ze względu na wykonanie i dwukrotnie wyższą cenę podobnej konstrukcji sklepowej, można pokazać ciekawe monitory na aukcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nie ma tam konkretnie modelu tylko podobne wiem bo już przeszperałem internet bo nigdzie nie mogę sprawdzic jaką mają one sprawnośc

na razie grają na miedziakach ze wzmacniaczem telefunken ha-870 ale myślę że jak bym podpiął pod lampę to było by jednak lepsze brzmienie

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 11 Kwietnia 2013 - personalny atak
Ukryte przez misiomor, 11 Kwietnia 2013 - personalny atak

Tannoy Mercury F3

A co masz do sprzedania?

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.