Skocz do zawartości
IGNORED

Fascynacje jazzowe

Rekomendowane odpowiedzi

Na recenzjach mi nie zależy.Są różne gusta rozumiem,że dobra muzyka to tylko ta,której Ty słuchasz?Więcej pokory!

Wojtuś, pokorę w sobie wypracowałem ale jak patrzę na to czego słuchacie to przecieram często oczy ze zdziwienia.Jeszcze byś

wiele mógł się ode mnie nauczyć o muzyce podobnie zresztą i MarkN . Problem w tym że jesteście zamknięci na muzykę w szerokim

tego słowa znaczeniu jak w kapsule i nie jest to kwestią gustu.

Magne - ok.piszesz chłopakom by się rozglądali za nowymi muzykami,lecz Gato niczym nowym nie jest.

To muzyk znany i ceniony od kilkudziesięciu lat !!!!!!!!

Tak, Magnepan, ty jesteś debeściak, jeśli chodzi o muzykę. Tylko dlaczego proponujesz nam taką kiepską? Zaskocz nas czymś dobrym, a nie jakieś dicho dobre dla wąskonosych emerytów zapodajesz. Daj coś na poziomie.

Szub. przecież jesteście gronem pierdzących dziadków pijących bawarkę którzy zasłuchani są w muzykę swoich szczenięcych

lat w krótkich spodenkach.przy rozpadającej się graj szafie. Daję wam loda a wy mówicie że chcecie krówkę mordoklejkę

aby pózniej oblepionymi paluszkami zostawiać ślady na okładkach płyt które zasyłam do waszego skostniałego grona.

Ale i tak WAS lubię bo mam duże pokłady tolerancji .To że niektórzy z was pogłuchli to wiem i ubolewam że nie możecie w pełni

cieszyć się muzyką.

Frank, jesteśmy z tej samej wsi,pozostałe grono mieszka jeszcze w lesie lub na skraju. Kilka dni temu kupiłem Yellow Shark -

Franka Z. piekny remastering z muzyką od której nasi dziadkowie dostali by bólu głowy więc oszczędzę im tej przykrości. Ale jak

któryś mnie wnerwi to zapodam kakofoniczny kawałek dla świętego spokoju albo coś z kapitanem Beefheartem na pokładzie.

Magne - ok.piszesz chłopakom by się rozglądali za nowymi muzykami,lecz Gato niczym nowym nie jest.

To muzyk znany i ceniony od kilkudziesięciu lat !!!!!!!!

Puszczam im starych klasyków na poziomie bo z nowymi rzeczami to mają już poważny problem co to takiego i nie potrafią

nawet sklasyfikować a co dopiero posłuchać.

Za pare lat inne pieski beda ujadac wokol Ciebie kolego....

NVA jak odsłuchy ? wietrzyłeś pokoik ?

Gość papageno

(Konto usunięte)

Magnepan, pozakładałeś jakieś wątki z prymitywną muzyczką dla maluczkich i tam byłeś klasą dla siebie samego. Bo prawie nikt tam nie pisał. Więc wklejaj sobie tam swoje gnioty.

A teraz posłuchaj JAZZU.

Ok, dla wszystkich emerytów ode mnie i Franka pouczająca lekcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To był najbardziej kulturalny wątek na forum.

Mógłby takim pozostać.

U mnie dzisiaj leci

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mógłby takim pozostać.

Mógłby, gdyby nie jeden młodzieniaszek i jego prowokacje, niemiłe ataki i kiepskawa muzyczka.

Poza tym, to jest wątek o JAZZIE, a nie o jego imitacjach.

Magnepan, pozakładałeś jakieś wątki z prymitywną muzyczką dla maluczkich i tam byłeś klasą dla siebie samego

Bo większość 'ekspertów' nie znała prezentowanych wykonawców podobnie jak Ty i Szeryf.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ten dom Basildon wynajmuje z dzieciakami ale w Polsce mam ....jeszcze dwa mieszkania, w Gdansku i we Wloclawku.

Edytowane przez Arek__45

Poza tym, to jest wątek o JAZZIE, a nie o jego imitacjach.

Oczywiście, proszę bardzo.

Ukryta Zawartość

Bawarka u starszych panów.Pozdrawiam

Kończymy Joe Zawinulem i jednym z lepszych jakościowo nagrań tego klawiszowca w multibrandowym stylu : jazzu,etno, world,nu.

Ukryta Zawartość

Tony Allen - multidrummer , moje odkrycie sprzed 15 lat, posłuchajcie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan

I dalej jest.

Kolejne moje odkrycie to Doctor L w utworze 'Psycho on da bus' i Tony Allen drums.

>Megan

mamy już wtorek, a Ty jeszcze nie wytrzeżwiałeś?? :-)))

Posłuchaj coś z ostatnich nagrań Brotzmanna, Vandermarka albo W.Parkera to będziesz wiedział co nowego w prawdziwym jazzie słychać.

Roots chopie roots.

Coś dla Wojtusia I i całej reszty, tak powinna wyglądać prawdziwa recenzja dobrej płyty.

A to już jeden z utworków na Hot Rats - ' Willie de Pimp' co w wolnym tłumaczeniu znaczy Willie sutener i Captain Beefheart

na pokładzie z Frankiem Z.

I ostatni już dzisiaj klip na dobranoc zatytuowany 'Nie jedzcie panowie żółtego sniegu ' przestrzega Frank Zappa.Dlaczego ? Zobaczcie sami.Pozdrawiam wszystkich fanów dobrej muzy a zwłaszcza MarkaN.

Magnepan, napaćkałeś mnie we wątku troszku, a nawet troszeczku... Walisz jak kura, gdzie popadnie i chociaż lubię drób, to jednak przeginasz. Masz przeca swoje wątki i tam możesz się spełniać i spuszczać do woli nad swoją ukochaną muzyczką i ukochanymi wykonawcami. Nie mam problemu ze smutowym gustem i chętnie wysłucham najnowszych propozycji z Twojej szafy grającej tylko pozwól ludziom słuchać własnych klimatów i nie narzucaj w tak prymitywny sposób swoich zupełnie nieprzemyślanych propozycji. Z Frankiem też nie musisz się naprężać i przepinać medali z pidżamy na garnitur bo kto ma znać jego muzykę, ten na pewno zna i wie dobrze o co chodzi. Życzę Ci więcej luzu, pokory, tolerancji i przede wszystkim świadomości jazzowej, chociaż z tym ostatnim może być problem bo sądzę, że jest to jednak pułap dla Ciebie nieosiągalny... i nie ma w tym nic złego... rozumiem, że jazz nie jest Ci bliski i słuchasz swoich innych ulubionych, ale jak najbardziej próbuj dalej i być może przyjdzie taki dzień, w którym swoim zachowaniem przekonasz mnie do siebie... Na dzisiaj, znowu nie trzymasz poziomu i zupełnie niepotrzebnie paskudzisz.

Dedykacja dla Ciebie... "How To Be A Megastar"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Witaj Mareczku,Twoje żale są po części uzasadnione ale nie bądż też aptekarzem, trochę innych klimatów nie zaszkodzi w tym

wątku.Z mojej strony to była czysta prowokacja a nie złośliwość. Wiesz dlaczego ? Bo wiedziałem że puszczając Franka Z. nikt

z twojego grona wraz z Tobą nie odważyłby się napisać jak zwykle to bywało, że be,że co to za nagranie jakiegoś nieznanego

wykonawcy, że do bani z takim jazzem itd. Wklejenie na początek utworu Bobby Brown to świadoma reakcja na Wasz

skostniały i stetryczały establiszment zafałszowany pseudo dobrymi manierami i nibywiedzą o jazzie i poklepywaniem wzajemnie

po pleckach oraz dwuznacznymi spojrzeniami. To tyle na dzisiaj i wracam do swoich juz trochę zapomnianych wątków.

Tak na marginesie to powiem Ci ze jestes mocno osadzony w jazzie lat końca 70 i 80 gdzie poza fushion i jazz/rockiem nic się

nie działo.Pisałem juz o tym ale widocznie nie ukazuje się za duzo nowości albo nie masz do nich dostępu bo klepiesz na

okragło ten okres. Jak by nie było to przemyśl dalsze swoje wpisy i wzbogać je czymś wyjątkowym czego otwarcie Tobie życzę .

Pozdrawiam.

Ps.Wybacz ze nie słuchałem tego co powyzej ale to co ma ponad 10 min.odsuwam na bok.

Edytowane przez Magnepan

Czy mógłbym prosić, aby pan Magnepan przestał umieszczać swoje wpisy w tym wątku lub każdym innym nie założonym przez niego. Byłbym bardzo wdzięczny. Totalnie Pana nie rozumiem (nie dlatego proszę o zaprzestanie swojej "działalności kaznodziejskiej". Jeżeli ktoś uważa ża pan wojciech iwaszczukiewicz i MarkN nie znają się na jazzie ( użycie wyrażenia "muzyce improwizowanej" pewnie oddawałoby lepiej zakres obejmuący muzykę, na której się znają:) ), to moiim zdaniem nie śledzi tego forum uważnie lub nie umie czytać ze zrozumieniem.

Jeden przykład. To dzięki wpisom Pana Iwaszczukiewicza poznałem Vijay'a Iyer'a i jego świetną muzykę. A jeżeli pan Magnepan uważa, ze przykład Iyer nie jest dobry przykład to po raz kolejny proszę o zakończenie udzielania się przez pana na tym forum.

Panie Marku i Wojciechu, dziękuję bardzo za wprowadzenie do mnie do tego magicznego świata. Nie przejmujcie się wpisami Magnepana (on raczej kompromituje się nimi sam wystarczająco).

pozdrawiam

PS Shorter rządzi i bije świeżością i nowością wielu młodych:).

Panie Wiedzący, miło że pan tak ocenia MarkaN i Wojciecha I. bo ich wiedza o jazzie bedzie i tak przepastna dla pańskich

możliwości. Co się tyczy wpisów to po to jest forum aby wypowiadać się na różny temat i w róznych wątkach.

po to jest forum aby wypowiadać się na różny temat i w róznych wątkach.

Zgoda, ale to jest wątek o jazzie, a nie o nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie. Zatem piszmy o jazzie. O, właśnie, koncerty w Sztokholmie Stana Getza i Cheta Bakera z 1983 roku. Jeśli ktoś ma ochotę na oddech, spokój, nastrój, lirykę, zadumę, to właśnie tu ją znajdzie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi