Skocz do zawartości
IGNORED

Monika Borzym -

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki recenzji niejakiego p.Duszy, do której kieruje link podany przez Violeta, odkryłem ciekawą własność mojego odtwarzacza lub wzmacnicza. Otóż niejaki p.Dusza napisał:

"..Już w pierwszym utworze "You Know You're No Good" nawiązuje do legendy Amy Winehouse. Ale wcale nie sili się na interpretację w stylu r'n'b. Przypomina mi raczej Madeleine Peyroux czy Toma Waitsa, a sekcja instrumentów dętych w tle jest typowo jazzowa i to w najlepszym, subtelnym stylu.",

a moje urządzenia zamieniają dźwięk wydawany przez sekcję instrumentów dętych na dźwięk zbliżony do dźwięku akordeonu. Jak sądzicie, czy to wina odtwarzcza czy wzmacniacza?

Jestem zarejestrowany na wielu forum, ale tak naprawdę rzadko tam wchodzę.

Jeśli chodzi o muzykę i śpiew - Monika B. - niszczy nasze "gwiazdy", młode jak Agnieszka ( czytaj Aga ) i te " stare" - tu można wpisać dowolne nazwisko. W utworze Mingusa ( w oryginale śpiewa Joni Mitchell )- ( dla wszelkich malkontentów , utwór " The dry cleaner from des moines " w aranżacji największego basisty - sorry nie będę podawał nazwiska, bo to nie jest szkółka niedzielna,)

Monika śpiewa tak rewelacyjnie że Mingus , który obdarował swojego następce (basistę ) kontrabasem ( Aladar Pege - Wegier ), musiał by jej oddać swój mikrofon ( bo co można dać wokalistce ) którym nagrywał swój kontrabas w latach 50-tych dla wytwórni Savoy. Chylę czoła prze umiejętnościami Moniki Borzym i operatywnością jej menago - a jak to zinterpretują polskie publikatory , toż to jest zupełnie inna sprawa.

Pozdrawiam znawców i miłośników polskich vocali. D.

Płytkę zamówiłem ,chociaż miałem już nie kupować "tradycyjnych" płyt CD-A :-) .

Odkąd stałem sie posiadaczem Oppo ,skonfigurowałem go z Arcamem i z tą wielością kolumn nie "wychodzę" prawie z klasyki "wielokanałowej" ,

żona ma prawie 100 płyt SACD i DVD-Audio /tylko klasyka/ do tego moje prawie 40 z jazzem i trochę lżejszym repertuarem .... ,

odpływam i nurzam się w tej przestrzeni :-)

• 1 rok później...

Monika Borzym „My Place” – dziś premiera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-0-78726400-1381863499_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.