Skocz do zawartości
IGNORED

głupie pytanie o tłumaczenie nazwy YAQIN

elduce

Rekomendowane odpowiedzi

To raczej nazwa własna jak np. SONY. Ciężko przetłumaczyć - jednak koleżanka twierdzi że można to rozumieć jako "Podbój świata" (Qin - świat lub ptak, zależnie od kontekstu). Choć głoski Ya i Qin mają po kilkadziesiąt znaczeń…

Jest też inna możliwość:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Edycja: Nowe info, Yaqin oznacza najprawdopodobniej "instrumenty z Azji" lub "fortepiany z Azji", jest to również popularne chińskie imie

Ukryta Zawartość

W necie znalazlem watek w ktorym stwierdzono co nastepuje:

"..After getting seriously into HE speakers, the obvious next phase was SET/Flea powered amplification. Nothing is like the linear sound provided by a single device in the amplification chain. I'd been scouring the web for good deals on 300B, 845, 2A3 based SET amps, and ran across a chinese company called YaQin (and arabic word which loosley translates as "certian" or that which is "sure").."

Pisałem o znaczeniu słowa Yaqin w wątku o Yaqin MS-20L:

Słowo Yaqin pochodzi z języka arabskiego i oznacza „pewnie” lub „to, co jest pewne”. Inne znaczenie to „elegancki charakter”, ponieważ Ya znaczy w języku chińskim „elegancki” (właściwy), a Qin – „charakter”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Firma Yaqin mogłaby jeszcze zrobić kolumny do wzmacniacza lampowego ,równie dobre jak sam wzmacniacz i znów mogliby zrobić sporo zamieszania na rynku

Piotr

No bo ten Yaqin to super jest, prawda?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Firma Yaqin mogłaby jeszcze zrobić kolumny do wzmacniacza lampowego ,równie dobre jak sam wzmacniacz i znów mogliby zrobić sporo zamieszania na rynku

I jeszcze cd,kable,kondycjoner i byłaby Nirvana nr 2!!

No bo ten Yaqin to super jest, prawda?

powiem Ci, że był u mnie człowiek z 34-ką i po włożeniu kilku EL-ek, na sylwanii fat boy, w triodzie, dla mnie zagrało toto całkiem całkiem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

powiem Ci, że był u mnie człowiek z 34-ką i po włożeniu kilku EL-ek, na sylwanii fat boy, w triodzie, dla mnie zagrało toto całkiem całkiem

Mimo, że właśnie sprzedaję 34kę nie dam złego słowa o tym wzmacniaczu powiedzieć. Po aplikacji odpowiednich lamp, w swojej kategorii cenowej to doskonałe urządzenie. Co z nowych budżetów do 2 tyś zł może się zbliżyć do tych wzmacniaczy? Raczej nic.

Moglbys conieco napisac jak ten yaqin gra w porownaniu z eico hf60???

bardziej audiofilsko ale tylko na tych lampkach i dopiero w triodzie

hf60 to taki bardziej żywiec, bliżej rocka i estrady, słyszałeś

A fat boys to NOSY czy jakas wspolczesna reedycja (nie bardzo sie znam na el34)?? mam na stanie kwartet starych tesli el34 z 73 roku ze 100% emisja, zdaje sie sluchalismy tesli z eico na zmiane z RFT i tesle chyba bardziej po cieplej stronie o ile pamietam...chyba zakupie tego yaqina celem blizszej konfrontacji organoleptycznej bo nadal nie mam lampowej amplifikacji do dahlquistow a szkoda zeby staly i sie kurzyly...

tesle? - po baardzo ciepłej stronie, rft to fajne lampki

fat boy to nos sylvanii, na ebay dawniej po 70-80$ ostatnio nie sprawdzałem

a na wejscie co by pasowalo do tego janka?? Ef95 sa relatywnie tanie w porownaniu z ecc83 i 82 ale ich klasyfikacja jakosciowa to dla mnie kompletna zagadka...podoba mi sie yaqin ms13 bo ma na wejsciu ecc81 a tych mam kilka par, min. marconi i siemensy e801cc. Nie wiem czy nie lepiej ten model kupic ale recenzji na jego temat poki co brak :/ tak czy inaczej skoro twierdzisz ze sprzet za 1/4 ceny eico gra tak dobrze, to napewno warto zainwestowac te pare grosze i dac mu szanse...

pozdrawiam

skoro twierdzisz ze sprzet za 1/4 ceny eico gra tak dobrze, to napewno warto zainwestowac te pare grosze i dac mu szanse...

eico 1956r będzie wciąż drożał, yanki? nie sadze

nie lubię ecc81, fajna barwa lecz zero ekspresji, ale we zawsze można zrobić po swojemu, ma bardzo duży wpływ na efekt końcowy

Dobre. Elduce zapytał się i ...zniknął.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Spoko, spoko nie zniknąłem, dzięki wielkie za tłumaczenie:) A ponieważ w wątku i tak zrobił się już niezły bałagan, to zapytam. Czy yaquin mc-10l, zagra lepiej od Musicala Fidelity E10? Kolumny puki co to AE EVO 3, lub ewentualnie Mission M71.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.