Skocz do zawartości
IGNORED

Nergal

winylon

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Możesz zaklinać rzeczywistość ale Perfect nadal jest znany tylko w Polsce i tylko Polacy ich słuchają. Adama i resztę wymienionych przez mnie kapel słucha cały świat... Tyle :-)

Niczego nie zaklinam. Po prostu zwróciłem uwagę tylko na to, iż "Perfect " w latach 1980 uchodził za sumienie młodych ludzi w tamtych czasach. Potem Markowski publicznie oświadcza - nie było żadnej idei, a tylko komercja. Nie oceniam też twórczości tych kapel. Nikt nikomu nie zagwarantuje, że w któryś momencie Nergal powie, iż jego zachowania około muzyczne miały na celu jedynie zwiększenie sprzedaży płyt. Czasy, kiedy rock miał wpływ na rzeczywistość dawno już minęły. Dalej jednak może mącić w głowach. Nie wiem czemu tak trudno to zrozumieć.

Adama? Zażyle o nim piszesz - kolega?

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3256102

Niczego nie zaklinam. Po prostu zwróciłem uwagę tylko na to, iż "Perfect " w latach 1980 uchodził za sumienie młodych ludzi w tamtych czasach. Potem Markowski publicznie oświadcza - nie było żadnej idei, a tylko komercja. Nie oceniam też twórczości tych kapel. Nikt nikomu nie zagwarantuje, że w któryś momencie Nergal powie, iż jego zachowania około muzyczne miały na celu jedynie zwiększenie sprzedaży płyt. Czasy, kiedy rock miał wpływ na rzeczywistość dawno już minęły. Dalej jednak może mącić w głowach. Nie wiem czemu tak trudno to zrozumieć.

Adama? Zażyle o nim piszesz - kolega?

Ja jestem z pokolenia które mówi do siebie po imieniu nie per pan :-)

Po co szukanie jakiejkolwiek ideologii w muzyce? To jest po prostu sztuka, bez żadnego głosu pokolenia, nadętych ideałów, etc. Czy w King Crimson - nomen omen również odniesienia do szatana ;-))) - była jakakolwiek ideologia? W muzyce Zeppelinów? No może w tekstach jakieś odniesienia do fantasy i innych baśni :-) Czemu nie było interewencji tych podstarzałych kawalerów Jezusa kiedy grał np. Slayer? ;-)

Tak czy inaczej świetną reklamę Behemoth ma dzięki oczadziałym ;-)

Pod linkiem kalendarz dla kawalerów Jezusa na najbliższe miesiące do walki z szatanem ;-) obserwujmy czy też tak ochoczo będą walczyć jak z Behemoth ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3256553

Ja jestem z pokolenia które mówi do siebie po imieniu nie per pan :-)

Po co szukanie jakiejkolwiek ideologii w muzyce? To jest po prostu sztuka, bez żadnego głosu pokolenia, nadętych ideałów, etc. Czy w King Crimson - nomen omen również odniesienia do szatana ;-))) - była jakakolwiek ideologia? W muzyce Zeppelinów? No może w tekstach jakieś odniesienia do fantasy i innych baśni :-) Czemu nie było interewencji tych podstarzałych kawalerów Jezusa kiedy grał np. Slayer? ;-)

(...)

W starym dobrym rocku mozna znaleźć wszystko - nawet tematy będace dzisiaj trendy. A jak się tekstu nie rozumie... Utwór brzmi pięknie:

"Well, I'm not the world's most mascular man,but I know what I am. I'm glad, I'm a man

so is Lola, Lo lo lo lo Lola, Lo lo lo lo Lola

Lola, la la la la Lola, la la la la Lola..."

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3256580

W starym dobrym rocku mozna znaleźć wszystko - nawet tematy będace dzisiaj trendy. A jak się tekstu nie rozumie... Utwór brzmi pięknie:

Ukryta Zawartość

"Well, I'm not the world's most mascular man,but I know what I am. I'm glad, I'm a man

so is Lola, Lo lo lo lo Lola, Lo lo lo lo Lola

Lola, la la la la Lola, la la la la Lola..."

Bardzo ładna przyśpieweczka ogniskowa o transie tylko co to ma wspólnego z Nergalem? :-) Nie interesują mnie tematy trendy ale jeśli lubisz takie przebierańce to wszystko świetnie, nie moja sprawa, rób co Ci sprawia przyjemność :-) Ja nie jestem trendy ani w muzyce ani w życiu codziennym.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3256638

Nergal to taka marionetka mediów, on to robi świadomie i liczy sprzedaż płyt, wykorzystuje komercję i wszystkie dobra płynące z naganianego przemysłu muzycznego, tak czy inaczej - głupi nie jest. Jedni zarabiają dupą, inni robieniem strasznych min, a przekaz powierzchowny tych wypocin ma tyle wspólnego z jego prywatną ideologią i poglądami co nic, chyba, że ktoś myśli, że on sobie te teksty przed snem w ramach paciorka recytuje. Choć pewnie część tak myśli. Ktoś sprzedaje bajeczki, ktoś w nie wierzy, a wszystko kręci się i tak wokół pieniądza. Z polskich grajków jeszcze jakiś czas temu niezła była Mgła, na bieżąco jednak nie śledzę już losów tej muzyki od dłuższego czasu.

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3257112

Tak na poważnie to współczesne dance jest bardziej evil.

A disko w polu? To jest połamanie prawie wszystkich 10 przykazań :-) w tekstach i na przytupówach temu towarzyszących :-)

0123c2499d8128be309ba646c5f6ca58,62,37.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/7/#findComment-3262026
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.