Skocz do zawartości
IGNORED

A może lampa ....

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie tak bywa jak system jest żle dobrany. Z moich kilkumiesięcznych doświadczeń lampa jest zdecydowanie bardziej czuła na to jakie jest żródło, na czym stoi, co do niej podpinamy. Ostatno słuchałem monobloków 50-watowych na lampie 845 i ... nogawki mi fruwały, a kanapa drżała. Takiej dynamiki w życiu nie słyszałem, a do tego jeszcze super przestrzeń, wyrażne plany w głąb sceny i jedwabista góra. Eeehhh ...mój system to takie pitu pitu... i to wszystko z lampy.

Dla jasności(bo mogłem być żle zrozumiany)te super monobloki to drogie Cary CAD 805, a nie jakieś chińskie.To już dżwiek hiend, co nie zmienia mojego(i nie tylko) zdania, że chińskie wzmacniacze lampowe( przynajmniej niektóre) są świetne , a stosunek ceny do oferowanego dżwięku rewelacyjny.

a jak wypadają lampowce na magnepanach? Generalnie zalecany jest mocny wzmak tranzystorowy ale może w rzeczywistości lampa sobie spokojnie poradzi. Ma ktos w tej mierze doświadczenie? Ciekaw jestem takich doświadczeń.

pociągnie kewlary ? jakie masz cd ? z jakimi kolumnami grał / gra ?

Ja mam Studio 16hertz na kevlarowym SS i sprzet w jak o mnie. MS-34D bardzo dobrze wysterowuje ten glosnik.

Pozdrawiam

Ja mam Studio 16hertz na kevlarowym SS i sprzet w jak o mnie. MS-34D bardzo dobrze wysterowuje ten glosnik.

Pozdrawiam

to wazna informacja. grałeś wczesniej na jakims tranzystorze na tych głosnikach ? mógłbys napisac pare słów o dźwięku ?

chodzi mi o porównanie tranzystora i lampy ... wtedy bedę mógł sobie jakoś wyobrazić to połaczenie

to wazna informacja. grałeś wczesniej na jakims tranzystorze na tych głosnikach ? mógłbys napisac pare słów o dźwięku ?

chodzi mi o porównanie tranzystora i lampy ... wtedy bedę mógł sobie jakoś wyobrazić to połaczenie

Teraz gram na tranzystorze (Marantz PM-17) moj Janek jest w trakcie modyfikacji:) Brzmienie? Jakby takie suche, zdecydowanie mniej wypelnione (podobne wrazenie mialem jak pierwszy raz podlaczylem lampe u siebie w domu). Bas troche mniej kontrolowany, wysokie troche suche. Nie powiem, ze Marantz gra zle, ale ja podobnie jak wielu po posluchaniu lampy uwazam, ze to fajny wynalazek:) Dodam tylko, zeby bylo Ci trudniej;) ze teraz slucham na cd, ktore nie jest moim podstawowym zrodlem (moj CA jest odsluchiwany u kolegi) - to HK HD740 na PCM1702 ale jeszcze bez modow wiec mozna przypuszczac, ze lepsze zrodlo...

Pozdrawiam

• 6 miesięcy później...

witam panowie, w koncu sie przekonałem do zakupu lampy, z uwagi na bliskość no i oczywiście opinie zakupiłem od naszego forumowicza Music Angel XD 800 MKIII i jestem pod wrażeniem :) szukam teraz CD do tego wzmaka, macie jakieś doświadczenia ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.