Skocz do zawartości
IGNORED

Foobar - jak sprawic, by byl milszy dla oka?

Bartol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy natknal sie ktos moze na skorke do foobar'a, ktora zywcem przypominalaby odtwarzanie pelnoekranowe w i-tunes? Chodzi mi o podglad okladki w pelnym oknie i przegladanie albumow wlasnie po okladkach.

Podczepiam się do pytania - ogólnie temat skórek w foobarze to jakieś zagadnienie dla wysoce wtajemniczonych, czasami wydaje mi się aby zainstalować poprawnie skórkę w tym programie trzeba przejść specjalne szkolenie... Proszę pisać propozycje skórek działających z najnowszą, aktualną wersją.

Podczepiam się do pytania - ogólnie temat skórek w foobarze to jakieś zagadnienie dla wysoce wtajemniczonych, czasami wydaje mi się aby zainstalować poprawnie skórkę w tym programie trzeba przejść specjalne szkolenie... Proszę pisać propozycje skórek działających z najnowszą, aktualną wersją.

True... Jak probowalem zainstalowac skoreke pod fb (tego najnowszego) - skonczylo sie to wysypem nmostwa bledow, brakujacych sub-wtyczek.. i reinstalacja foobara. Zasmiecony caly glowny katalog...

Tak wygląda mój :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam Arczi

Ukryta Zawartość

Tak wygląda mój :)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Arczi

Rozumiem, ze to skorka "Sapphire"? Moglbys podzielic sie sposobem (krokami) instalacji?

Znalazlem chyba skore, ktora moze byc tym, czego szukam....

Ukryta Zawartość

Taaa, tylko, ze nie jest kompatybilna z nowa wersja foobara :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No dokładnie dlatego przeszedłem na sapphire i sobie chwalę. Ja skórki na foobara miałem już ileś lat temu (dużo). No ale były one bliższe winamp'owi 2.9 :) niż temu co widać na zdjęciach.

Wszystko jest opisane na forum foobara więc odsyłam.

Pozdrawiam Arczi

Też używałem fooAvA przez parę lat ale po przejściu na foobara 1.x trzeba było poszukać czegoś nowego.

Polecam skórki kolegi Br3tt. Instalacja banalnie prosta - czyli instalacja użytych w skórce fontów i przegranie do odpowiedniego katalogu użytkownika zawartości archiwum - opisane w readme i na stronie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - używałem przez ponad rok - ma problem z komponentem SACD którego nie potrafiłem rozwiązać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - teraz mój faworyt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak tylko żaden z nich nie ma czegoś takiego jak graficzne przeglądanie albumów.

s1buh3.png

No a bez tego przeszukiwanie swojej biblioteki to męka. Wystarczy że mniej więcej pamięta się okładkę i po kłopocie.

Pozdrawiam Arczi

No tak tylko żaden z nich nie ma czegoś takiego jak graficzne przeglądanie albumów.

A próbowałeś?

Każdy ma i to na parę sposobów. Niektóre nawet za pomocą pluginu ChronFlow wyglądają jak te z iTunes - Sapphire też to ma.

A poza tym automatyczne ściąganie informacje o wykonawcy z Last.fm, ściąganie lyricsów, a także używanie wizualizacji z Winampa (to tylko gadżet).

Dwa z nich (z "change" w nazwie) można także modyfikować pod siebie bo mają budowę modułową a nie zamkniętą.

Dla mnie bardzo ważna sprawa to "spectrum analizer" a najlepszy, oddzielny dla lewego i prawego kanału, jest w "Tech"

Pozostaje kwestia estetyki ale to już indywidualna sprawa.

Sapphire do pobrania - 5 sekund w google -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dodam jeszcze skorke DarkOne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Zakładam się nie wiem o co, że nie zadziała z aktualną wersją Foobara, a próba instalacji skończy się koniecznością reinstalacji Foobara... (mowa o Sapphire)

Zakładam się nie wiem o co, że nie zadziała z aktualną wersją Foobara, a próba instalacji skończy się koniecznością reinstalacji Foobara... (mowa o Sapphire)

To ja się z Tobą założyłem o 100 zł, że chodzi na najnowszej wersji (1.1.8) bo z takiej korzystam. Myślę że dane do przelewu możemy ustalić na pw.

A próbowałeś?

Nie, liczyłem że screen przedstawia wszystkie możliwości a akurat tej opcji nie było widać. Stąd moje przeświadczenie o tym że tego nie ma :)

Co do reszty opcji identyczne ma sapphire no a odpowiada mi kolor czarny :P

Pozdrawiam Arczi

Ja nie jestem pod tym względem wymagający ważne, ze gra dobrze.

;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu oryginał:

Ukryta Zawartość

u mnie nieco zmodyfikowane :)

1087501.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

s1buh3.png

No a bez tego przeszukiwanie swojej biblioteki to męka. Wystarczy że mniej więcej pamięta się okładkę i po kłopocie.

Pozdrawiam Arczi

Niestety mimo otagowania (zarowno w foobar, jak i przez mp3tag) skorka ta nie widzi mi 90% okladek.

Ma ktos pomysl, jak to doprowadzic do porzadku? I dlaczego niektore sa widoczne, a niektore nie...?

Niestety mimo otagowania (zarowno w foobar, jak i przez mp3tag) skorka ta nie widzi mi 90% okladek.

Ma ktos pomysl, jak to doprowadzic do porzadku? I dlaczego niektore sa widoczne, a niektore nie...?

A mi widzi wszystkie :) więc coś zepsułeś :P

Spróbuj wrzucić okładkę do folderu z albumem i nazwij plik folder.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.