Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki pod komputer stacjonarny ?

Shadow_Defender

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam dobrych, fajnie grających głośników stereo pod komputer. Zależy mi aby głośniki grały czysto, były w miarę głośne . Kumpel chwali sobie Bose COMPANION 5, jednak mam pewne wątpliwości, gdyż po pierwsze cena jak z kosmosu a po drugie te głośniki są bardzo malutkie jak i samo wykonanie ( plastik ). Warto zainwestować w COMPANION 5 czy lepiej kupić kolumny półkowe + wzmacniacz ? Co zagra lepiej ? Co bardziej się opłaca kupić ?

Dziękuję i pozdrawiam.

Najlepiej jak byś podał fundusze jakie zamierzasz przeznaczyć na głośniki, oczywiście głośniki to nie wszystko, zależy też czym będą napędzane( karta muzyczna). Jeżeli masz integre to lepiej wymień ją na początek.

Companion 5 produkują dźwięk przestrzenny głównie do filmów/gier, to nie są głośniki stereo.

Wczoraj słuchaliśmy nowych Companion 20 i jako posiadacz Companion 3 (stereo) powiem tylko że dwudziestki to najlepsze Companiony jakie dotychczas powstały.

Posłuchaj i sam oceń czy warto, a to że są małe wcale nie znaczy że nie grają.

• 2 tygodnie później...

Siema,

podepnę się pod pytanie kolegi.

Nosze się z zamiarem zmiany Creative’ów T20 na coś lepszego. Głośniki posłużą głównie do bliskiego odsłuchu muzyki. Dodatkowo ustawione będą na biurku w pobliżu ścian (w rogu pokoju), w bliskiej odległości od słuchającego, więc daleko będzie tu o zachowanie podstawowych zasad akustyki…

Budżet raczej skromny, ok. 500 zł. Po wielogodzinnej lekturze różnych forów ograniczyłem się wstępnie do Reloopa ADM-5, Edifier r1600t lub mniejszego zestawu SoloXc (1, lub 4) – niestety nie mam za wiele miejsca na coś większego, poza tym przy uwzględnieniu lokalizacji biurka i przeznaczenia głośników wielkie kolumny nie mają pewnie dużego sensu.

Pytanie więc brzmi co lepsze? A może wspomniany wcześniej Companion 20 wart jest te 1000 zł i odstawia powyższe zestawy w przedbiegach? Z drugiej strony, przy podanych przez mnie ograniczeniach, może nie warto inwestować w nic lepszego i zostawić Creative’y, bo różnicy dużej i tak nie poczuję? Macie jakieś inne propozycje?

Companion 5 produkują dźwięk przestrzenny głównie do filmów/gier, to nie są głośniki stereo.

Wczoraj słuchaliśmy nowych Companion 20 i jako posiadacz Companion 3 (stereo) powiem tylko że dwudziestki to najlepsze Companiony jakie dotychczas powstały.

Posłuchaj i sam oceń czy warto, a to że są małe wcale nie znaczy że nie grają.

wiem bo je mam :)

potwierdzam c20 są drogie ale graja bardzo dobrze, nie mają dodatkowego woofa ale są niesamowicie zestrojone na basie,

w porównaniu do c2 to jest spory skok jakości dźwięku!

Focal + Naim

Gdzie na Ślasku mają Companiony 20 w jakimś salonie ? - gdzie włażę to mówią: nie mamy :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - miłośnik 5.1 nie lubi Bose, instrumenty mu zanikają czy coś - nie wiem o co kaman, aaaa - chyba suba nie ma i piszczałek wysokotonowych dodatkowych, za mało głośników i w ogóle jakieś takie :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

Szukam dobrych, fajnie grających głośników stereo pod komputer. Zależy mi aby głośniki grały czysto, były w miarę głośne . Kumpel chwali sobie Bose COMPANION 5, jednak mam pewne wątpliwości, gdyż po pierwsze cena jak z kosmosu a po drugie te głośniki są bardzo malutkie jak i samo wykonanie ( plastik ). Warto zainwestować w COMPANION 5 czy lepiej kupić kolumny półkowe + wzmacniacz ? Co zagra lepiej ? Co bardziej się opłaca kupić ?

Dziękuję i pozdrawiam.

Lepiej kupic kolumny polkowe + wzmacniacz. Zagra to lepiej. Bardziej oplaca sie to kupic.

Lepiej kupic kolumny polkowe + wzmacniacz. Zagra to lepiej. Bardziej oplaca sie to kupic.

nie każdy chce podłogówek, ja kupiłem je jako głośniki do sypialni do ipoda, do kompa i na wyjazd :)

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.