Skocz do zawartości
IGNORED

playery sieciowe z wyświetlaczami do nawigacji

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

wiem że było setki razy ale cały czas się to zmienia i wychodzą nowe modele

poszukuję playera sieciowego który

-będzie miał czytelny wyświetlacz z możliwością nawigacji bez telewizora

-wyjście cyfrowe audio i obsłucha wav mp3 flac

-hdmi najnowsze i będzie odpalał 1080p z mkv etc z polskimi literami

-będzie miał możliwość strumieniowania muzyki z sieci

-nie będzie strasznie drogi i będzie miał pilota

-mało awaryjny i wyględny :)

jeżeli ktoś ma podobne ustrojstwo to proszę się chwalić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie musi mieć cd i hdd

tak coś czuje że chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zakup tego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ja się przymierzam do:

Xtreamer Sidewinder 2

Nie ma co prawda wyświetlacza ale steruje sie nim za pomocą ipoda/ipada/iphona.

Cena 595 zł. Porządna. Konstrukcja sprawdzona.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gratuluję silnej potrzeby siedzenia bykiem na krześle (a przecież musimy usiąść w odpowiednim oddaleniu od kolumn w celu uzyskania prawidłowej bazy stereo, a w wtedy już wyświetlacz nie będzie komfortowo czytelny) przy takim urządzeniu albo stawiania go przed sobą na stole aby coś realnie na tym wyświetlaczu zobaczyć. Takie wyświetlacze to są dobre akurat do budki telefonicznej (gdzie podchodzimy z bliska i nachylamy się przed wyświetlaczem) lub domofonu/videofonu jeżeli założymy wyświetlane a nie mechaniczne klawisze.

Taki wyświetlacz to jest dobry ewentualnie aby podejść do urządzenia, nachylić się nad nim, wybrać pożądany folder i oddalić się z powrotem do fotela.

Tak że nic nie zastąpi siedzenia w fotelu z ipodem albo telefonem z androidem lub nawigacji za pomocą menu na TV.

Tym niemniej można zacytować :

''Według Księgi rekordów Guinessa najlepszy wzrok ma Chińczyk Ling Thang Zuar, który potrafi czytać książkę z odległości 32 metrów. Przeciętny człowiek radzi sobie z tym bez okularów i nie męcząc wzroku z odległości pół metra.''

co dla samych playerów ostatnio pojawiły się sprzęty na androidzie, ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć nic więcej poza specyfikacją i ogólnym opisem ale muszę przyznać że wygląda imponująco... ciekawe czy jest możliwości obsługi za pomocą telefonu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

mi jakoś ten cały Android do gustu nie przypadł, mam tablet na bodajże wersji 2.2

znacznie bardziej podoba mi się działanie i prostota interfejsu Symbiana w Nokii np w c7

Ja polecam Dune hd smart D1

Uzytkuje juz go jakis czas i wszystko pieknie bez zadnej zwiechy itp. Wyswietlacz jest spokojnie widoczny z odleglosci ok 4metrow.

O niebo lepszy niz novatron i popcorn ktory moze i by byl dobry ale fw ma ciagle niedopracowane.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

@stecko

Czy Dune w końcu dorobił się gapless w muzyce?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

@stecko

Czy Dune w końcu dorobił się gapless w muzyce?

Tak , weszla poprawka w tej wersji fw 110127_2105_beta ,choc sam nie testowalem bo nie jest mi to potrzebne:)

Czekam na serwis youtube i iptv. Ostatnie firmware bylo przed wakacjami wiec niedlugo powinno wyjsc nowe i moze doczekam tego czego chce:)

Mialem wczesniej novatron'a . Porazka. Widzialem w akcji popcorn - calkiem niezle prezentuje sie ale ma zwiechy i problemy z fw i jakos nie potrafia sobie z tym uporac. Wg mnie dune robi najlepsze playerki w swoim przedziale cenowym. Od momentu zakupu (ok roku) nie zaliczyl zadnej zwiechy czy to na muzyce czy wszelakich formatach video. Jest w 100% niezawodny jak narazie:) No i moznqa sobie ''Trójki'' posluchac:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

-będzie miał czytelny wyświetlacz z możliwością nawigacji bez telewizora

-wyjście cyfrowe audio i obsłucha wav mp3 flac

-hdmi najnowsze i będzie odpalał 1080p z mkv etc z polskimi literami

-będzie miał możliwość strumieniowania muzyki z sieci

-nie będzie strasznie drogi i będzie miał pilota

-mało awaryjny i wyględny :)

Wszystko to ma:

PS3+PSP jako pilot z dużym i czytelnym wyświetlaczem

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

A .mkv chodzi bezpośrednio czy trzeba konwertować bądź transkodować w trakcie odtwarzania na serwerze?

Z tego co wiem ps3 nie nadaje sie do .mkv. Trzeba przerabiac kazdy film + napisy. Jest to klopotliwe.

Z tego co wiem ps3 nie nadaje sie do .mkv. Trzeba przerabiac kazdy film + napisy. Jest to klopotliwe.

Nic nie trzeba przerabiać.Instalujesz na kompie program PS3 Media Serwer i za pomocą niego odtwarzasz na PS3 większość formatów audio i video w tym i bez problemów mkv z napisami z polską czcionką.

W sieci jest dużo na ten temat

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Czyli trzeba kombinowac.Jak znajomy przyniesie plytke z filmem .mkv a ty chwilowo nie masz dostepu do peceta... Bez peceta sobie tego filmu nie poogladasz na ps3 czyz nie? Do ogladania filmu wtedy potrzeba i pc wlaczonego i ps3 tak? jezeli tak to bez sensu ogladac na konsoli skoro mozna bezposrednio na pc...;-)

Nic nie trzeba przerabiać.Instalujesz na kompie program PS3 Media Serwer i za pomocą niego odtwarzasz na PS3 większość formatów audio i video w tym i bez problemów mkv z napisami z polską czcionką.

W sieci jest dużo na ten temat

Nie za dużo odpalonych urządzeń, tylko po to aby obejrzeć film? ;)

Czy zestaw PS3 plus PS3 Media Serwer odtwarza .mkv ze ścieżkami dźwiękowymi w DD Tr HD i DTS HD MA?

• 2 tygodnie później...

Tak , weszla poprawka w tej wersji fw 110127_2105_beta ,choc sam nie testowalem bo nie jest mi to potrzebne:)

Czekam na serwis youtube i iptv. Ostatnie firmware bylo przed wakacjami wiec niedlugo powinno wyjsc nowe i moze doczekam tego czego chce:)

Mialem wczesniej novatron'a . Porazka. Widzialem w akcji popcorn - calkiem niezle prezentuje sie ale ma zwiechy i problemy z fw i jakos nie potrafia sobie z tym uporac. Wg mnie dune robi najlepsze playerki w swoim przedziale cenowym. Od momentu zakupu (ok roku) nie zaliczyl zadnej zwiechy czy to na muzyce czy wszelakich formatach video. Jest w 100% niezawodny jak narazie:) No i moznqa sobie ''Trójki'' posluchac:)

Mam Popcorna C200 i jestem zadowolony. Nie wiem skąd poglad o problemach. Mam zamiar sterować nim z tabletu z Androidem aby unikać włączania telewizora.

• 4 tygodnie później...

Sonos. Tylko sonos.

Odwołuję to :) Kupiłem Denon 720AE. Sonos już spakowany nie wiem co z nim zrobię. Różnica jakości pomiędzy Sonosem a tym Denonem, to jak pomiędzy mp3 a CD.

A tak poza tym to pytałeś o odtwarzacz AV.. Polecam telewizory samsunga seria D. Maja bardzo dobre odtwarzacze DLNA.

Odwołuję to :) Kupiłem Denon 720AE. Sonos już spakowany nie wiem co z nim zrobię. Różnica jakości pomiędzy Sonosem a tym Denonem, to jak pomiędzy mp3 a CD.

Też kupiłem tego Denona i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej kupiłem Dune HD Max i zwróciłem po 3 dniach.

Sekcje audio w powyższych urządzeniach to, podobnie jak Ty, porównać mogę jak kiepską mp3 do jakości CD, oczywiście na korzyść Denona.

Też kupiłem tego Denona i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej kupiłem Dune HD Max i zwróciłem po 3 dniach.

Sekcje audio w powyższych urządzeniach to, podobnie jak Ty, porównać mogę jak kiepską mp3 do jakości CD, oczywiście na korzyść Denona.

Może by założyć wątek dla posiadaczy tego DNP? Jestem zafascynowany tym urządzeniem. Jako komputerowiec byłem niechętny kupnu drogiego odtwarzacza CD. Wole pliki FLAC. Denon pozwala mi słuchać w ten sposób muzyki z niedostępną do tej pory jakością. Tylko szkoda że przepłaciłem bo mozna go mieć za 1350 a ja dałem 1900. Przed zakupem porownalem z sonata Cambridge Audio np30 i słyszałem jak gra kolumna. Zresztą ma przetwornik 96kHz a Denon 192kHz, podobnie z innymi parametrami.

W tym Dune używałeś wyjścia cyfrowego czy analogowego? Co było nie tak?

W tym Dune używałeś wyjścia cyfrowego czy analogowego? Co było nie tak?

Analogowo do wzmaka. Dźwięk porażka, nawet nie będę się rozpisywał. Ratunkiem będzie zewnętrzny DAC.

ps. ja za swojego dałem 1800.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.