Skocz do zawartości
IGNORED

MA M6 M2 MCenter-jaki ampli-dobre stereo?

pluto1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupić ten zestaw kolumn a suba dokupić później, zastanawiam się nad ampli do tych kolumn (czy jakiś starszy model z dobrym stereo, czy nowszy z bajerami typu 3D i pre-out + wzmak w późniejszym terminie). Sprzęt ma grać w pokoju 25 m2, zależy mi na dobrym stereo, ale i kino ma być ok. Budżet na kolumny + ampli do 5 klocków. Podpowiedzcie jakieś konkretne modele ampli i ewentualnie wzmaka-dość długo się zastanawiam co kupić, bo nie chcę za miesiąc zmieniać sprzętu, pozdrawiam Paweł

HK mógłby dobrze zagrać z tymi kolumnami, podobno ma jednak fatalnej jakości pre out

Denon ma dobrej jakości ale nie wiem od którego modelu w tym roku jest to wyjście, jeśli znowu od serii 2xxx to nie opłaca się tyle dokładać

poszukaj Marantza z serii 5xxx, wzmacniacze tej marki dobrze zgrywają się z MA, amplitunery też są chwalone, no i pre out, w razie czego masz otwartą furtkę na dodatkowy wzmacniacz

z subwoofera może nie rezygnuj tak szybko, może zamień M6 na M4 ? jak duży masz pokój ?

Onkyo 709 albo 708 bedzie tanszy. Tylk oskoro bedziesz chcial stosowac zewnetrzny wzmak to mozna wybrac tanszej konstrukcji uzywany. Teraz raczej nie stosuje sie pre outa w podstawowych modeleach a szkoda. Pod wzgledem wydajnosci bedzie najmocniejszy. pod wzgledem dzwiekowym konkurowac z nim moze Marantz i miedzy tymi 2 bym wybieral

HK mógłby dobrze zagrać z tymi kolumnami, podobno ma jednak fatalnej jakości pre out

Denon ma dobrej jakości ale nie wiem od którego modelu w tym roku jest to wyjście, jeśli znowu od serii 2xxx to nie opłaca się tyle dokładać

poszukaj Marantza z serii 5xxx, wzmacniacze tej marki dobrze zgrywają się z MA, amplitunery też są chwalone, no i pre out, w razie czego masz otwartą furtkę na dodatkowy wzmacniacz

z subwoofera może nie rezygnuj tak szybko, może zamień M6 na M4 ? jak duży masz pokój ?

Pokój ma 25 m2, denon 2311 ma pre-out, 1911 nie ma, marantz z serii 5xxx to wzmak czy ampli?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Amplituner kina domowego - Marantz SR5005 lub SR5006. Tu masz test starszego modelu: http://audio.com.pl/testy/marantz-sr5005:13. Skorzystaj z wyszukiwarki Ceneo.pl i będziesz miał pogląd na ceny obu modeli w różnych sklepach.

Amplituner kina domowego - Marantz SR5005 lub SR5006. Tu masz test starszego modelu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Skorzystaj z wyszukiwarki Ceneo.pl i będziesz miał pogląd na ceny obu modeli w różnych sklepach.

Dzięki za podesłany link, poczytam i zdobędę trochę informacji. Jaki wzmak byłby dobry do tych kolumn, podłączony przez pre-out w ampli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzięki za podesłany link, poczytam i zdobędę trochę informacji. Jaki wzmak byłby dobry do tych kolumn, podłączony przez pre-out w ampli?

Proponowałbym rozpocząć od samego amplitunera, a po odsłuchach w konkretnym pomieszczeniu, jakimś tam czasie i z konkretnym materiałem dźwiękowym. Dopiero potem myśleć o rozbudowie o wzmacniacz. Może uznasz, ze nie jest Ci potrzebny?

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się zgodzić z wcześniejszymi wpisami. Zestawienie Marantz + Monitor Audio to bardzo dobry i uniwersalnie grający system. Jak ktoś tutaj już napisał, najpierw posłuchaj co ten zestaw potrafi bez dodatkowego wzmacniacza stereo. Z mojego skromnego doświadczenia mogę napisać że amplitunery Marantz nie ustępują aż tak bardzo tańszym wzmacniaczom stereo. Moim skoromym zdaniem Marantz w tej chwili produkuje najlepsze amplitunery w porównaniu z konkurencją. Pod względem jakości wykonania jak również jakością odtwarzanego materiału. Jednak jest to moje prywatne zdanie i nie każdy oczywiście musi się z tym zgadzać :)

Najlepszym doradcą są własne uszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.