Skocz do zawartości
IGNORED

NAD S500 vs Vincent CD S3

Hubi

Rekomendowane odpowiedzi

Szuflada to typowy temat zastepczy. W koncu jest tylko po to, by przemiescic plyte na wlasciwe miejsce a potem, w czasie jej odtwarzania szuflada nie ma juz z plyta zadnego kontaktu. Nie wiem dlaczego tak wiele komentarzy dotyczy 'pracy' szuflady czy jej solidnosci. Wstawia sie tam kubki z cola czy co?

pzdrw

soso

Aj, soso, to nie tak. S500 ma solidną obudowę, staranne wykończenie, porządne gniazda itp. I tylko ta szuflada! Po prostu na całość składają się detale, więc taki jeden odstający jakością od reszty bardzo się rzuca w oczy. To świadczy o podejściu producenta do swojego produktu. Skoro mu szuflada lata, to może w środku też jakaś chałka...?? Nawet Marantz 6000, spooooro tańszy, ma lepiej chodzącą szufladę.

Zgadzam się, że szuflada nie wpływa na jakość dźwięku.

A za 2900 to bym brał od razu. Nawet z wymianą lasera to będzie dobra okazja. Ja dałem więcej, a i tak jestem zadowolony.

No i kupiłem! Teraz spać nie mogę z wrażenia. W najbliższym czasie pojawią się moje recenzje Baltlaba i NAD S500i. Na razie sprawdzałem, czy wszystko gra. Muszę przyznać, że mimo wrażenia lekkości NAD to solidna maszyna. Kieszeń faktycznie wysuwa się tak szybko, że mam wrażenie, że zaraz wyfrunie. W porównaniu z wsześniejszą wersją NAD-a zrobiono wreszcie tryb standby odpalany z pilota (bebechy też zmodyfikowano). Jednym zdaniem: nie mogę w to jeszcze uwierzyć - klocek za 7000 mam za 3000.

co to........ , żarty jakieś ?

ja też chcem !!!

na miom s500 bez "i" płytki przeskakują ( w serwisie gość mówił że to nie cdm 12, może właśnie wypust z tym laserem niewiadomego pochodzenia właśnie "przeskakuje")

cześć Hubert!

kope lat!!!

gratuluję potomka (przede wszystkim!!!), - no i oczywiście nowego CD i wzmaka

bardzo cieszę się, że z mieszkaniem wszystko (mam nadzieję) dobrze się skończyło!

pozdrawiam/Arek

• 2 miesiące później...

Do użytkowników s500..- czy normalną żeczą jest to że cd reaguje dopiero po drugim naciśnięciu przycisku na pilocie?

Pojawia się to tylko przy pierwszym użyciu pilota po włączeniu odtwarzacza, pużniej to już nie występuje.. jeżeli to normalne to po co..? Jakieś zabezpieczenie ?

mile widziane odpowiedzi

pzdr.

Umnie reagował normalnie ,choć nie wszystkie przyciski na pilocie działały-chyba jeden był fikcyjny już nie pamiętam który (od nowości) i szuwlada wyjeżdżała jakby chciała odpaść ???

Ale za to jak grał, rekompensował wszystko, świetny klocek ,chyba nadal jeden z lepszych do 6 000zł ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.