Skocz do zawartości
IGNORED

Które źródło lepsze?

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem zestaw ampli Marantz 6006 plus system 5.1 na bazie Monitor audio BX6 Mam pytanie. Z którego źródła DVD PIONEER DV430V czy Sony PS3 będzie lepszy dźwięk stereo.

Czy jeżeli będzie to PS3 to lepsza będzie jakość dźwięku stereo po HDMI czy po podłączeniu kablem optycznym?

Jeżeli masz PS3 i DVD , nic nie stoi na przeszkodzie sprawdzić samemu , podłączając te źródła w różne wejścia amplitunera różnymi kablami ( HDMI , S/PDIF , analogowymi )

No tyle to wiem. Ale z uwagi, że nie mam pewności czy moje ucho wychwyci różnicę mam pytanie czy są jakieś fizyczne mierzalne wartości, które decydują, że jeden sposób podłączenia (jedno źródło) jest lepsze od drugiego.

No tyle to wiem. Ale z uwagi, że nie mam pewności czy moje ucho wychwyci różnicę mam pytanie czy są jakieś fizyczne mierzalne wartości, które decydują, że jeden sposób podłączenia (jedno źródło) jest lepsze od drugiego.

Jeśli Ty tego nie usłyszysz to kto ma to słyszeć. Sprzęt jest dla Ciebie. Poza tym moze to być sprawa twoich upodobań. Masz sprzęt słuchaj, porównuj i powodzenia.

Ha ha a co to za kabel "koaxoalny"? :)

S/PDIF ( koncentryczny , elektryczny , współosiowy ) ,złącze typ RCA .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

S/PDIF ( koncentryczny , elektryczny , współosiowy ) ,złącze typ RCA .

Ukryta Zawartość

A koaxialny ten znam. Ale pisałeś coś o koaxoalnym. :)

Ale artykuł ciekawy dzięki za link.

Ale artykuł ciekawy dzięki za link.

Ukryta Zawartość

Czy panowie mają na myśli przewód koaksjalny? ;) :P

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Czy panowie mają na myśli przewód koaksjalny? ;) :P

Tak mamy na myśli .

Jak po Angielsku wymawia się ten przymiotnik ?

Koaksjalny to chyba " poprawne spolszczenie " obcego słowa . Nawet w trakcie pisania słownik uznał , że jest prawidłowo .

Edytuję : Nie znam angielskiego , ale domyślam się chyba , że w dosłownym tłumaczeniu to znaczy współosiowy .

Jakie jest dosłowne tłumaczenie ?

Z jakich dwóch słów jest pochodzenie tego słowa w języku angielskim ?

Dosłownego tłumaczenia słusznie się domyślasz, określenie używane w polskiej terminologii technicznej też podałeś (koncentryczny). A jakie dwa słowa? To chyba oczywiste, co & axial. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Posiadam PS3 oraz 3 DVD - dźwiękowo w stereo nie mają startu do płyt granych po analogu na odtwarzaczu CD. Mam również wrażenie , że po "coaxie" też z mojego playera (DCD-1015) jest muzykalniej. Mam nadzieję, ze pytając o stereo że nie chodziło Tobie o "empeczy". pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.