Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładki Goldring ...

Nikonowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takiego Goldringa, był kupiony do porównania i leży w pudełku.

Mogę napisać w porównaniu do At 120.

Wrażania w moim sytemie czyli marantz pm 75 kol. hiperiony 3 lux 8 ohm

- kulturalna, dość równa, bas o dobrej kontroli - może zejść nisko, środek pasma zaznaczony - takie angielskie granie, wysokie raczej delikatne.

- Mój system ma podobne brzmienie - głównie gra środkiem i wyższym basem więc doszło do zaakcentowania tego pasma, w innym układzie może być ciekawie. Co zauważyłem że niektóre płyty Marillion i Barbary Streisand które na Audiotechnice grały głównie wysokimi na Goldringu bardzo się uporządkowały i było super. Obecnie szukam innej wkładki, ale że AT była pierwsza i więcej na niej grałem i u mnie ma większego powera to przy niej zostałem. Goldring prawie nowy leży na półce - na sprzedaż. Przy kupnie sugerowałem się "What Hi FI" tam jest test i rekomendacja. Jeżeli kolega szuka czegoś dynamicznego z akcentem wysokiego pasma to raczej coś innego.

pozdr olek

Mam takiego Goldringa, był kupiony do porównania i leży w pudełku.

Mogę napisać w porównaniu do At 120.

Wrażania w moim sytemie czyli marantz pm 75 kol. hiperiony 3 lux 8 ohm

- kulturalna, dość równa, bas o dobrej kontroli - może zejść nisko, środek pasma zaznaczony - takie angielskie granie, wysokie raczej delikatne.

- Mój system ma podobne brzmienie - głównie gra środkiem i wyższym basem więc doszło do zaakcentowania tego pasma, w innym układzie może być ciekawie. Co zauważyłem że niektóre płyty Marillion i Barbary Streisand które na Audiotechnice grały głównie wysokimi na Goldringu bardzo się uporządkowały i było super. Obecnie szukam innej wkładki, ale że AT była pierwsza i więcej na niej grałem i u mnie ma większego powera to przy niej zostałem. Goldring prawie nowy leży na półce - na sprzedaż. Przy kupnie sugerowałem się "What Hi FI" tam jest test i rekomendacja. Jeżeli kolega szuka czegoś dynamicznego z akcentem wysokiego pasma to raczej coś innego.

pozdr olek

Dzięki. Mam jeszcze do wyboru AudioTechnika AT-440. Tylko troche droga bo prawie 600 zł a Goldring 2100 to "tylko" 320 zł. A może Koledzy podzielicie sie wrażeniami odsłuchowymi z AT-440?

Poszukaj dobrze na forum. AT440 kiedyś tutaj uchodziła za nadwkładkę i był to jedyny słuszny wybór :)

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Pisze się, że Goldring 1042 jest prawdziwym hitem MM.

Też jestem zainteresowany opiniami.

Może ktoś porównywał G 1024 do AT 440? .....albo Sumiko Blue Point? Ortofona, Grado z tego przedziału cenowego?

Jak Goldringa 1042 mozna bylo kupic za 900zl byla to wkladka niemal bez wad ,przy obecnej cenie juz mozna sie z tym nie zgodzic.

Moim faworytem z MM ek jest Ortofon 2M Black ktora potrafi konkurowac ze znacznie drozszymi od siebie wkladkami.

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.