Skocz do zawartości
IGNORED

WYBÓR MIKROFONU

twoworlds12

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Siemka.

Chciałbym rozpocząć naukę śpiewu, w związku z czym chciałbym mieć możliwość nagrywania się, chcę sprawdzać na bieżąco jak brzmi mój wokal aby móc go poprawiać. Dlatego prosiłbym o podpowiedź jaki mikrofon mógłbym kupić (jak najlepszy do ceny 250 zł) czy to z allegro, czy z innej strony. Dysponuję komputerem ze zintegrowanym dźwiękiem.

Mikrofonów na USB jest w tej cenie sporo, wystarczy poszukać. Ktoś musiał by to przetestować i to starając się na obiektywizm (jakoś nie wierzę). Weźcie coś markowego na USB w tej cenie i tyle. Będzie działać.

Jak ktoś chce wydać mniej do nagrań poglądowych i ma mocniejszą kartę muzyczną (np. starego soundblastera z dobrym wejściem mic) to i vivanco za 70 zł wystarczy. A jak ktoś chce wydać więcej, to są pocketrecordery. Małe, poręczne, stereo, nie trzeba targać laptopa. Tylko plz, nie zooma, bo to już pojęcie ludzkie przechodzi jaki oni mają marketing szeptany. A na rynku jest masa firmowych sprzętów, które rozjeżdżają te shity. Sam mam Yamahę Pocketrak CX i w życiu się bym teraz na zooma h4n nie zamienił, chociaż droższe i podobno wielofunkcyjne g....

Z tanich wynalazków to i behringery ludzie używają i działa. Pamiętajcie, że kupując taki mic na usb macie mono, a podręczny recorder to już stereo. Szczerze jak się uprzeć to i z jednego i z drugiego da się płytę nagrać. Przy odpowiedniej obróbce i wcześniejszym ustawieniu miców.

ja do 300 zł wolał bym to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze video jest w razie potrzeby, można sobie zapisać jakoś tam koncert i na yt wrzucić. Nie targamy komputera itp. A jak ma być lepiej, to Yamaha Pocketrack CX powinna być jeszcze w Riffie po 550. Jak nie, to są tascamy, bossy i cholera wie, co jeszcze (m-audio nie tykać).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.