Skocz do zawartości
IGNORED

Kino Domowe do 6000zł

Kevin_007

Rekomendowane odpowiedzi

HK AVR 260 w stero będzie extra grał.

Denon AVR 1911/12 będzie to taki kompromis

Onkyo 609 mi się nie podobało w stereo i zakupiłem denona.

chociaż lepiej było by dołożyć z 1000 i kupić ampli lepszej klasy żeby te kolumienki dostały kopa na jakiego zasługują.

Idź do sklepu odsłuchaj i zobacz co ci będzie najlepiej pasowało.

Pamiętaj własne ucho to najlepszy doradca.

Pozdrawiam.

Marantz SR6005

Onkyo 708/709

Denon AVR-2311 2312 sporo droższy (około 800zł) a w dźwięku nie usłyszałem różnicy :)

W saturnie jak było bez vat-u stał Onkyo 809 za 3200zł to był by klocek na długie lata ale teraz kosztuje drożej. wersja 808 też jest kozacka (brat posiada) i ją polecam najbardziej :)

Oczywiście to są tylko moje podpowiedzi, najpierw posłuchaj później kupuj.

Przychylam się do wypowiedzi kolegów. Onkyo 808 to naprawdę porządny sprzęt. No i Marantz, ale to już wyższa półka. Dzisiaj miałem okazję zobaczyć Marantza 6006 w akcji. Dźwiękowo naprawdę pokazuję klasę.

Jeśli do kina zdecydowanie Onkyo jest bezkonkurencyjny. Jeśli do muzyki możesz pomyśleć nad Onkyo ale z 8 na koncu 708 np, lub Marantz.

Oplaca się dorzucic do 809 :) zdecydowanie

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tej chwili na Allegro są dostępne starsze wersje amplitunerów AV Rotel RSX-1055 i 1056. Uważam, że też są godne uwagi, szczególnie jeżeli chodzi o jakość dźwięku.

Witam.

Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc dopiszę się tutaj.

W ciągu kilku miesięcy planuję zakup kina domowego do zestawu TV (panasonic 42" vt30) + komputer (karta dźwiękowa - sound blaster x-fi). Pokój 20m2. Przeznaczenie: 85% filmy i gry (także 3D), 15% muzyka.

Jeśli chodzi o sprzęt audio to jestem zielony. Nie jestem też żadnym audiofilem, ale zależy mi na czystym dźwięku. Budżet to max 6-7 tys. ale im taniej tym lepiej. Nie chcę kupować na wyrost.

Bardzo proszę o opinię.

Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc dopiszę się tutaj.

W ciągu kilku miesięcy planuję zakup kina domowego do zestawu TV (panasonic 42" vt30) + komputer (karta dźwiękowa - sound blaster x-fi). Pokój 20m2. Przeznaczenie: 85% filmy i gry (także 3D), 15% muzyka.

Jeśli chodzi o sprzęt audio to jestem zielony. Nie jestem też żadnym audiofilem, ale zależy mi na czystym dźwięku. Budżet to max 6-7 tys. ale im taniej tym lepiej. Nie chcę kupować na wyrost.

Bardzo proszę o opinię.

Onkyo 609 + Set RF-52

+ JBL Studio

+ Set F2

Podałem zestawy od najdroższego. RF wyjdzie Cię z subem około 7tys (warto do kina mieć taki zestawik)

Pozdrawiam

Bardzo fajny zestawik. Te RF'ki wyglądają obłędnie. Będę musiał się nad nimi poważnie zastanowić. Z ampli miałem na oku Yamahę 771, ale Onkyo ma jak widzę wejście PC co może być przydatne.

Wielkie dzięki za pomoc.

jest bardziej multimedialne. 808 to cudny wybor doceniony w całej europie. co do klipschow dzwiek bedzie bardziej dynamiczny niz w paradigmach ale to przejawi sie bardziej w kinie. w stereo no kurde to i tak amplituner kina domowego!! Ceramika robi swoje ;)

Paradigm > Klipsch jeśli idzie o dynamikę, kino to od zawsze domena tej marki

Klipsch gra jedynie bardziej konturowo i jeszcze agresywniej skrajami pasma, ale to nie nazywa się dynamika

amplituner do kina to w 90% modeli zupełny syf w stereo, lepiej kupić tańszy model z wyjściem pre out aby podłączyć dodatkowo wzmacniacz (najlepiej tani, z drugiej ręki - można trafić doskonale grające modele, markowe), unikałbym jedynie HK, podobno ma bardzo kiepską sekcję pre out, dobrej jakości ma na pewno Denon i Marantz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.